You are here

MCT Fuel

Proizdođač: 
Šifra:
1141
Ukratko:
Trigliceridi srednjeg lanca za više energije i brže sagorevanje masti Saznaj više
1.720,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

MCT Fuel

  • daje energiju u dužem vremenskom periodu
  • topi masti i štedi proteine
  • čuva glikogen i dugotrajni je izvor energije
  • povećava izdržljivost
  • idealan je za sportove izdržljivosti

MCT Fuel je tečni koncentrat triglicerida srednje dužine lanca (medium chain triglycerides - MCT) kombinovan sa emulgovanim prirodnim vitaminom E. MCT predstavlja energetski izvor koji obezbeđuje skoro duplo veće količine energije nego ugljeni hidrati i masti, mobiliše depoe telesne masti, ubrzava njihov metabolizam i čuva mišićnu masu. Svrstava se u zasićene masnoće, ali se ne ponaša tako u organizmu. Sadrži 8,3 kalorija po gramu, što je vrlo visoka vrednost u poređenju sa 4 kalorije koje se nalaze u proteinima i ugljenim hidratima. Međutim, MCT se brzo apsorbuje i sagoreva oslobađajući energiju u procesu kalorijske termogeneze, ne deponuje se kao mast bez obzira u kojoj količini se unosi u organizam, već pojačava sagorevanje masti i smanjuje oksidaciju i raspadanje proteina. Za razliku od drugih masti, njemu nije potreban karnitin da bi se transportovao u ćelijske mitohondrije. On oksidira više kao ugljeni hidrati, nego kao masti. Osim što obezbeđuje mišićima energiju i pospešuje sagorevanje masti, bitan je i za proizvodnju energetskog molekula ATP. Ukratko, MCT deluje kao alternativni izvor energije u kataboličkim uslovima, kada se proteini iz mišića raspadaju u većoj meri nego što se sintetišu da bi obezbedili energiju za normalno funkcionisanje organizma. Takve uslove mogu prouzrokovati produženi i naporni treninzi i dugotrajne dijete sa redukovanim unosom kalorija i ugljenih hidrata.

Nutricionisti tvrde da je MCT efektivan ako se kombinuje uz ishranu sa smanjenim unosom ugljenih hidrata, jer se samo u takvim uslovima masti uspešno metabolišu. MCT Fuel je emulgovan oblik MCT ulja koji se brže i znatno lakše asimiluje. Od emulgatora u ovom preparatu koristi se mala količina prirodnih emulgatora, lecitin i jabučni pektin i dodaje mu se 100% prirodna aroma pomorandže da bi se izbegao nepoželjni ukus ulja, pa je stoga pogodan za osobe intolerantne na ukus ulja.

Preporučena doza i način upotrebe:
2 čajne kašičice dnevno koncentrovano ili rastvoreno u nekom napitku. Najbolje uzeti pre treninga. Kombinovati sa programom vežbi i ishranom sa smanjenom količinom masti i ugljenih hidrata.

Sastav po dozi (2 čajne kašičice (10 ml) )

Kalorije

43,3

Kalorije iz masti

26,6

Ukupno masti

3 g

Zasićene masti

3 g

Trans masne kiseline

0 g

Holesterol

0 mg

Ukupni ugljeni hidrati

4 g

Vitamin A (beta-karotin)

167 IU

Vitamin E (D-alfa tokoferol i smeša tokoferola)

33,3 IU

Trigliceridi srednjeg lanca (60% kaprilne i 40% kaprinske kiseline)

2,6 g

Ostali sastojci:
prečišćena voda, glicerol, sorbitol, sojin lecitin, celuloza, aroma pomorandže, ksantan guma, alfa-tokoferol, askorbil-palmitat

 

Upozorenje: Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena: preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške