You are here

Protein Power

Proizdođač: 
Šifra:
922
Ukratko:
Visokokvalitetna mešavina koncentrata proteina surutke, kalcijum-kazeinata i izolata proteina iz soje. Saznaj više
6.190,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
6
Prosek: 6 (9 glasova)

Protein Power

  • Proteinska mešavina sa preko 80% proteina

  • Hrani mišiće

  • Sprečava razgradnju

     

Power protein predstavlja mešavinu koncentrata proteina surutke, mlečnog proteina, izolata proteina iz soje i kreatina. Brzo se apsorbuje, odmah ulazi u krvotok i hrani mišiće, pa samim tim i predstavlja najvredniji izvor BCAA amino kiselina, dok se mlečni protein sporije otpušta te kontinuirano, u dužem vremenskom periodu hrani mišiće.

 

Proteini surutke su najveći izvor svih esencijalnih amino kiselina. Whey protein je bogat čitavim lancem amino kiselina (BCAA), leucinom, izoleucinom i valinom. BCAA je jedinstven jer ostaje u mišićima, a ne u jetri kao ostale amino kiseline. Primerena zaliha BCAA u krvi je barijera gubitku mišične veličine i snage. Proteini surutke su lako svarljivi. U stvari, telo bolje apsorbuje proteine iz surutke nego bilo koje druge.

 

Kazein je sporo-apsorbujući izvor proteina i za razliku od proteina surutke hrani i gradi vaše mišiće i po nekoliko sati, čak neka istraživanja pokazuju da je i 7 sati nakon uzimanja, nivo aminokiselina u krvi ostao na visokom nivou. Pored toga, kazein poseduje izuzetno anti-kataboličko dejstvo što znači da sprečava razgradnju i utiče na procese izgradnje mišićne mase

 

Protein iz soje - biljni izvor proteina, odličan za vegetarijance ili osobe alergične na životinjske proteine. Soja je moćna biljka koja sadrži esencijalne masne kiseline, vitamine, minerale i vlakna. Sadrži fitinsku kiselinu koja ima antioksidativna svojstva i može pomoći u sprečavanju nekih vrsta karcinoma i sniziti nivo loših masti u krvi.

 

Kreatin je supstanca koju prirodno proizvodi naše telo kao izvor energije za mišiće i sintetiše se u jetri, ali i u pankreasu i bubrezima. Kreatin se formira u telu od aminokiselina Arginin, Metionin i Glicin i produkuje hemijsku energiju - ATP (adenozin trifosfat). Kreatin pospešuje obnovu ATP-a koji se koristi prilikom rada mišića, što bi značilo da njegovom suplementacijom ostvarujete i produženi rad tj. veću snagu i bolju izdržljivost. Za one bojažljive, korisna informacija, kreatin unosimo i putem ishrane i najviše ga ima u crvenom mesu i ribi. Uneti kreatin se 98% deponuje u mišićima, dok se preostali deo deponuje u mozgu, srcu i drugim organima, a višak kreatina se izluči preko bubrega u obliku kreatinina.

 

Namena: dodatak ishrani u obliku praška za izradu napitka na bazi proteina, namenjen sportistima.

 

Nutritivne informacije:

Nutritivna vrednost

100 g

1 doza/30 g

RU (%)

30 g

60 g

Energetska vrednost

1594 kJ/376 kcal

478 kJ/113 kcal

5,7

11,4

Masti

- od toga zasićene masti

1,6 g

0,7 g

0,5 g

0,2 g

0,7

1,0

1,4

2,0

Ugljeni hidrati

- od toga šećeri

3,7 g

< 0,5 g

1,1 g

< 0,5 g

0,4

< 0,6

0,8

< 1,2

Proteini

86 g

26 g

52

104

So

2,7 g

0,81 g

13,5

27

RU – referentni unos za odrasle

 

Sadržaj aktivnog sastojka

100 g

1 doza (30 g)

Dnevna doza (60 g)

Mikronizirani kreatin-monohidrat

-od toga kreatina

5700 mg

5000 mg

1710 mg

1500 mg

3420 mg

3000 mg

*vrednosti u tabelama iskazane su za ukus vanila

 

Sastojci (ukus čokolade): proteinska mešavina 71% [izolat proteina soje, koncentrat proteina surutke (mleko), kalcijum-kazeinat (mleko)]; kakao prah smanjenog sadržaja masnoće; pojačivač arome - glicin i njegove natrijumove soli; mikronizirani kreatin-monohidrat 5%; arome; sredstva protiv zgrudvavanja - magnezijumove soli masnih kiselina, silicijum-dioksid; kuhinjska so; emulgator – lecitini (iz soje); zaslađivači – sukraloza, aseculfam-kalijum; zgušnjivač – karboksimetilceluloza.

 

Sastojci (ukus jagoda-banana): proteinska mešavina 81% [izolat proteina soje, koncentrat proteina surutke (mleko), kalcijum-kazeinat (mleko)]; pojačivač arome - glicin i njegove natrijumove soli; mikronizirani kreatin-monohidrat 5,7%; arome; sredstva protiv zgrudvavanja - magnezijumove soli masnih kiselina, silicijum-dioksid; emulgator – lecitini (iz soje); regulator kiselosti – limunska kiselina; zaslađivači – sukraloza, aseculfam-kalijum; kuhinjska so; zgušnjivač – karboksimetilceluloza; boja – alura crvena AC*.

*može nepovoljno da utiče na aktivnost i pažnju kod dece

 

Sastojci (ukus vanile): proteinska mešavina 82% [izolat proteina soje, koncentrat proteina surutke (mleko), kalcijum-kazeinat (mleko)]; pojačivač arome - glicin i njegove natrijumove soli; mikronizirani kreatin-monohidrat 5,7%; arome; sredstva protiv zgrudvavanja - magnezijumove soli masnih kiselina, silicijum-dioksid; emulgator – lecitini (iz soje); zaslađivači – sukraloza, aseculfam-kalijum; kuhinjska so; boja – tartrazin*.

*može nepovoljno da utiče na aktivnost i pažnju kod dece

 

Način upotrebe: Pomešati jednu porciju (30 g = 3 pune supene kašike) sa 300 ml vode u šejker-boci i koristiti dva puta dnevno (jednu porciju 45 min nakon treninga, a drugu između dva obroka). U danima bez treninga konzumirati jednu porciju ujutro, a drugu uveče.

 

Upozorenje: Nije namenjeno osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Pre upotrebe se treba konsultovati sa lekarom ili farmaceutom. Ne preporučuje se osobama sa obolelim bubrezima i/ili jetrom. Tokom primene preparata treba pratiti nivo kreatinina u serumu. Uz suplementaciju kreatinom, neophodno je uzimati najmanje 6-8 čaša vode dnevno. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

 

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati van domašaja dece.

 

Informacije o alergenima: Sadrži mleko i soju. Proizvedeno u fabrici u kojoj se prerađuju mleko, jaja, soja, gluten, ljuskari, sumpor dioksid i orašasto voće.

 

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mestu daleko od direktnih uticaja toplote, vlage i sunčevih zraka.

 

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o. Futog

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške