You are here

DAA Pro Black

Proizdođač: 
Šifra:
286
Ukratko:
Napredna formula sa dve amonokiseline obogaćena cinkom i vitaminom B5, za poboljšanje nastupa, povećanje izdržljivosti i smanjenje umora posle vežbanja ili takmičenja. Saznaj više
1.720,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

DAA Pro Black

  • dodatak ishrani sa D-aspartamskom kiselinom, di-metil-glicinom, cinkom i vitaminom B5

  • popularan među bodibilderima i sportistima koji ne žele da koriste ilegalne steroide

  • 25 porcija

 

D-asparaginska kiselina, DAA (sinonimi: aminosukcinska kiselina, aspartat...) je jedna od neesencijalnih aminokiselina koja smanjuje nivo amonijaka posle vežbanja i tako umanjuje umor. U ćeliji, ona prenosi kalijum i magnezijum. Kombinovanjem drugih aminokiselina ona stvara molekule koji apsorbuju toksine i uklanjaju ih iz cirkulacije. Na taj način ona pomaže ćelijsku funkciju i štiti jetru. Uključena je i u stvaranje DNK i RNK molekula. Kod osoba koje gladuju, asparagin i asparaginska kiselina se koriste kao prekursori za de nuovo sintezu glutamina i alanina u mišićima. D-asparaginska kiselina je pronađena u nervnom i endokrinom tkivu. Veruje se da ima osnovnu ulogu u reprodukciji. Prema istraživanjima utvrđeno je da ova aminokiselina reguliše sintezu luteinizirajućeg hormona (LH) i testosterona u hipofizi i testisima. Jedna je od kiselina koje koriste sportisti da poboljšaju nastup, povećaju izdržljivost i smanje umor nakon vežbanja ili takmičenja.

Dimetil-glicin, DMG je neproteinska aminokiselina koja se u prirodi nalazi u ćelijama biljaka i životinja. Stvara se u organizmu kao međuprodukt u metabolizmu holina do glicina. Kao dodatak ishrani pojavila se na tržištu 1960-ih godina pod nazivom B15, pangamska kiselina ili kalcijum-pangamat. Veruje se da povećava oksigenaciju u ćelijama, smanjuje umor i poboljšava fizičku izdržljivost.

Cink je neophodan za rast i razvoj, polno sazrevanje i reprodukciju, prilagodavanje oka na tamu, aktivnost olfaktornih i gustativnih telašaca (osećaj mirisa i ukusa), regulaciju nivoa insulina, imunološku aktivnost, antioksidativno delovanje itd. Nedostatak cinka izaziva usporavanje rasta, poremećaj imuniteta, veću učestalost infekcija, anoreksiju, dijareju, gubitak telesne mase, usporeno zarastanje rana...

Vitamin B5 ili pantotenska kiselina pripada grupi B-kompleksa, vitamina rastvorljivih u vodi. Sastavni je deo koenzima A koji ima važnu ulogu u metabolizmu ugljih hidrata, masti i proteina. Doprinosi normalnoj sintezi i metabolizmu steroidnih hormona.

 

Namena: dodatak ishrani sa D-aspartamskom kiselinom, di-metil-glicinom, cinkom i vitaminom B5.

 

Nutritivna vrednost proizvoda:

Nutritivne informacije

100 g

4 kapsule

Energetska vrednost

1560 kJ/371 kcal

14,8 kJ/3,5 kcal

Proteini

89,7 g

0,85 g

Ugljeni hidrati

<0,1 g

<0,01 g

Masti

0,95 g

<0,01 g

 

Sastojci:

Sadržaj aktivnih komponenata

g/100 g

mg/1 kapsula

mg/4 kapsule

%PDU

(4 kapsule)

D-aspartamska kiselina

90,36

750

3000

*

Dimetil-glicin HCl

8,25

68,5

274

*

Cink-sulfat-monohidrat

-od toga cinka

0,13

0,047

1,05

0,38

4,20

1,51

 

15,15

Kalcijum-D-pantotenat-vitamin B5

-od toga pantotenske kiseline 91,58%

0,03

0,027

0,25

0,23

1

0,92

 

15,33

PDU-referentni unos (za odrasle), *-PDU nije ustanovljen

 

 

Ostali sastojci: sredstvo protiv zgrudvavanja - magnezijum stearat i želatinska kapsula, boje: titanium-dioksid, oksid gvožđa crni, brilijant crna BN.

 

Način upotrebe: Uzimati 2 kapsule ujutro i 2 kapsule uveče, uz obrok. Preporučuje se primena mesec dana, a zatim pauza mesec dana.

 

Upozorenja: Ne preporučuje se deci, trudnicama i dojiljama, osobama sa dijagnostikovanim oboljenjima, kao ni osobama osetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Koristiti mesec dana, zatim obavezno pauza mesec dana.

 

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu, zdrav i izbalansiran način života. Čuvati van domašaja dece!

 

Informacija o alergenima: proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju MLEKO, JAJA, GLUTEN, SOJA, KIKIRIKI, JEZGRASTO VOĆE, RIBA i SASTOJCI LJUSKARA.

 

Način čuvanja: čuvati na suvom i hladnom mestu. Toplota i sunčevo zračenje mogu da oštete bocu!

 

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Pansport d.o.o. Veternik

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške