You are here

100% Whey Fuel

Proizdođač: 
Šifra:
1169
Ukratko:
100% Whey Protein Fuel je brzorastvarajući, instant protein iz surutke, stimuliše mišićni rast, poboljšava oporavak nakon treninga Saznaj više
1.890,00 RSD
1.190,00 RSD
700,00 RSD (37%)

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

100% Whey Fuel

  • Stimuliše mišićni rast
  • Poboljšava oporavak nakon treninga
  • 100% instantizovan i lako rastvorljiv

100% Whey Protein Fuel kompanije Twinlab je brzorastvarajući, instant protein iz surutke, koji se smatra jednim od najkvalitetnijih izvora proteina u ishrani. Organizmu obezbeđuje blokove amino kiselina koje se ugrađuju u mišićno tkivo, ali i jaku podršku imunološkom sistemu, jer na njega deluje slično kao antioksidanti.

Za osobe koje se bave sportom, profesionalno ili rekreativno, veoma je važna pravilna ishrana, a naročito unošenje dovoljne količine proteina. Proteini se sastoje od amino kiselina, a one su u najvećoj meri zaslužne za funkcionisanje organizma. Protein iz surutke spada u proteine sa vrlo visokom biološkom vrednošću, a to znači da se brzo apsorbuje. Zato, za razliku od sporije apsorbujućih proteina, iz mleka i jaja, on treba da se uzima u manjoj količini, u periodu posle treninga, a u kombinaciji sa proteinima iz mleka ili jaja može da pokrije potrebe za proteinima tokom celog dana, jer kazein u proteinu iz mleka se sporije apsorbuje, a usporava i varenje proteina iz surutke, što mu produžava vreme apsorpcije.

Protein iz surutke je najbolje uzimati neposredno posle treninga, jer mišićne ćelije tada imaju povećanu potrebu za proteinima, a jedino protein iz surutke može da ih nadoknadi u tako kratkom periodu. Ovo je najbolji način da se mišići oporave od stresa i oštećenja izazvanih fizičkim naporom.

Preporučena upotreba: uzimati 1-2 dozirne merice (42 g) dnevno. Za najbolje efekte, koristiti u sklopu pravilne ishrane i programa vežbi. Preporuka Naučnog komiteta za hranu EU za dnevni unos proteina za sportiste je 1,4 g/kg telesne mase. Način pripreme: sadržaj jedne merice pomešati sa 2-3 dl vode ili obranog mleka i konzumirati nakon treninga (najbolje sa vodom), a u toku dana u zavisnosti od potrebe - najbolje ujutru ili između obroka.

Preporuka za kombinaciju sa drugim suplementima: U cilju postizanja čiste mišićne mase kombinovati sa Dymatize Liquid Super Aminos i sa Power Glutaminom pre i posle treninga.

 Serviranje 1 merica (42g) – ukus čokolada

Količina po serviranju

% DV

 

Ukupne kalorije

160kcal

 

Masti

1.5 g

 

Ukupni ugljeni hidrati

11 g

 

Proteini

25 g

 

 

amino kiselinski profil po serviranju

 

 

L-alanin

1290mg

L-arginin

600mg

L-asparaginska kiselina

3320mg

Cistein

730mg

Glutaminska kiselina

4660mg

Glicin

460mg

L-histidin

470mg

L-Izoleucin

1610mg

L-leucin

2660mg

L-lysin

2190mg

L-metionin

620mg

L-fenilalanin

840mg

L-prolin

1600mg

L-serin

1290mg

L-treonin

1810mg

L-triptofan

560mg

L-tirozin

770mg

L-valin

1480mg

Ostali sastojci: Koncentrat proteina surutke, Izolat proteina surutke (iz mleka), ukus vanile, guar guma, acetilsulfam-K, sukraloza.

* Preporučene dnevne vrednosti (DV) se baziraju na dijeti od 2,000 kalorija

† Dnevne vrednosti nisu utvrđene.

 

Upozorenje: Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

 

Napomena: preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške