You are here

Bromelain

Proizdođač: 
Šifra:
1785
Ukratko:
Dodatak ishrani sa koji sadrži enzim bromelain, poreklom iz ananasa za lakše varenje proteina... Saznaj više
1.890,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Bromelain

  • Proteolitički enzim, olakšava varenje proteina

  • 500 mg enzima u kapsuli

  • 60 doza po pakovanju

 

Ananas (lat. Ananas comosus) je voće poreklom iz Južne Amerike. U Evropu je stigao u 17. veku. Danas se gaji zbog veoma ukusnog ploda i njegovih prerađevina. Bromelain je enzim koji se dobija iz ananasovog soka, deluje antiinflamatorno i ima sposobnost da razgrađuje proteine (proteolitik). Odličan je kao sredstvo za varenje, poboljšava apsorpciju nutrijenata iz hrane i suplemenata. Smatra se da je bromelain biološki najaktivniji od svih enzima, a pošto se nalazi isključivo u ananasu, može se uneti u organizam u optimalnim dozama samo pomoću dijeteskih suplemenata.

Bromelain je najpoznatiji po svom proteolitičkom, digestivnom svojstvu. On razlaže proteine na peptone koji sadrže azot i na pojedinačne aminokiseline. Digestina aktivnost bromelaina je izuzetno brza i efikasna - jedan jedini molekul enzima može u sekundi da rasturi 30.000 hemijskih veza i oslobodi otprilike isti broj aminokiselina iz proteina. Bromelain se može preporučiti kao pomoć i podrška varenju hrane kod osoba koje pate od visokih nivoa kiseline. On može da zameni pepsin, pankreatin i papain, a ispoljava najmanje alergena svojstva od svih digestivnih pomagala.

Bromelain se takođe može uzimati za smanjenje bolova i upala nakon povreda, zbog čega je sve popularniji među sportistima. Zbog svog efekta na fibrinogen, bromelain može da spreči i ozbiljnije probleme kao npr. zgrušavanje krvi. Fibrinogen je supstanca neophodna za pravilno zgrušavanje krvi, ali previše visok nivo fibrinogena može dovesti do spontanog nastanka ugrušaka, što može prouzrokovati infarkt ili moždani udar. Pušači imaju veći nivo fibrinogena nego što je normalno. Bromelain razgrađuje fibrinogen i sprečava međusobno slepljivanje krvnih ćelija.

 

Primena i korist od bromelaina može biti višestruka:

- ubrzava i poboljšava varenje, poboljšava apsorpciju i metabolizam hranljivih materija

- pozitivno deluje na cirkulaciju

- ima antiinflamatorno dejstvo kod reumatoidnog artritisa i bolova

- može da olakša simptome kod respiratornih tegoba praćenih sinuzitisom

- olakšava PMS simptome

- pomažeu sprečavanju zgrušavanje krvi

- smanjuje rizik nastanka infarkta i mozdanog udara

 

Jačina enzima izražava se u jedinicama koje pokazuju njihovu aktivnost - mogućnost da razgrade određenu količinu proteina (za proteolitičke enzime kao što je bromelain) za određeno vreme. Bromelain se izražava u GDU jedinicama po gramu (Gelatin digestion unit, GDU/g). To je mera njegove aktivnosti.

Doziranje i način upotrebe: 1 kapsulu 1-3 puta dnevno pre obroka

Nutritivna deklaracija. Veličina doze: 1 kapsula

 

Aktivna komponenta:

1 kaps.

%NRV*

Bromelain (2000 GDU/g)

500 mg

**

*NRV – nutritivna referentna vrednost ** NRV nije ustanovljena

 

Sastojci: bromelain, kapsula (želatin); sredstvo protiv zgrudvavanja (magnezijum-stearat). Alergeni: proizvedeno u pogonu u kome se preradjuju MLEKO, JAJA, PŠENICA i SOJA.

Upozorenje: Osobe mlađe od 18 godina, trudnice i dojilje, osobe koje imaju zdravstvene tegobe, neko dijagnotikovano oboljenje i/ili koriste lekove pre upotrebe preparata treba da se konsultuju sa farmaceutom. Poseban oprez se savetuju osobama koje koriste antibiotike (amoksicilin, tetraciklin), antikoakulanse, (aspirin). Prekinuti upotrebu i potražiti pomoć lekara ako se jave neželjene reakcije. Ne koristiti ako je pakovanje oštećeno. Preporučena dnevna doza ne sme se prekoračiti.

Način čuvanja: Čuvati u dobro zatvorenom originalnom pakovanju, na suvom i tamnom mestui zastićenom od izvora svetlosti i vlage na sobnoj temperaturi do 25C

Zemlja porekla: EU

Uvoznik i distributer: Lama doo, Beograd, Srbija

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške