You are here

Acetyl L-Carnitine 1000 mg

Proizdođač: 
Šifra:
15
Ukratko:
Acetil L-karnitin je visokokvalitetna formula L-karnitina koja podstiče sagorevanje masti, povećava energiju, poboljšava rad mozga i podržava nervni sistem. Saznaj više
2.870,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Acetyl L-Carnitine 1000 mg

 

  • stimuliše sagorevanje masti i smanjenje telesne mase

  • ubrzava metabolizam

  • podrška zdravoj funkciji mozga i nervnog sistema

  • povećanje energije

  • ubrzavanje procesa oporavka, naročito kod sportista

  • obezbeđije kvalitetniji san i odmor

  • jak je antioksidans

  • moćan saveznik u borbi protiv stresa i depresije
     

Acetil L-karnitin (ALC) je acetil estar aminokiseline L-karnitina, bioaktivni oblik aminokiseline L-karnitina. Ima slične funkcije u organizmu kao sam karnitin, ali se brže i efikasnije apsorbuje i prenosi krvotokom, jer lakše prolazi kroz ćelijsku membranu. Ova aminokiselina je, kao i karnitin, odgovorna za transport dugih lanaca masnih kiselina u ćelije gde se proizvodi ATP, ćelijska energija. ALC ubrzava metabolizam, sagoreva masti, povećava energiju, takođe je poznat i kao "hrana za mozak" jer ima blagotvoran uticaj na rad mozga, poboljšava pamćenje i koncentraciju.

Jedna od funkcija acetil L-karnitina je i prenošenje masnoća u ćelijske mitohondrije, gde se u procesu oksidacije sagorevaju oslobađajući energiju. Tako se ne samo organizam oslobađa nepotrebnih masnih depoa, već se dobija i dodatna energija. Isto to radi i sam karnitin, ali ALC obezbeđuje acetil grupu zahvaljujući kojoj tzv. acetil koenzim A, ključni metabolički posrednik, može da se regeneriše, što ima za rezultat transport metaboličke energije i povećanje ćelijske aktivnosti. Acetil grupa još omogućava bolju rastvorljivost u vodi, što ima za posledicu ne samo lakše kretanje unutar ćelije, već i kroz njenu membranu, pa i kroz ceo organizam. Tako ALC može da dospe i do delova organizma gde sam L-karnitin ne može.

Acetil L-karnitin se koristi i za poboljšanje kognitivne funkcije mozga tako što učestvuje u produkciji ključnog moždanog transmitera, acetilholina, a može takođe da bude donator acetil grupe za brojne biohemijske reakcije. Značajan je i u zaštiti zdravlja i funkcije srca. Ima antioksidativno dejstvo i usporava odumiranje ćelija. Kako organizam stari, tako nivo acetil L-karnitina opada, ali se može povećati blagovremenom suplementacijom.

 

Haya Labs Acetyl L-Carnitine sadrži najkvalitetniji patentirani karnitin Carnipure®.

 

Aktivna komponenta

1-4 kaps.

100 g

NRV*

Acetil-L-karnitin-hidrohlorid

500-2000 mg

54,6 g

**

*NRV – nutritivna referentna vrednost. ** - NRV nije utvrđena.

 

Sastojci: Acetil-L-karnitin-hidrohlorid, sredstvo protiv zgrudvavanja (magnezijum-stearat), kapsula (želatin).

 

Doziranje i način upotrebe: odrasli 2 kapsule 2 puta dnevno.

 

Upozorenje: Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama sa istorijom epilepsije. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.

 

Napomene: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani ne mogu se koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav nači života. Ne koristiti ako je originalno pakovanje oštećeno.

 

Alergeni: Proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, ŽITARICA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

 

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25°C. Držati van domašaja dece!

 

Zemlja porekla: EU

Uvoznik: Lama d.o.o Beograd

 

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške