You are here

HydroStar

Proizdođač: 
Šifra:
1685
Ukratko:
Šumeće tablete za pripremu napitka za brzu i efikasnu nadoknadu tečnosti, glukoze i elektrolita... Saznaj više
510,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

HydroStar

 

  • Glukoza

  • Natrijum

  • Kalijum

  • Hloridi

 

 

Hydrostar šumeće tablete su namenjene za pripremu rastvora koji obezbeđuje brzu i efikasnu nadoknadu tečnosti, glukoze i elektrolita kod lakih i srednje teških formi dehidratacije organizma. Hydrostar šumeće tablete doprinose postizanju optimalnih rezultata kod fizičkih aktivnosti i specijalno su formulisane da obezbede adekvatnu rehidrataciju i preveniraju dehidrataciju u svim situacijama kada je to neophodno – kod dijareje i povraćanja, visoke temperature, nakon vežbanja, tokom putovanja ili kod dehidratacije nastale usled diuretskog dejstva alkoholnih pića.

 

Hydrostar šumeće tablete predstavljaju jednostavno rešenje za brzu hidrataciju u pokretu, bilo da ste na poslu, idete u teretanu ili se jednostavno ne osećate najbolje.

 

Hydrostar šumeće tablete doprinose postizanju optimalnih rezultata kod fizičkih aktivnosti jer voda i elektroliti održavaju adekvatan volumen krvi i osmolarnost koji su neophodni za efikasan transport kiseonika i regulaciju krvnog pritiska, doprinose uklanjanju toksina i drugih metaboličkih produkata, smanjenju umora nastalog usled elektrolitnog disbalansa, regulaciji telesne temperature, kao i održavanju pravilnih metaboličkih i enzimskih funkcija i acidobazne ravnoteže. Sadrže kalijum koji doprinosi pravilnoj funkciji mišića i nervnog sistema, pa su posebno pogodne za primenu kod osoba koje se bave intenzivnom fizičkom aktivnošću. Kalijum doprinosi i obnavljanju energetskih depoa (npr. glikogena u mišićima) tokom perioda oporavka od intenzivnog fizičkog napora.

 

Preporučuje se kod:

  • dijareje i/ili povraćanja

  • prekomernog znojenja izazvanog visokom telesnom temperaturom

  • intenzivnog ili dugotrajnog vežbanja

  • dehidracije nastale usled diuretskog dejstva alkoholnih pićao

 

 

Nutritivne informacije:

100 g proizvoda

prosečno sadrži:

1 tableta

prosečno sadrži:

Energetska vrednost (kJ/kcal)

516/123

20.1/4.8

Masti (g)

- od kojih zasićene masne kiseline (g)

<0.1

<0.1

<0.01

<0.01

Ugljeni hidrati (g)

- od kojih šećeri (g)

46.2

8.12

1.84

0.32

Proteini (g)

0,44

0,01

So (g)

8,05

0,32

 

Aktivni sastojci:

100 g proizvoda sadrži:

1 šumeća tableta (4 g) sadrži:

4 šumeće tablete (preporučena dnevna doza) sadrže:

Glukoza

8.75 g

0.35 g

1.4 g**

Natrijum

7 150 mg

286 mg

1 144 mg**

Kalijum

2 875 mg

115 mg

460 mg (23%*)

Hloridi

2 600 mg

104 mg

416 mg (52%*)

*NRV – nutritivna referentna vrednost

**NRV – nutritivna referentna vrednost nije ustanovljena

 

Sastojci: sredstvo za povećanje zapremine: sorbitol; regulator kiselosti: limunska kiselina; natrijum-hidrogenkarbonat; trinatrijum-citrat dihidrat; glukoza; kalijum-hlorid; aroma maline; stabilizator: polietilenglikol; sredstvo protiv zgrudvavanja: talk; zaslađivač: natrijum-saharin. Osmolarnost pripremljenog rastvora: 270 mOsm/L.

 

Način upotrebe: Odrasli i deca stariaj od 11 godina: 1 tabletu rastvoriti u 120 ml (pola čaše) vode, 4 puta dnevno. Neiskorišćeni rastvor baciti nakon 2 sata od pripreme ili posle 24 sata ukoliko se čuva u frižideru.

 

Upozorenja: Prekomerna upotreba može da izazove laksativni efekat. Ne treba da koriste osobe sa oštećenjem bubrega, hiperkalijemijom i alkalozom, osobe koje su na terapiji ACE inhibitorima i diureticima koji štede kalijum, kao ni osobe preosetljive na bilo koji sastojak proizvoda. Poseban oprez je potreban kod starijih osoba, kod osoba sa visokim krvnim pritiskom, srčanim oboljenjima, edemima i dijabetesom.

 

Važne napomene: Proizvod se mora koristiti pod medicinskim nadzorom, predstavlja nutritivno nepotpunu namirnicu i nije pogodan kao jedini izvor hrane. Nije namenjen za parenteralnu upotrebu. Nakon upotrebe, ambalažu treba dobro zatvoriti. Ne stavljati u usta, već tablete uvek rastvoriti u vodi pre upotrebe. Ne rastvarati u drugim bezalkoholnim pićima (npr. Voćnim sokovima), jer ovi napici mogu ometati proces rehidracije. Čuvati van domašaja dece.

 

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, na suvom i tamnom mestu, na temperaturi do 25ºC.

 

Uvoznik za Srbiju: Esensa d.o.o. Beograd

Zemlja porekla: Republika Češka

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške