You are here

Lactase Enzyme

Proizdođač: 
Šifra:
1825
Ukratko:
  Olakšava varenje laktoze 5000 ALU u kapsuli 100 kapsula u pakovanju   Probavna pomoć kod intolerancije na laktozu Laktaza (ß-galaktozidaza) je digesti...Saznaj više
990,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Lactase Enzyme

 

  • Olakšava varenje laktoze

  • 5000 ALU u kapsuli

  • 100 kapsula u pakovanju

 

Probavna pomoć kod intolerancije na laktozu
Laktaza (ß-galaktozidaza) je digestivni enzim koji razlaže laktozu, šećer mleka i mlečnih proizvoda u jednostavne šećere, glukozu i galaktozu. Ljudi kojima nedostaje ovaj enzim ne mogu u potpunosti da iskoriste laktozu i to može dovesti do neprijatnih simptoma. Enzim laktaza poboljšava varenje laktoze kod osoba koje imaju poteškoća sa varenjem laktoze.

Lactase Enzyme je idealan dodatak za one koji žele da uživaju u blagodetima proteina surutke, kazeina, kazeinata ili mlečnih proteina, ali pate od intolerancije na laktozu.

Generalno je potrebno 2500 ALU jedinica za varenje 10-13 grama laktoze (obično koncentrati proteina surutke sadrže 5-6% laktoze). Za veoma osetljive potrošače netolerantne na laktozu, kojima je potrebna 100% konverzija, preporučuje se 10 000 ALU jedinica po obroku. 2 naše kapsule obezbeđuju ovu količinu enzima!

 

Namena: dodatak ishrani u kapsulama na bazi enzima laktaze.

Aktivni sastojak

u 1 kapsuli

Enzim laktaza

50 mg* (5000 ALU**)

*=nutritivna referentna (NRV) nije ustanovljena

**ALU= Acid lactase units, jedinica aktivnosti enzima laktaze.

 

Sastojci: sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza; kapsula [želatin;sredstvo za glaziranje: šelak, boja: oksidi i hidroksidi gvožđa, regulatori kiselosti: amonijum-hidroksid, kalijum-hidroksid]; enzim laktaza (poreklom iz Aspergillus oryzae ≥ 100000ALU/g).

Način upotrebe: popiti 1 kapsulu pre ili tokom obroka koji sadrzi laktozu.

Informacija o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju i mleko, jaja, soja, gluten, kikiriki, jezgrasto voće, celer, riba, ljuskari, mekušci i sumpor-dioksid.

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama preosetljivim na bilo koji od sastojaka preparata. Preporučene dnevne doze ne smeju se prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe proizvoda konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Način čuvanja: čuvati proizvod dobro zatvoren na suvom i hladnom mestu. Ako se u pakovanju nalazi kesica adsorbera vlage, ne uklanjati je nakon otvaranja. Čuvati van domašaja dece.

Uvoznik: Pansport d.o.o., Stevana Peci Popovića 21, 21203 Veternik, R. Srbija

Zemlja porekla: Mađarska

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške

Slični proizvodiomogućio Pansport Forum