You are here

Probio Bacteria Matrix

Proizdođač: 
Šifra:
1557
Ukratko:
10 biliona „prijateljskih bakterija“ po kapsuli 7 različitih sojeva korisnih bakterija Otklanja probavne smetnje Normalizuje floru probavnog trakta Za...Saznaj više
1.690,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Probio Bacteria Matrix

  • 10 biliona „prijateljskih bakterija“ po kapsuli

  • 7 različitih sojeva korisnih bakterija

  • Otklanja probavne smetnje

  • Normalizuje floru probavnog trakta

  • Za prevenciju alergija i ekcema

  • Veggie kapsule

 

Ruski naučnik Ilija Ilič Mečnikov je još krajem 19. veka otkrio da probiotici povoljno utiču na ljudsko zdravlje, a za rad vezan na ovu temu, dobio je i Nobelovu nagradu i time probudio interesovanje velikog broja sledbenika u naučnim krugovima. Od tada je mnogo radova objavljeno, međutim, nekako se poslednjih godina ponovo javlja „revolucija“ na temu probiotika. Svakako opravdano i sa dobrim razlogom.

 

Šta su zapravo probiotici i zašto su tako važni? Radi se o živim mikroogranizmima, bakterijama ili kvascima koji, ukoliko su uneti u dovoljnim količinama, blagotvorno deluju na naše zdravlje. Procena je da u organizmu odraslog čoveka „stanuje“ više od 100 triliona (hiljada milijardi) mikroorganizama različitih vrsta, što znači da je odnos bakterija i ćelija u organizmu 10:1. Veliki broj! Većina se nalazi u stomaku gde formira kompleksan ekosistem koji se naziva crevna flora odnosno mirkobiom, po mnogima danas veliki i značajan deo ljudskog imuniteta.

 

Da, bakterije jesu uzročnici mnogih bolesti i vrlo često se bakterije pominju u negativnom kontekstu ali određeni mikroorganizmi mogu veoma uspešno i delotvorno da deluju na naše telo i stoga spadaju u korisne bakterije. Mnogo je tipova bakterija koje mogu da se okarakterišu kao probiotici a možemo ih uneti kroz probiotsku hranu, poput : kefira, jogurta, kiselog kupusa, tempeh (fermentisani oblik soje) ili putem suplementa. Najznačajnije probiotske bakterije creva su iz porodica bifidobakterija i laktobacila.

 

Probio Bacteria Matrix® 10 biliona dobrih bakterija koje se sastoje od sledećih 7 sojeva:

Lactobacilus acidophilus

Lactobacilus casei

Bifidobacterium lactis

Lactobacilus rhamnosus

Lactobacilus plantarum

Streptococcus thermophilus

Bifidobacterium bifidum

 

Višestruki su benefiti probiotika. Pomažu u varenju hrane i apsorpciji hranljivih materija, kod zapaljenskih bolesti creva, smanjanju rizika od oboljenja gastrointestalnog trakta, normalizuju floru želuca i creva (pogotovo nakon upotrebe lekova), stimulišu nervni sistem, povoljno deluju na normalizaciju holesterola u krvi, pomažu kod alergijskih reakcija i prehlade kao i kod ekcema na koži.

 

 

Namena proizvoda: Dodatak ishrani na bazi laktobacila, bifidobacterija i Streptococcus thermophilus.

Sadržaj aktivnog sastojka

U 1 kapsuli

Probiotska mešavina [Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium bifidum]

37 mg*

(10 milijardi CFU)

*= Nutritivna referentna vrednost nije ustanovljena

 

Način primene: Konzumirati 1 kapsulu dnevno na prazan stomak.

 

Sastojci: Sredstva za povećanje zapremine: kalcijum-karbonat, mikrokristalna celuloza; omotač kapsule [hidroksipropilmetilceluloza, boja: titan-dioksid]; probiotska mešavina [Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium bifidum, nosač: maltodekstrin]; lubrikans: magnezijum-stearat.

 

Informacije o alergenima: Proizvedeno u objektu u kome se prerađuju i MLEKO, SOJA, JAJA, RIBA i PŠENICA.

 

Upozorenja: Proizvod nije namenjen deci, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama osetljivim na neki od sastojaka. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

 

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj i uravnoteženoj ishrani i zdravom načinu života. Pre upotrebe konsultovati lekara/farmaceuta.

 

Način čuvanja: Proizvod čuvati dobro zatvoren, udaljen od direktnog uticaja sunca, na sobnoj temperaturi. Čuvati van domašaja dece.

 

Zemlja porekla: Slovenija

Uvoznik: Vitalikum d.o.o. Futog

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške

Slični proizvodiomogućio Pansport Forum