You are here

Beta Alanine

Proizdođač: 
Šifra:
1892
Ukratko:
Čist beta-alanin u prahu za maksimalnu snagu tokom treninga, značajno smanjenje zamora i produženje trajanja treninga Saznaj više
1.960,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Beta Alanine

 

  • Podrška mišićnoj izdržljivosti

  • Promoviše snagu mišića

  • Smanjuje i usporava umor

  • Poboljšava eksplozivnu moć

  • Pozitivan učinak na izgradnju mišićne mase

 

 

Everbuild Beta-Alanine obezbeđuje aminokiselinu beta-alanin farmaceutske čistoće. Beta-alanin je glavni prekursor za sintezu karnozina čija je glavna funkcija puferovanje tj. neutralisanje vodoničnih jona koji potiču iz mlečne kiseline koja se nakuplja u mišićima tokom aktivnosti.

Tokom fizičke aktivnosti, u mišićima koji se nalaze pod opterećenjem stvara se mlečna kiselina koja izaziva zamor i otkazivanje mišića što dovodi do manje efikasnosti tokom treninga i negativno utiče na stvaranje mišićne mase i kondicije.

Ova pojava se može neutralisati ukoliko se smanji dejstvo mlečne kiseline i koncentracija vodonikovih jona a za to je zadužen karnozin čiji je prekurzor beta-alanin. Karnozin deluje kao pufer koji koriguje pH vrednost, koja se pojavom mlečne kiseline smanjuje u mišičnom tkivu, i tako odlaže pojavu umora u mišićima.

Kada beta alanin uđe u sistem, pokreće sintezu karnozina. Nema proizvodnje karnozina bez beta- alanina. Sam karnozin je dipeptid koji se najčešće nalazi u brzim mišićnim vlaknima. Njegova glavna funkcija je da puferuje odn. neutrališe jone vodonika i na taj način spreči da pH vrednost u mišićima postane preniska. Ako je pH nivo prenizak, to može dovesti do brzog zamora mišića.
Ako konzumiramo karnozin, organizam ga neće u potpunosti apsorbovati zbog čega je bolje uzeti prekursor tj. jedinjenje iz koga se sintetiše karnozin, a to je beta alanin.

 

Mnogi sportisti tokom korišćenja Beta-alanina imaju osećaj žmaraca I peckanja po licu, leđima ili rukama. Pojava je potpuno brzopasna i nakon par dana korišćenja nestaje.

 

Suplementacija beta-alaninom ima mnogo benefita za vaš organizam i sportske performanse a pre svega treninzi postaju intenzivniji i efikasniji uz više snage i izdržljivosti.

 

 

Namena proizvoda: Dodatak ishrani u prahu namenjen pripremi napitka sa beta-alaninom.

 

Sastojci: beta-alanin.

 

Aktivni sastojci

U pojedinačnoj dozi (2 g)

%NRV*

Beta-alanin

2000 mg

**

*NRV=nutritivna referentna vrednost **= NRV nije ustanovljena

 

Način upotrebe: pomešati jednu porciju praha (1/2 odmerne merice=2 g) sa 250 ml vode ili nekog drugog pića i konzumirati 1 do 2 puta dnevno, na prazan stomak. Za najbolji efekat, napravite minimum 2 sata pauze između porcija.

 

Informacije o alergenima: Proizvedeno u objektu u kome se prerađuju i mleko, jaja, pšenica i soja.

 

Upozorenje: Trudnice, dojilje i osobe koje uzimaju neku terapiju treba da se konsultuju sa lekarom pre upotrebe proizvoda. U slučaju pojave nekih neželjenih efekata prekinite upotrebu proizvoda i konsultujte lekara. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Način čuvanja: Čuvati proizvod dobro zatvoren na suvom i hladnom mestu. Čuvati van domašaja dece.

 

Zemlja porekla: Bugarska

Uvoznik i nosilac upisa u bazu podataka Min. zdravlja R.Srbije: Pansport D.O.O., Stevana Peci Popovića 21, Veternik.

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške