You are here

L - Carnitine 1000

Proizdođač: 
Šifra:
208
Ukratko:
Kapsule L-karnitina za ubrzano sagorevanje masnih naslaga tokom treninga, podiže energetski nivo organizma, sprečava umor i bol u mišićima. Saznaj više
1.790,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

L - Carnitine 1000

 

  • 1000 mg L-karnitina po porciji

  • Pretvara masti u energiju

  • Deluje kardioprotektivno

L-karnitin je prirodna amino-kiselina koja igra vitalnu ulogu u metabolizmu masti i nalazi se skoro u svim ćelijama u telu. Ova amono-kiselina igra važnu metaboličku ulogu u sagorevanju masti i proizvodnji energije. L-karnitin prenosi masne kiseline u mitohondrije, gde se dalje  vrši njihova oksidacija koja rezultira oslobađanjem energije. Osim toga, štiti mišiće od nakupljanja mlečne kiseline i time sprečava umor i bol u mišićima. Nedavne kliničke studije pokazuju da L-karnitin povećava brzinu oporavka mišićnog tkiva, njihovu snagu i izdržljivost.
L-karnitin se prirodno nalazi u životinjskim namirnicama i generalno ga ima u vrlo malim količinama u biljkama sa izuzetkom kod avokada i nekih fermentisanih sojinih proizvoda. Sintetiše se u ljudskom organizmu uglavnom u jetri i bubrezima iz esencijalnih aminokiselina lizina i metionina, dok niacin, vitamin B6, vitamin C i gvožđe takođe učestvuju u njegovoj biosintezi.
L-karnitin je multi-funkcionalna amino kiselina. Ona vam pomaže da sagorite masti brže, mišićima daje energiju štiti ih i obnavlja tokom treninga. Takođe L-karnitin s'obzirom da utiče na smanjenje triglicerida i povećanje dobrog holesterola u krvi deluje i kardioprotektivno.

 L-karnitin L-tartrat može se uspešno kombinovati i uzimati sa svim suplementima za izgradnju mišića i suplementima za sagorevanje masti.

BLADE L-Carnitine 1000 je pogodan za sve sportiste koji žele da smanje telesnu masnoću i poboljšaju svoje performanse.

 

Namena proizvoda: Dodatak ishrani na bazi L-karnitina.

 

Sastav:

Aktivni sastojak

U 1 dozi

(1 kapsula)

U dnevnoj dozi

(3 kapsule)

%PDU*

L-karnitin

334 mg

1000 mg

**

*PDU = preporučeni dnevni unos ** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

 

Sastojci: L-karnitin L-tartarat. maltodekstrin, kapsula (želatin, boja: titanijum dioksid).

 

Način primene: Konzumirati 3 kapsule dnevno, najbolje na prazan stomak. U danima treninga konzumirati 30-60 minuta pre treninga.

 

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda, osobama mlađim od 18 godina, trudnicama, dojiljama i osobama koje boluju od epilepsije. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

 

Napomene: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe proizvoda, konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

 

Način čuvanja: Proizvod čuvati dobro zatvoren, na hladnom i suvom mestu. Držati van domašaja dece.

 

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Pansport d.o.o. Veternik

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške