You are here

Mineral Light

Proizdođač: 
Šifra:
155
Ukratko:
Dodatak ishrani sa vitaminima i mineralima za brzo nadoknađivanje energije prilikom napornih trening Saznaj više
1.100,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Mineral Light

  • Ugljenohidratni kompleks sa vitaminima i mineralima za brzo nadoknađivanje energije prilikom napornih treninga

  • Idealan za piće tokom i nakon treninga

  • 9 vitamina, 3 minerala

     

Sportska pića, poput napitka pripremljenog od Mineral light praška za izradu napitka sa šećerom i zaslađivačima rastvorenog u vodi, su vrlo popularna forma snabdevanja energijom među sportistima tokom treninga. Ovo je jednostavan način za dopunjavanje energije u obliku ugljenih hidrata, a što je još važnije elektrolita, koji se tokom treninga izgube putem znojenja.

Napitak pripremljen od Mineral light praška brzo nadoknađuje gubitak vode i posebno je pogodan za konzumiranje tokom i nakon vežbi izdržljivosti.

Mineral light napitak možete konzumirati u četiri fantastična ukusa: breskva-marakuja, limun, narandža i višnja.

Mineral light obezbeđuje sportistima čitav spektar vitamina i minerala.

Minerali u sastavu Mineral light-a: magnezijum, kalijum i kalcijum.

Magnezijum obezbeđuje pravilno funkcionisanje nervnog sistema, mišića i enzima, pomaže rad srca, krvotoka, neophodan je za pravilan metabolizam krvi, zdravlje kostiju, zuba, mozga. Usporava starenje organizma.

Kalcijum je najzastupljeniji mikroelement u ljudskom organizmu. Oko 99% kalcijuma iz organizma nalazi se u kostima i zubima, a ostatak u krvi, limfi i čelijskim membranama. Učestvuje u regulaciji ćelijske aktivnosti. Tu spadaju funkcije nerava i mišića, hormonska delovanja, koagulacija krvi, pokretljivost ćelija i mnoge druge.

Kalijum igra važnu ulogu u mišićnoj kontrakciji (naročito utiče na akciju srčanog mišića), sprovođenju nervnih impulsa, akciji enzima i funkcionisanju ćelijske membrane. Reguliše metabolizam vode i soli unutar ćelije i reguliše osmotski pritisak i učestvuje u predaji nervnih impulsa mišićima. Osim toga kajijum igra važnu ulogu u biosintezi proteina i u pretvaranju šećera iz krvi u glikogen. Aktivira veliki broj enzima, posebno onih koji učestvuju u stvaranju energije.

Vitamini u sastavu Mineral light-a: vitamin C, vitamin E, niacin, pantotenska kiselina, folna kiselina, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B6 i vitamin B12.

Vitamin C je najpoznatiji vitamin sa mnogobrojnim funkcijama. Neophodan je za očuvanje zdravlja desni i kostiju i u jačanju imunološkog sistema. Pospešuje apsorpciju gvožđa i produkciju krvnih zrnaca, snižava holesterol i pruža zaštitu od dejstva kancerogenih materija. Vitamin C je jedan od najvažnijih antioksidanata, koji smanjuju količinu štetnih produkata metabolizma u organizmu, doprinoseći boljem opštem stanju organizma. Sportisti imaju povećanu potrebu za vitaminom C, jer im je imunološki sistem više opterećen.

Vitamin E je otkriven još početkom 20. veka. On deluje kao najsnažniji prirodni antioksidans, i kao takav štiti od slobodnih radikala. Osim antioksidativne vitamin E ima i ulogu u stvaranju energije. retpostavlja se da vitamin E pozitivo utiče na dužinu života, pa se stoga naziva i »vitamin mladosti«.

Niacin se smatra najboljim sredstvom za sniženje holesterola u krvi kao i u zaštiti od raznih kardiovaskularnih bolesti. Ovaj vitamin je nephodan za zdravo stanje nervnog sistema i funkcionisanje mozga.

Pantotenska kiselina. Sam naziv ovog vitamina (»pan«) - označava mnogo, znatno, što govori o velikoj rasprostranjenosti ovog vitamina u prirodi. Jedna od važnih uloga ovog vitamina odnosi se na proizvodnju hormona adrenalnih žlezda i stvaranje energije. Dugo je vec poznato da ovaj vitamin povećava rezerve energije u organizmu i ojačava sportske mogućnosti.

Folna kiselina Ovaj vitamin učestvuje u biosintezi azotnih baza, nukleinskih kiselina (samim tim i u sintezi DNK), kreatina, metionina, u građenju aminokiseline serin a potreban je i za stvaranje crvenih krvnih zrnaca.

Vitamin B1 igra glavnu ulogu u pretvaranju šećera iz krvi (pre svega glukoze) u biološku energiju. On učestvuje i u nekim ključnim metaboličkim procesima u nervnom tkivu, srcu i stvaranju crvenih krvnih zrnaca (eritrocita).

Vitamin B2 je slično kao i vitamin B1 značajan za proizvodnju telesne energije. Vitamin B2 je uključen u aktivnost enzima glutation reduktaze, koja učestvuje u održanju nivoa glutationa, molekula koji štiti organizam od slobodnih radikala. Ovaj vitamin ima i antioksidativnih osobina.

Vitamin B6 ima važnu ulogu u umnožavanju ćelija i stvaranju belih krvnih zrnaca i ćelija imunog sistema.

Vitamin B12 (naziva se još i kobalamin) ima ključnu ulogu u normalnom funkcionisanju mozga i nervnog sistema, stimuliše regeneraciju jetre, ima ulogu u prevenciji steriliteta, a sa C vitaminom ima antikancerogenu funkciju. Apsorpciju vitamina B-12 pomaže kalcijum, vitamini B kompleksa i vitamini A, C, E.

 

Namena: prašak sa vitaminima i mineralima namenjen za izradu niskokaloričnog, hladnog napitka.

 

Nutritivne informacije (za ukus breskva-marakuja):

Nutritivne vrednosti

100g

33g*

Energetska vrednost

1456 KJ/342 kcal

480 KJ/113 kcal

Masti

- od toga zasićene masti

< 0,5 g

< 0,5 g

< 0,2 g

< 0,2 g

Ugljeni hidrati

- od toga šećeri

68,0 g

4,7 g

22,0 g

1,6 g

Proteini

< 0,1 g

< 0,1 g

So-natrijum hlorid

3,9 g

1,3 g

*vrednosti se odnose na dnevnu dozu pripremljenog napitka

Sastav proizvoda:

Sadržaj aktivnih sastojaka

100 g

33 g

% PDU*

Kalijum (kalijum-citrat i kalijum-hidrogenfosfat)

1200,0 mg

396 mg

20

Kalcijum (kalcijum-citrat)

360,0 mg

119 mg

15

Vitamin C (L-askorbinska kiselina)

182,0 mg

60 mg

75

Magnezijum (magnezijum-karbonat)

172,0 mg

57 mg

15

Niacin (nikotinamid)

36,0 mg

12 mg

75

Vitamin E (DL-α-tokoferilacetat)

30,0 mg

10 mg

83

Pantotenska kiselina ( kalcijum-D-pantotenat

18,0 mg

6 mg

100

Vitamin B6 (piridoksin-hidrohlorid)

6,0 mg

2 mg

143

Vitamin B2 (riboflavin)

4,8 mg

1,6 mg

114

Vitamin B1 (tiamin-mononitrat)

4,2 mg

1,4 mg

127

Folna kiselina (pteroil-monoglutaminska kiselina)

606 μg

200 μg

100

Vitamin B12 (cijano-kobalamin)

3 μg

1 μg

400

PDU – preporučeni dnevni unos; * - % u dnevnoj dozi napitka

 

Sastojci (ukus breskva-marakuja): maltodekstrin; regulator kiselosti – L(+)-vinska kiselina; natrijum-citrat; kalijum-hidrogenfosfat; kalcijum-citrat; aroma; zaslađivači – ciklamat-natrijum, acesulfam-kalijum, saharin-natrijum; natrijum-hlorid; kombinacija skroba i šećera (dekstrin, šećer, suncokretovo ulje, skrob, kiselina – limunska kiselina); magnezijum-karbonat; koren cvekle u prahu (koncentrat soka od korena cvekle, maltodekstrin, regulator kiselosti – limunska kiselina); boje – betakaroten i riboflavin; L-askorbinska kiselina; sredstvo protiv zgrudvavanja – silicijum-dioksid; nikotinamid; DL-α-tokoferilacetat; kalcijum-D-pantotenat; piridoksin-hidrohlorid; riboflavin; tiamin-mononitrat; folna kiselina; cijanokobalamin.

Sastojci (ukus višnje): maltodekstrin; regulator kiselosti – L(+)-vinska kiselina; natrijum-hidrogenfosfat; kalijum-citrat; koren cvekle u prahu (koncentrat soka od korena cvekle, maltodekstrin, regulator kiselosti – limunska kiselina); kalcijum-citrat; zaslađivači – ciklamat-natrijum, acesulfam-kalijum, saharin-natrijum; zgušnjivač – pektin; natrijum-hlorid; biljno ulje (trigliceridi srednjeg lanca iz kokosovog i palminog ulja); magnezijum-karbonat; aroma; koncentrat zove u prahu (koncentrat zove, maltodekstrin, regulator kiselosti – limunska kiselina); L-askorbinska kiselina; sredstvo protiv zgrudvavanja – silicijum-dioksid; boja – antocijani; nikotinamid; DL-α-tokoferilacetat; kalcijum-D-pantotenat; piridoksin-hidrohlorid; riboflavin; tiamin-mononitrat; folna kiselina; cijanokobalamin.

Sastojci (ukus narandže): maltodekstrin; regulator kiselosti – L(+)-vinska kiselina; natrijum-citrat; kalijum-hidrogenfosfat; kalcijum-citrat; zaslađivači – ciklamat-natrijum, acesulfam-kalijum, saharin-natrijum; natrijum-hlorid; zgušnjivač – pektin; biljno ulje (trigliceridi srednjeg lanca iz kokosovog i palminog ulja); kombinacija skroba i šećera (dekstrin, šećer, suncokretovo ulje, skrob, kiselina – limunska kiselina); magnezijum-karbonat; aroma; boja – betakaroten; L-askorbinska kiselina; sredstvo protiv zgrudvavanja – silicijum-dioksid; boja – antocijani; nikotinamid; DL-α-tokoferilacetat; boja – riboflavin; kalcijum-D-pantotenat; piridoksin-hidrohlorid; riboflavin; tiamin-mononitrat; folna kiselina; cijanokobalamin.

Sastojci (ukus limun): maltodekstrin; regulator kiselosti – L(+)-vinska kiselina; natrijum-hidrogenfosfat; kalijum-citrat; kalcijum-citrat; zaslađivači – ciklamat-natrijum, saharin-natrijum, acesulfam-kalijum; natrijum-hlorid; aroma; kalijum-hidrogenfosfat; kombinacija skroba i šećera (dekstrin, biljno ulje (palmino ulje (ploda i jezgra), ulje kanole), šećer, modifikovani skrob, kiselina – limunska kiselina); magnezijum-karbonat; L-askorbinska kiselina; sredstvo protiv zgrudvavanja – silicijum-dioksid; nikotinamid; DL-α-tokoferilacetat; kalcijum-D-pantotenat; piridoksin-hidrohlorid; riboflavin; tiamin-mononitrat; folna kiselina; cijanokobalamin.

 

Način upotrebe: pomešati 33 g praška (2 pune merice) sa 1 l vode i piti tokom dana.

 

Upozorenje: Ne preporučuje se primena kod osoba preosetljivih na neki od sastojaka proizvoda. Preporučena doza se ne sme prekoračiti.

 

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvati van domašaja dece.

 

Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu.

 

Zemlja porekla: Nemačka

Uvoznik: Pansport d.o.o. Veternik

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške