You are here

100% Plant Protein

Proizdođač: 
Šifra:
168
Ukratko:
- 100% protein iz graška - Bez alergena - Dobar sadržaj glutamina, lizina i BCAA - Veoma dobra probavljivost - Kremast i ukusan   Protein graška je poslednjih d...Saznaj više
2.680,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

100% Plant Protein

- 100% protein iz graška

- Bez alergena

- Dobar sadržaj glutamina, lizina i BCAA

- Veoma dobra probavljivost

- Kremast i ukusan

 

Protein graška je poslednjih dvadesetak godina polako krčio svoj put da bi dospeo u sam vrh izvora neprocenjivih nam lanaca aminokiselina koje želimo u svojim mišićima.

Zrno graška sadrži 22-23% proteina. Osim visokog sadržaja proteina, veoma je bitno napomenuti činjenicu da je u pitanju kompletan protein (sadrži svih 9 esencijalnih aminokiselina – koje naš organizam ne može sintetisati već ih je potrebno uneti putem hrane). Svarljivost proteina graška je visokih 98%. Sa ovakvim karakteristikama 100% biljni protein je veganska alternativa cenjenom whey-u te ne čudi da i sam dobavljač preporučuje rotaciju izvora proteina (npr. koristiti jednu nedelju protein surutke, a zatim sledeću nedelju protein graška i tako u krug).

Nepobitno je da uzimanje proteina posle vežbanja pomera ravnotežu u korist sinteze proteina u mišićima, što ide u prilog korišćenja proteinskih suplemenata uz naporne treninge. Ali ovaj protein je sjajan i kao potpora dijetama u cilju smanjenja telesne mase jer će vam jedna merica obezbediti 21 g kompletnog proteina.

Još jedna veoma dobra karakteristika ovog proizvoda, jeste da ne sadrži alergene što znači da svi oni koji su alergični pre svega na mleko mogu bez bojazni da koriste ovaj proizvod, a da budu zadovoljni kvalitetnim aminokiselinskim sastavom.

 

Nutritivne informacije:

Nutritivne vrednosti

100 g

30 g/1 doza

Energetska vrednost

1424 kJ / 339 kcal

428 kJ / 102 kcal

Proteini

70 g

21 g

Ugljeni hidrati

-od kojih šećeri

5,0 g

4,7 g

1,5 g

1,4 g

Masti

-od kojih zasićene masti

4,3 g

2,3 g

1,3 g

0,7 g

Soli

5,0 g

1,5 g

 

Način upotrebe: pomešati ¾ merice (30 g) praška sa 300 ml vode. Napitak se uzima jednom dnevno, najbolje posle treninga;

 

Upozorenje: Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

 

Napomene: Koristiti ovaj proizvod kao deo zdrave, izbalansirane ishrane, a ne kao njenu zamenu. Čuvati van domašaja dece!

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške