You are here

Moć HEMIJE - prečica do sna?

image

 

Da bi se izgradilo skladno mišićavo telo potrebne su godine. U tu svrhu neophodno je uložiti mnogo vremena, truda i novca... Više puta nedeljno treba se odreći slobodnog vremena i posvetiti ga spartanskim treninzima. Kao da to samo po sebi nije dovoljno, čovek se mora odreći i povećeg spiska "fast food" namirnica koje mame svojim ukusom, mirisom i izgledom... Postoji li prečica? Postoji li način da se stvari preokrenu i da bez mnogo muke i za malo para postignemo svoje ambiciozno zacrtane ciljeve? Za većinu ljudi odgovor je potrvrdan!

Anabolički steroidi Vam svakako mogu pomoći u tome. Njihova delotvornost je dokazana u praksi dugoj pola veka. Efekti korišćenja ovih supstanci su zapanjujući. Veoma brzo, već posle nekoliko dana nakon uzimanja prve doze, rezultati postaju očigledni. Enorman priliv snage, energije i mišićne mase nešto su što fascinira, a želja za pobedom fokusira sve ove novoprobuđene sposobnosti. Transformacija je veoma brza i već za dve, tri nedelje garderobu valja dopunjavati. To je vreme kada Vam se okolina divi i kada Vam drugi zavide.

Ovakvu transformaciju ne nudi ni jedan prirodni suplement. Zapravo, prirodni se suplementi mogu posramljeno svrstati u tihu podršku moćnih steroida koji ih koriste kao svoj radni materijal. Rast mišićnih ćelija i priliv snage toliko su intezivni da neretko kidaju ligamente i tetive koje ih ne mogu pratiti u burnom razvoju. Pored toga, steroidi inteziviraju rast svih ćelija, bez obzira da li su one zdrave ili kancerozne. Ovakvi se procesi odvijaju takvom dinamikom da ni ljudski mozak nije u stanju da ih prati, te nespretno zaostaje u svojim reakcijama. Stoga, rast polne želje često ne prati seksualna spremnost, što dovodi do napetosti, agresivnosti i naglih promena raspoloženja. U toku kure steroidima organizam na sve načine pokušava da se oslobodi štetnih nusprodukata, te pojačano luči znoj koji je neprijatnog mirisa. Pored toga treba sakriti i zadah iz usta, miris kose, bubuljice koje napadaju leđa i prave "kratere" po njima... Ni koža nije spremna na ovakav tempo rasta mišićnog tkiva, te često puca i formira strije na koje se čovek mora navići jer će ga verno pratiti do kraja života. Ma kako to gadno zvučalo, ovo je tek vrh ledenog brega kojeg smo u stanju da primetimo. Daleko ozbiljnija borba odvija se ispod kože. Ceo organizam se tada bori za opstanak. Jetra, srce, bubrezi i prostata, ali i sam mozak nalaze se na direktnom udaru hormonskih uljeza. Drastičan pad imuniteta za vreme uzimanja steroida, korisnika izdajnički ostavlja bez zaštite od raznih bakterija i virusa... Ipak ostaje lažna uteha da će se kada kura prođe sve vratiti u prvobitno stanje, dok će sretnom korisniku veštačkih stimulansa ostati zavidna mišićna armada koja očarava suprotni pol i izaziva poštovanje okoline.
effects_of_steroid_use_2Nažalost, to je veoma daleko od istine. Kao prvo, "pačiji hod" i "ruke zaboravljene na ofingeru" nikako nisu mitski afrodizijak koji obara žene, a drugo, transformacija je brza i u neželjenom pravcu. Mesec ili najviše dva ostaju odvažnom korisniku do drastičnog pada snage i volje za treningom. To prate bolovi u zglobovima, ruku, nogu, leđa… Povećan apetit u periodu nakon kure i sklonost ka ugradnji masti, vode do opuštanja mišića i stvaranja masnih zaliha. Kako organizam panično pokušava da se oslobodi neprirodno velikih koncentracija štetnih supstanci, one se deponuju i u masne rezerve gde ostaju prisutne još dugo vremena. Od ovoga pate i sve supstance koje organizam sam proizvodi. Testisi smanjeni tokom kure prave manje muških hormona koji igraju važnu ulogu u organizmu. Smanjenje broja spermatozoida i njihove aktivnosti prati i veći procenat degeneričnosti eventualnog potomstva. Ni unutrašnji organi nisu pošteđeni štetnog uticaja moćnih anabolika koji se ispoljava mesecima nakon uzimanja… Zapravo, malo je bildera koji nemaju neki ozbiljan zdravstveni problem. Možda ovo nije posledica korišćenja steroida, možda se ovako nešto neće desiti baš Vama - možda, ali da li ste spremni da trajno rizikujete svoje zdravlje zbog par meseci "lepote" ili kratkoročnih sportskih uspeha? Da li ste spremni da zbog trenutnih kompleksa položite svoje potomstvo na oštricu slučajnosti? Da li ste željni da upoznate lekare svih specijalnosti i do kraja života plaćate ceh svojoj trenutnoj slabosti?

Ovo su samo neka pitanja na koja morate odgovoriti pre svega - SEBI. Pri tom treba znati da su retki oni koji stanu posle prve kure uviđajući zlo koje ona sa sobom nosi. Pad snage i mišićnog volumena traži novu stimulaciju, i to moćniju od prve. Treća mora biti žešća od druge i tako se začarani krug zatvara. Ovaj podatak treba znati i pri računici o ceni same kure. Čak i da izuzmemo troškove održavanja kakvog, takvog zdravlja i gubitak vremena u tu svrhu, novac koji treba odvojiti daleko prevazilazi izdatke na prirodne preparate. Zato, nemojte dopustiti da Vas zavara nestvarno mala cena na papiru. Cena koju korisnik mora da plati daleko je veća od toga, ponekad i najveća.

 

Mi smo se odlučili na put zdravlja i uspeha. Mi želimo da budemo dobar primer koji će potomstvo slediti, a nipošto opomena na opasnosti koje vrebaju. Mi smo odabrali dug i postojan sjaj nasuprot trenutnog bleska i duge tame. Pridružite nam se na tom putovanju koje izdvaja jake od slabih, sposobne od nesposobnih.

torsofinaldsc_2664