You are here

Protein Power

Proizdođač: 
Šifra:
922
Ukratko:
Visokokvalitetna mešavina koncentrata proteina surutke, kalcijum-kazeinata i izolata proteina iz soje. Saznaj više
4.990,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
6
Prosek: 6 (2 glasova)

Protein Power

  • Proteinska mešavina sa preko 80% proteina
  • Hrani mišiće
  • Sprečava razgradnju

Power protein predstavlja mešavinu koncentrata proteina surutke, mlečnog proteina, izolata proteina iz soje i kreatina. Brzo se apsorbuje, odmah ulazi u krvotok i hrani mišiće, pa samim tim i predstavlja najvredniji izvor BCAA amino kiselina, dok se mlečni protein sporije otpušta te kontinuirano, u dužem vremenskom periodu hrani mišiće.

Proteini surutke su najveći izvor svih esencijalnih amino kiselina. Whey protein je bogat čitavim lancem amino kiselina (BCAA), leucinom, izoleucinom i valinom. BCAA je jedinstven jer ostaje u mišićima, a ne u jetri kao ostale amino kiseline. Primerena zaliha BCAA u krvi je barijera gubitku mišične veličine i snage. Proteini surutke su lako svarljivi. U stvari, telo bolje apsorbuje proteine iz surutke nego bilo koje druge.

Kazein je sporo-apsorbujući izvor proteina i za razliku od proteina surutke hrani i gradi vaše mišiće i po nekoliko sati, čak neka istraživanjapokazuju da je i 7 sati nakon uzimanja, nivo aminokiselina u krvi ostao na visokom nivou. Pored toga, kazein poseduje izuzetno anti-kataboličko dejstvo što znači da sprečava razgradnju i utiče na procese izgradnje mišićne mase

Protein iz soje - biljni izvor proteina, odličan za vegetarijance ili osobe alergične na životinjske proteine. Soja je moćna biljka koja sadrži esencijalne masne kiseline, vitamine, minerale i vlakna. Sadrži fitinsku kiselinu koja ima antioksidativna svojstva i može pomoći u sprečavanju nekih vrsta karcinoma i sniziti nivo loših masti u krvi.

Kreatin je supstanca koju prirodno proizvodi naše telo kao izvor energije za mišiće i sintetiše se u jetri, ali i u pankreasu i bubrezima. Kreatin se formira u telu od aminokiselina Arginin, Metionin i Glicin i produkuje hemijsku energiju - ATP (adenozin trifosfat). Kreatin pospešuje obnovu ATP-a koji se koristi prilikom rada mišića, što bi značilo da njegovom suplementacijom ostvarujete i produženi rad tj. veću snagu i bolju izdržljivost. Za one bojažljive, korisna informacija, kreatin unosimo i putem ishrane i najviše ga ima u crvenom mesu i ribi. Uneti kreatin se 98% deponuje u mišićima, dok se preostali deo deponuje u mozgu, srcu i drugim organima, a višak kreatina se izluči preko bubrega u obliku kreatinina.

Nutritivne informacije (podaci u tabelama su prikazani za ukus vanile):

Nutritivna vrednost

Po porciji (30 g)

Na 100 g proizvoda

Energija

478 kJ/113 kcal

1594 kJ/376 kcal

Proteini

26 g

86 g

Masti

- od čega zasićene masne kiseline

0,5 g

0,2 g

1,6 g

0,7 g

Ugljeni hidrati

- od čega šećeri

1,1 g

< 0,5 g

3,7 g

< 0,5 g

So

0.81 g

2,7 g

 

Aktivni sastojak

Količina po porciji (30 g)

Mikronizovani kreatin-monohidrat

-od čega kreatin

1706mg*

1500 mg*

PDU* -preporučeni dvevni unos, ** -PDU nije ustanovljen

Sastojci (ukus vanile): proteinska mešavina 82% (izolat proteina iz soje, koncentrat proteina surutke, kalcijum-kazeinat (mleko)); pojačivač arome: glicin i njegova natrijumova-so; mikronizovani kreatin-monohidrat 5,7%; arome; sredstvo protiv zgrudvavanja: magnezijumove soli masnih kiselina i silicijum-dioksid; emulgator: sojin lecitin; zaslađivači: aseculfam-kalijum i sukraloza; so; boja: tartrazin** **Može nepovoljno da utiče na aktivnost i pažnju kod dece

Sastojci (ukus jagoda-banana): proteinska mešavina 81% (izolat proteina iz soje, koncentrat proteina surutke, kalcijum-kazeinat (mleko)); pojačivač arome: glicin i njegova natrijumova-so; mikronizovani kreatin-monohidrat 5,7%; arome; sredstvo protiv zgrudvavanja: magnezijumove soli masnih kiselina i silicijum-dioksid; emulgator: sojin lecitin; regulator kiselosti: limunska kiselina; zaslađivači: aseculfam-kalijum i sukraloza; so; zgušnjivač: celilozna guma; Boja: Alura crvena AC** **Može nepovoljno da utiče na aktivnost i pažnju kod dece

Sastojci (ukus čokolade): proteinska mešavina 71% (izolat proteina iz soje, koncentrat proteina surutke, kalcijum-kazeinat (mleko)); kako prah smanjene masnoće; pojačivač arome: glicin i njegova natrijumova-so; mikronizovani kreatin-monohidrat 5%; arome; sredstvo protiv zgrudvavanja: magnezijumove soli masnih kiselina i silicijum-dioksid; so; emulgator: sojin lecitin; zaslađivači: aseculfam-kalijum i sukraloza; zgušnjivač: celilozna guma

Način upotrebe: Pomešati jednu porciju (30 g) sa 300 ml vode i konzumirati dva puta dnevno ( jednu porciju 45 min nakon treninga a drugu između dva obroka). U danima bez treninga konzumirati jednu porciju ujutro a drugu uveče. Koristiti šejker za pripremu napitka.

Informacija o alergenima: Sadrži mleko i soju. Proizvedeno u fabrici u kojoj se prerađuju mleko, jaja, soja, gluten, ljuskari, sumpor dioksid i orašasto voće.

Napomene: Pre upotrebe konsultovati lekara/ nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, trudnicama i dojiljama. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani;

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mestu daleko od direktnih uticaja toplote, vlage i sunčevih zraka. Čuvati van domašaja dece.

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške