You are here

DAA Pro Black

Proizdođač: 
Šifra:
286
Ukratko:
Napredna formula sa dve amonokiseline obogaćena cinkom i vitaminom B5, za poboljšanje nastupa, povećanje izdržljivosti i smanjenje umora posle vežbanja ili takmičenja. Saznaj više
1.790,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

DAA Pro Black

  • dodatak ishrani sa D-aspartamskom kiselinom, dimetil-glicinom, cinkom i vitaminom B5

  • popularan među bodibilderima i sportistima koji ne žele da koriste ilegalne steroide

  • 25 porcija

 

D-aspartamska kiselina, DAA (sinonimi: aminosukcinska kiselina, aspartat...) je jedna od neesencijalnih aminokiselina koja smanjuje nivo amonijaka posle vežbanja i tako umanjuje umor. U ćeliji, ona prenosi kalijum i magnezijum. Kombinovanjem drugih aminokiselina ona stvara molekule koji apsorbuju toksine i uklanjaju ih iz cirkulacije. Na taj način ona pomaže ćelijsku funkciju i štiti jetru. Uključena je i u stvaranje DNK i RNK molekula. Kod osoba koje gladuju, aspartam i aspartamska kiselina se koriste kao prekursori za de nuovo sintezu glutamina i alanina u mišićima. D-aspartamska kiselina je pronađena u nervnom i endokrinom tkivu. Veruje se da ima osnovnu ulogu u reprodukciji. Prema istraživanjima utvrđeno je da ova aminokiselina reguliše sintezu luteinizirajućeg hormona (LH) i testosterona u hipofizi i testisima. Jedna je od kiselina koje koriste sportisti da poboljšaju nastup, povećaju izdržljivost i smanje umor nakon vežbanja ili takmičenja.

Dimetil-glicin, DMG je neproteinska aminokiselina koja se u prirodi nalazi u ćelijama biljaka i životinja. Stvara se u organizmu kao međuprodukt u metabolizmu holina do glicina. Kao dodatak ishrani pojavila se na tržištu 1960-ih godina pod nazivom B15, pangamska kiselina ili kalcijum-pangamat. Veruje se da povećava oksigenaciju u ćelijama, smanjuje umor i poboljšava fizičku izdržljivost.

Cink je neophodan za rast i razvoj, polno sazrevanje i reprodukciju, prilagodavanje oka na tamu, aktivnost olfaktornih i gustativnih telašaca (osećaj mirisa i ukusa), regulaciju nivoa insulina, imunološku aktivnost, antioksidativno delovanje itd. Nedostatak cinka izaziva usporavanje rasta, poremećaj imuniteta, veću učestalost infekcija, anoreksiju, dijareju, gubitak telesne mase, usporeno zarastanje rana...

Vitamin B5 ili pantotenska kiselina pripada grupi B-kompleksa, vitamina rastvorljivih u vodi. Sastavni je deo koenzima A koji ima važnu ulogu u metabolizmu ugljenih hidrata, masti i proteina. Doprinosi normalnoj sintezi i metabolizmu steroidnih hormona.

Namena: dodatak ishrani u kapsulama sa D-aspartamskom kiselinom, di-metil-glicinom, cinkom i vitaminom B5.

 

Sadržaj aktivnih komponenata

100 g

1 kapsula

4 kapsule

%NRV

(4 kapsule)

D-aspartamska kiselina

79,11 g

750 mg

3000 mg

*

Dimetil-glicin

5,27 g

50 mg

200 mg

*

Cink

40,08 g

0,38 mg

1,5 mg

15

Pantotenska kiselina (vitmain B5)

24,26 g

0,23 mg

0,9 mg

15

NRV - nutritivna referentna vrednost, * - NRV nije ustanovljena

 

Sastojci: D-aspartamska kiselina; kapsula: želatin (goveđi), boje za kapsulu: titan-dioksid, crni oksid gvožđa, brilijant crna BN; dimetil-glicin; sredstvo protiv zgrudvavanja: magnezijum stearat; cink-sulfat monohidrat; kalcijum D-pantotenat.

 

Način upotrebe: Uzimati 2 kapsule ujutro i 2 kapsule uveče, uz obrok. Preporučuje se primena mesec dana, a zatim pauza od najmanje mesec dana.

 

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati van domašaja dece.

 

Upozorenja: Ne preporučuje se deci, trudnicama i dojiljama, osobama sa dijagnostikovanim oboljenjima, kao ni osobama osetljivim na neki od sastojaka. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Koristiti mesec dana, zatim obavezno napraviti pauzu od mesec dana.

 

Informacija o alergenima: proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju i mleko, jaja, gluten, soja, kikiriki, jezgrasto voće, riba i ljuskari.

 

Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu. Toplota i sunčevo zračenje mogu da oštete bocu.

 

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Pansport d.o.o. Veternik

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške