You are here

Beta - Alanine

Proizdođač: 
Šifra:
364
Ukratko:
Visoko kvalitetan Beta-Alanin u formi praha. Karakteriše ga visok nivo čistoće i odsustvo nepotrebnih dodataka. Upotreba Beta-Alanina rezultira povećanjem izdržljivosti tokom treninga. Saznaj više
1.790,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Beta - Alanine

  • Beta alanin visokog kvaliteta

  • Za povećanje izdržljivosti i koncentracije

  • Za smanjenje zamora

  • Sa dodatkom vitamina B6

  • Bez dodatih šećera i bez aspartama

     

 

6PAK Nutrition BETA-ALANINE je odlična pre-workout formula koja kombinuje beta-alanin i Vitamin B6, pomaže u održavanju normalnog metabolizma proteina i glikogena i stvaranju energije tokom dugotrajnih treninga visokog intenziteta.
6PAK Nutrition BETA-ALANINE je namenjen svim sportistima vez obzira na vrstu treninga, od treninga snage do treninga izdržljivosti.

Već posle par doza povećanje snage postaje primetno. Mnogi sportisti očekuju efekat posle prvog korišćenja, ali pravi efekat beta-alanina se primećuje nakom prve nedelje korišćenja. Rezultat je povećanje zaliha karnozina koje se primarno nalaze u skeletnim mišićima. Karnozin je di-peptid, čine ga molekul beta-alanina i histidina. Uloga mu je održavanje kiselo-baznog balansa u ćelijama mišića. Svaka promena pH vrednosti rezultira direktno u efikasnosti rada mišića. Ta uloga je posebno važna ukoliko razumemo da tokom intenzivnog  treninga dolazi do katabolizma, razgradnje mišića, i kao nus proizvod tog procesa stvara se mlečna kiselina koja utiče na zakišeljavanje, povećanje kiselosti, organizma.

Korišćenje Beta-alanina bez dodatog kreatina će uticati na povećanje efikasnosti, posebno kod težih treninga. Ali, efekat na povećanje snage, izdržljivosti i povećanje snage se drastično povećava ukoliko kombinujemo Beta-alanin i kreatin. Ne postoji bolja kombinacija ukoliko želimo da povećamo dužinu i intenzitet treninga!
Najbolji efekat Beta-alanina se postiže ukoliko dnevnu dozu polako povećavamo do maksimalne doze od 3 do 4 grama dnevno, najbolje podeljeno u dve  doze po 2 grama. Uzimanje većih doza od toga neće rezultirati boljim rezultatom. Beta-alanin se uzima bez obzira da li se tog dana treninra ili ne.

Efekat žmaraca – vremenom će nestati!

Mnogi sportisti tokom korišćenja Beta-alanina imaju osećaj žmaraca po licu, leđima ili rukama. Taj osećaj nakon par dana korišćenja nestaje, ali to ne znači da i efekat Beta-alanina prestaje. Individualno je vreme za koje će prestati žmarci koji se javljaju oko 30 minuta nakon uzimanja Beta-alanina.

Možemo zaključiti da je efekat Beta-alanina kompleksan iako se radi o jednostavnom proizvodu.

6PAK NUTRITION BETA-ALANINE – PROFESIONALNI SUPLEMENT ZA SVAKOGA!

  • zgrudvanost proizvoda nije greška i ne utiče na njegov efekat.

     

Aktivni sastojci 1 merica (805 mg) %NRV*

Beta-alanin

Vitamin B6

800 mg

1,4 mg

 

100

*Nutritivna referentna vrednost

 

Sastojci: beta-alanin, vitamin B6 (piridoksin hidrohlorid), sredstvo protiv zgrudvavanja (silicijum dioksid).

 

Upotreba: Jednu mericu (805 mg) razmutiti u 150 ml vode. Popijte do 3 porcije dnevno najbolje pre treninga. Koristite samo danima kada trenirate.

 

Napomena: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu i zdrav način života. Čuvati van domašaja dece.

 

Upozorenja: Ne prekoračivati preporučenu  dnevnu dozu. Proizvod nije namenjen deci i osobama mlađim od 18 godina, trudnicama, dojiljama i osobama preosetljivim na njegove sastojke. Uzimanje većih pojedinačnih doza beta-alanina može da bude praćeno prolaznom parestezijom (osećaj trnjenja i bockanja u mišićima). Prekinite upotrebu i konsultujte lekara ukoliko primetitebilo kakav neželjeni efekat u toku uzimanja proizvoda.

 

Čuvanje: Čuvati na suvom mestu zaštićeno od svetlosti na temperaturi do 25°C.

 

Poreklo: Poljska

Uvoznik: Fitco d.o.o. Novi Sad

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške