You are here

ZMB

Proizdođač: 
Šifra:
28
Ukratko:
Prirodno pojačava lučenje testosterona, utiče na povećanje mišićne mase, snage i na bolji san Saznaj više
1.290,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
4.877142
Prosek: 4.9 (7 glasova)

ZMB

 

  • održava normalan nivo testosterona

  • utiče na povećanje mišićne mase i snage

  • utiče na bolji san

  • doprinosi očuvanju zdravlja vida, kostiju, kose, noktiju, kože, zuba

     

ZMB (ZMA kompleks) je esencijalna mineralno-vitaminska kombinacija koja sadrži cink, magnezijum i B6. ZMA je veoma popularan suplement među sportistima (sportovi izdržljivosti i snage) kao i među bodibilderima. ZMB je suplement koji može podići nivo cinka i magnezijuma, prirodno lučenje anaboličkih hormona (IGF-1 i slobodnog testosterona), može poboljšati snagu i osigurati da ne dođe do pražnjenja rezervi cinka i magnezijuma u toku intenzivnih treninga. Sastoji se od specijalne smeše sastojaka koji su važni za vitalne biohemijske procese: Cink (15mg), Magnezijum (237mg) i Vitamin B6 (5.8mg)

Cink i magnezijum su esencijalni elementi koji igraju vitalne uloge u širokom opsegu važnih biohemijskih procesa. Cink je važan za aktivnost velikog broja enzima koji učestvuju u biohemijskim procesima uključujući deobu ćelija, antioksidativnu aktivnost, metabolizam i dr. Magnezijum takođe igra važnu ulogu u mnogim biološkim procesima uključujući metabolizam i potreban je za normalno funkcionisanje nerava, mišića, imunog sistema i hormona.

S obzirom na to da i magnezijum i cink igraju ključne uloge u mnoštvu biohemijskih procesa i da dugi ili intenzivni treninzi mogu dovesti do deficita i negativno se odraziti na performanse, naučnici su razmotrili da li suplementacija može pomoći očuvanju normalnih nivoa ovih minerala i da li može imati potencijalan ergogeni efekat (poboljšanje performansi).

Potvrđeno je da suplementacija cinkom može biti dobrobitna po pitanju prirodnog povećanja nivoa testosterona, kod muškaraca koji imaju srednji deficit cinka, kao i da magnezijum može imati pozitivne efekte kod treninga snage. Potencijalni efekti cinka i magnezijuma na performanse su doveli do formulacije ZMB koja u svom sastavu uključuje cink, magnezijum i vitamin B6. Istraživanja su bila veoma obećavajuća, pokazujući da je suplementacija ZMB povoljno uticala na povećanje nivoa slobodnog i ukupnog testosterona, nivoa IGF-1 (insulinu sličan faktor rasta), i povećanju snage.

ZMB, kao suplement, je veoma siguran i bez neželjenih dejstava. Svakako, ako već uzimate multivitaminsko-mineralni kompleks koji sadrži cink trebalo bi da znate da konzumiranje prevelike količine cinka može povećati nivo LDL holesterola - lošeg holesterola i može dovesti do deficita bakra. Prevelika količina cinka ometa apsorpciju bakra koji igra važnu ulogu u imunoj funkciji, funkciji belih krvnih zrnaca, produkciji crvenih krvnih zrnaca, sintezi kolegena, zdravlju kostiju i nervnog sistema.

 

Namena proizvoda: dodatak ishrani na bazi magnezijuma, cinka i vitamina B6.

Sastav proizvoda:

Sadržaj aktivnih sastojaka

Po dozi(1 kapsula)

%NRV

Magnezijum (u obliku magnezijum-oksida)

237 mg

63%

Cink (u obliku cink-sulfata)

15 mg

150%

Vitamin B6 (u obliku piridoksin-hidrohlorida)

5,8 mg

414%

NRV-Nutritivna referentna vrednost

 

Sastojci: magnezijum-oksid; maltodekstrin; omotač kapsule [goveđi želatin; sredstvo za glaziranje – šelak; boje –gvožđe oksidi i hidroksidi; regulator kiselosti- amonijum-hidroksid, kalijum-hidroksid]; zgušnjivač: mikrokristalna celuloza; cink-sulfat; sredstvo protiv zgrudvavanja: magnezijumove soli masnih kiselina; piridoksin-hidrohlorid.

 

Preporučena upotreba: Uzimati jednu dozu (1 kapsulu) dnevno, ujutro uz čašu vode Uvek uzimati na prazan stomak i izbegavati uzimanje proizvoda sa hranom koja ima visok sadržaj kalcijuma.

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se prerađuje: mleko, jaja, gluten, soja, kikiriki, jezgrasto voće, celer, riba, ljuskari, mekušci i sumpor-dioksid.

 

Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu. Nakon otvaranja ne uklanjati kesicu adsorbera vlage. Čuvati van domašaja dece!

 

Upozorenje: Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

 

Zemlja porekla: Mađarska

 

Uvoznik: Pansport d.o.o. Veternik

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške