You are here

“Animal” linija i vama omiljeni izbor?

Dušan Miletić je sportista koji se takmiči u powerliftingu. Benč pres i mrtvo dizanje su posebno drage discipline ovog sportiste. Pored toga je fitnes instruktor i personalni trener. Našim dragim potrošačima i posetiocima sajta je poznat kao dugogodišnji član Pansport tima koji uvek nesebično deli savete na našem forumu. Naravno i piše tekstove, tako da vam ovoga puta predstavlja proizvod koji je od nedavno u našoj ponudi, iz čuvene Animal linije. U pitanju je Animal Whey.

Animal whey

Animal Whey stiže iz popularne “Životinjske” serije suplemenata, čiji kvalitet i sastav poputno opravdavaju ovo zvučno ime. Kao što je i očekivano od Univerzala, a pogotovo od Animal serije, i ovim suplementom nas nije razočarao.

Kako proizvođač kaže ovaj suplement je mešavina ultrafiltriranog koncentrata i visokokvalitetnog izolata proteina surutke. Kao takav predstavlja nepogrešiv izbor za svakog od nas i idealan je za korišćenje nakon treninga. Meni je i ovo što sam do sad napisao bilo dovoljno da ga poručim. Ako je tako i kod vas, onda ću vam uštedeti vreme i uputiti vas na stranicu za poručivanje - Animal WheyOni radoznaliji mogu nastaviti sa čitanjem, ali ne garantujem da se nećete vratiti na pomenuti link. 

Protein kao najbitniji suplement, ali i trend

Protein je uvek bio najpopularniji suplement među vežbačima. Ali poslednjih par godina protein je još više dobio na svojoj popularnosti.

Sama potreba za proteinima je jasna, oni su nam neophodni kako za izgradnju i očuvanje mišićne mase, tako i za pravilno fuknkcionisanje organizma. Bilo da se radi na izgradnji mišićne mase ili na skidanju kilograma, ali bez ugrožavanja mišića, mora da se unosi dovoljnu količina proteina. Tu količinu ponekad nije lako uneti iz hrane. Nakon fizičke aktivnosti (treninga) telu je potreban protein koji se brzo apsorbuje. Tu proteinski suplementi izbijaju u prvi plan. U svakom drugom slučaju, bilo da se radi o glavnim obrocima ili užinama, čvrsta hrana uvek ima prednost nad proteinskim suplementom. Ali kada ste negde na putovanju ili imate puno posla pa ne stižete da unesete dovoljno proteina iz hrane, proteinski suplement je odlična stvar da nadoknadite dnevni unos proteina.

Ono što je važno je to da on ne bude osnova i glavni izbor proteina u vašoj ishrani, jer on ne može u popunosti da zameni “konkretan” obrok.

Primetili ste sigurno da su šejkovi danas postali veoma popularni. To je postalo više stvar nekog trenda i kao neka “kul” stvar. Skoro da nema vežbača u teretani koji posle treninga ne stoji za pultom i pije protein. Jer, naravno, “to svi rade pa moram i ja, sigurno je tu ključ upeha”. Ali nisu tu samo proteinski šejkovi. Danas se kupuju i reklamiranju mnoge druge vrste šejkova kao zamene za obrok. Ili se samostalno prave neke kućne varijante istih kao neka “magična” stvar za napredak. To ne postoji, čvrst i kvalitetan obrok nema zamenu! Jedini trenutak kada proteinski šejk ima prednost je neposredno nakon treninga sa opterećenjem. A za tu namenu Animal whey je odličan baš zbog visokog procenta izolata, proteina surutke koji se neverovatno brzo apsobuje.

Koliko vam je bitna reputacija samog proizvodjača?

Druga stvar je i kvalitet suplementa. Danas na tržištu ima jako puno proizvođača suplemenata koji se dosta razlikuju i po ceni i po kvalitetu. Nimalo nije lako odlučiti se prilikom kupovine. Ja uvek biram proverene proizvođače koji su godinama na tržistu i koji su se dokazali svojim kvalitetom, Universal je definitivno jedna od takvih firmi. A njihova Animal linija je u samom vrhu po kvalitetu i sastavu. Ono što je mene iznenadilo kod ovog proteina je da zapravo i nije tako skup, iako sam pretpostavljao da bi mogao biti na osnovu svega. Slobodno vam mogu reći da bi kupovina ovog suplementa bila pun pogodak i siguran sam da ćete biti zadovoljni njime.

Ono što uvek govorim, da bi ste izvukli maksimum iz suplementacije i da novac koji dajete za nju ne bude bačen, morate znati šta tačno radite i želite da postignete. Prvo dobro isplanirajte ishranu i trening, a tek onda počnite sa razmišljanjem o suplementaciji. Jedino tada ćete znati šta vam je tačno potrebno od suplemenata i moći da izaberete pravu stvar za vas.

Ako niste sigurni da li je vaš plan ishrane dobar, da li ste dobro isplanirali trening i da li tehnički pravilno izvodite vežbe, uvek možete posetiti Pansport-ov forum gde će vam naš tim rado pomoći. Često nam se ljudi javljaju tek nakon kupovine suplemenata sa pitanjima kako se isti koristi. Neretko se dešava se da su kupili nešto što im još uvek nije potrebno ili da su napravili loš izbor suplemenata u odnosu na cilj koji imaju. Zato nam se uvek javite pre kupovine kako bi se konsultovali i predložili vam pravu kombinaciju suplemenata za vas. Animal Whey je jedan od proteina koji bih rado preporučio svima, ali bih voleo da znam vaš plan i cilj aktivnosti, navike u ishrani i druge važne stavke koje mogu i utiču na željeni rezultat. 

Dušan Miletić
Powerlifting i benchpress takmičar