You are here

Power Liquid L-Carnitine

Proizdođač: 
Šifra:
187
Ukratko:
L-karnitin je derivat aminokiseline i nalazi se skoro u svim ćelijama u telu. Najvažnije uloge u organizmu su mu da transportuje masne kiseline u biološku energiju u obliku ATP-a. Poboljšava sportske performanse i metabolizam masti i ugljenih hidrata, utiče na smanjenje umora i iscrpljenosti Saznaj više
2.350,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
4.02
Prosek: 4 (2 glasova)

Power Liquid L-Carnitine

  • Dodatak ishrani na bazi L-karnitina sa hromom i vitaminima

  • Poboljšava sportske performanse i metabolizam masti i ugljenih hidrata

  • Utiče na smanjenje umora i iscrpljenosti

  • U tečnoj formi za bržu apsorpciju

     

L-karnitin je derivat aminokiseline i nalazi se skoro u svim ćelijama u telu. Najvažnije uloge u organizmu su mu da transportuje masne kiseline dugog lanca kroz membranu mitohondrija u njenu unutrašnjost gde se one dalje prevode procesima oksidacije u biološku energiju u obliku ATP-a, kao i transport srednjelančanih i kratkolančanih masnih kiselina iz mitohondrija kako bi se održao nivo koenzima A u ovim organelama. S toga je osnovna uloga L-karnitina u metabolizmu masti, odnosno njenog iskorišćenja kao izvora energije, a samim tim i obezbeđivanje energije za rad srca i skeletnih mišića. Organizam može i sam da proizvede L-karnitin sintezom iz aminokiselina metionina i lizina, ali u određenim uslovima postaje uslovno esencijalan nutrijent i potrebno ga je dodatno unositi putem hrane i/ili suplementacije.

Tokom sportskih aktivnosti L-karnitin povećava energetski nivo i prag izdržljivosti organizma i pomaže mu da prebrodi trening. Telo se oslanja više na masti za dobijanje energije, tako štedi glikogen i to zajedno sa redukcijom skupljanja mlečne kiseline u mišićima, produžava i povećava kapacitet vežbanja pre pojave zamora.

L-karnitin poboljšava tonus srčanog mišića i funkciju srca, stimuliše njegovo snabdevanje energijom i poboljšava rad kardiovaskularnog sistema.Takođe stimuliše sekretornu funkciju pankreasa i pokazuje pozitivan uticaj na spermatogenezu i pokretljivost spermatozoida.

Vitamin B5 doprinsi održavanju normalnog energetskog metabolizma, normalnim mentalnim performansama, sintezi i metabolizmu steroidnih hormona, vitamina D i nekih neurotransmitera, doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti.

Vitamin B6 doprinosi normalnoj sintezi cisteina, održavanju normalnog energetskog metabolizma i funkcionisanja nervnog i imunog sistema i regulaciji hormonske aktivnosti.

Vitamin C doprinosi očuvanju zdravlja desni i kostiju i u jačanju imunološkog sistema. Pospešuje apsorpciju gvožđa i produkciju krvnih zrnaca, snižava holesterol i pruža zaštitu od dejstva kancerogenih materija. Vitamin C je jedan od najvažnijih antioksidanata, koji smanjuju količinu štetnih produkata metabolizma u organizmu, doprinoseći boljem opštem stanju organizma. Sportisti imaju povećanu potrebu za vitaminom C, jer im je imunološki sistem više opterećen.

Hrom pretstavlja esencijalni mineral koji se utragovima nalazi u ljudskoj ishrani. Dokazano je da igra važnu ulogu u metabolizamu ugljenih hidrata. Ima regulatornu ulogu u metabolizamu glukoze a ima i pozitivne efekte na metabolizam lipida.

Namena proizvoda: Tečni dodatak ishrani koji sadrži L-karnitin, hrom i vitamine C, B5 i B6. Vitamini B5, B6 i C doprinose održavanju normalnog energetskog metabolizma i smanjenju umora i iscrpljenosti. Vitamin B5 doprinosi još i normalnoj mentalnoj sposobnosti, kao i normalnoj sintezi i metabolizmu steroidnih hormona, vitamina D i nekih neurotransmitera. Hrom doprinosi normalnom metabolizmu makronutrijenata i održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi.

 

Aktivni sastojci

U 100 ml

U 1 dozi (25 ml)

%PDU*

L-karnitin-L-tartarat

12000 mg

3000 mg

**

Vitamin C

480 mg

120 mg

150%

Vitamin B5

24 mg

6 mg

100%

Vitamin B6

5,6 mg

1,4 mg

100%

Hrom

600 μg

150 μg

375%

*PDU = preporučeni dnevni unos, ** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

 

Sastojci (ukus ananas): voda; L-karnitin-L-tartarat; regulator kiselosti: limunska kiselina; L-askorbinska kiselina; arome; hrom(III)-pikolinat; konzervansi: kalijum sorbat, natrijum benzoat; zaslađivači: acesulfam-K, sukraloza; kalcijum-D-pantotenat; piridoksin hidrohlorid; boja: tartrazin*.

*Upotrebljena boja tartrazin može imati nepovoljan uticaj na pažnju i aktivnost kod dece.

 

Sastojci (ukus mango-marakuja): voda; L-karnitin-L-tartarat; regulator kiselosti: limunska kiselina; L-askorbinska kiselina; arome; hrom(III)-pikolinat; konzervansi: kalijum sorbat, natrijum benzoat; zaslađivači: acesulfam-K, sukraloza; kalcijum-D-pantotenat; piridoksin hidrohlorid; boja: sanset žuta FCF*.

*Upotrebljena boja sanset žuta FCF može imati nepovoljan uticaj na pažnju i aktivnost kod dece.

 

Sastojci (ukus narandža): voda; L-karnitin-L-tartarat; regulator kiselosti: limunska kiselina; L-askorbinska kiselina; arome; hrom(III)-pikolinat; konzervansi: kalijum sorbat, natrijum benzoat; zaslađivači: acesulfam-K, sukraloza; kalcijum-D-pantotenat; piridoksin hidrohlorid; boja: sanset žuta FCF*.

*Upotrebljena boja sanset žuta FCF može imati nepovoljan uticaj na pažnju i aktivnost kod dece.

 

Sastojci (ukus višnja): voda; L-karnitin-L-tartarat; L-askorbinska kiselina; kalcijum D-pantotenat; piridoksin hidrohlorid; hrom(III)-pikolinat; regulator kiselosti: limunska kiselina; konzervansi: kalijum sorbat, natrijum benzoat; arome; zaslađivači: sukraloza, acesulfam-K; boje: karamel amonijačno sulfitni, ponso 4R*. *Upotrebljena boja ponso 4R može imati negativne efekte na pažnju i aktivnost kod dece.

 

Način primene: U danima treninga, kao dodatak ishrani, konzumirati 1 dozu (25 ml) 30 minuta pre vežbanja. Za maksimalan efekat, konzumirati na preporučen način svakog dana.

 

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju i mleko, jaja, gluten, soja i jezgrasto voće.

 

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama osetljivim na bilo koji od sastojaka proizvoda, osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama koje boluju od epilepsije, osobama sa oboljenjima bubrega i jetre ili istorijom šećerne bolesti. Moguća neželjena dejstva obuhvataju blage gastrointestinalne tegobe. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

 

Napomene: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe proizvoda, konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

 

Način čuvanja: Proizvod čuvati u dobro zatvorenoj ambalaži, na suvom i hladnom mestu. Čuvati van domašaja dece.

 

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Pansport d.o.o. Veternik

 

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške