You are here

Da li ste probali Glutanator?

image

Za sve one kojima je potreban brži oporavak, zaštita mišića od katabolizma (razgradnje), jak imunitet - savetujemo glutamin. Ukoliko ozbiljno trenirate, ovaj suplement Vam može biti od velike koristi, naravno uz ostalu suplementaciju i kvalitetnu ishranu.

Za one koji su već duže vreme verni glutaminu, možda Vam je dosadio neutralni ukus glutaminskog praha. Zbog toga, u Pansport ponudu smo nedavno ubacili proizvod firme BiotechUsa - Glutanator; ne samo zbog toga što je ukusan (ima prijatnu aromu limuna) i što zaista lepo osvežava, već je i izuzetnog kvaliteta - u pitanju je smeša čak 5 vrsta glutamina koja će Vašim mišićima pružiti potpunu podršku! Za one koji ne sumnjaju u kvalitet BiotechUsa proizvoda pripremili smo pakovanje od 500 g, a za one koji žele samo da testiraju proizvod ili ponesu dozu glutamina sa sobom na trening, spremili smo Glutanator u kesicama (jedna doza).

glutanator_3Da li ste spremni da probate nešto novo? Jedva čekamo da čujemo Vaše utiske na Pansport forumu. Osnovne karakteristike ovog proizvoda su:

  • Glutanator sadrži čak 5 formi glutamina, koje omogućavaju brži oporavak nakon napornih treninga

  • Ovaj prah ima prijatan ukus limuna i sa vodom čini fantastičan ukusan okrepljujući napitak

  • Možete ga konzumirati pre, u toku treninga, kao i nakon treninga

Ako do sada niste čuli za glutamin ili ga niste nikada koristili do sada, u nastakvu je par činjenica koje bi trebalo da znate:

Šta je glutamin?

Glutamin je amino kiselina koja može značajno pomoći u oporavku mišića, zaštiti mišića od razgradnje (katabolizma), takođe podstiče anabolizam (izgradnju mišićne mase), ima pozitivan uticaj na lučenje hormona rasta, kao i na jačanje imuniteta. Oporavak je "drugo ime" za glutamin. Sportistima može mnogo da pomogne u bržem oporavku i regeneraciji nakon napornih treninga. Takođe, upale su smanjene i sportisti se osećaju "svežije" na narednom treningu.

glutanator_1Kome je namenjen?

Mogu ga koristiti svi sportisti, kako muškarci tako i žene, bilo da je u pitanju profesionalni ili rekreativni bodibilding, fitnes ili neki od sportova izdržljivosti. Glutamin je zaista dobrodošao gde god je u pitanju veliki fizički napor. Već godinama je jedan od omiljenih suplemenata sportista, a za njegovu delotvornost postoje i naučni dokazi. U sportovima izdržljivosti, ovaj suplement je gotovo neophodan jer telo crpi iz mišića neophodnu količinu glutamina.

Sprečavanje razgradnje mišića (katabolizma)

Glutamin može da smanji/spreči katabolizam (razgradnju mišića) tako što druga tkiva kojima je potreban glutamin neće "krasti" glutamin koji se nalazi unutar mišićnih ćelija. Bodibilderi i sportisti koji se bave sportovima izdržljivosti koriste velike količine glutamina pri intenzivnim treninzima. Suplementacija glutaminom održava mišićnu masu, tako što ne dolazi do gubitka glutamina iz mišićnog tkiva za druge potrebe.

glutanator_2Brži oporavak i regeneracija

Suplementacija glutaminom skraćuje vreme oporavka, upale mišića su smanjene i sportisti običnu kažu da nemaju poznati osećaj "težine u nogama" na narednom treningu. Brži oporavak znači i bolje zdravlje, bolje performanse i bolje rezultate. L-glutamin je potpuno prirodan i bezbedan suplement, jer je u pitanju amino kiselina koju inače unosimo putem hrane. I pored toga, suplementacija glutaminom može uticati na prirodno lučenje hormona rasta HGH. Ovo dalje dovodi do efikasnije apsorpcije nutrijenata, poboljšanja metabolizma masti, što dalje kao posledicu ima i smanjenje masnoće u telu i izgradnju čiste mišićne mase.

Kako i kada konzumirati glutamin?

Preporuka je da se glutamin uzima minimum 5 g pre i 5 g posle treninga. Ipak, za one koji su ozbiljno u treningu ova doza može biti veoma mala. Sporedni efekti su veoma retki, ipak, savetujte se sa Vašim lekarom pre uzimanja bilo kod suplementa. Jednu kesicu (dozu) Glutanatora možete pomešati sa vodom i piti pre, u toku ili nakon treninga. Jedna doza sadrži 10 g glutaminskog matriksa.

glutanatorSa kojim suplementima je preporučljivo kombinovati glutamin?

Preporučljivo je da imate osnovnu suplementaciju (vitaminsko mineralni kompleks, esencijalne masne kiseline poput Omega-3 masti) a zatim i protein kao izvor svih amino kiselina, ili amino kiseline u tečnoj formi ili formi tableta, uz šta možete slobodno dodati i glutamin. BCAA amino kiseline su takođe preporučljive, BCAA čine 3 amino kiseline (leucin, izoleucin i valin) i njihovo dejstvo je takođe veoma izraženo kada je u pitanju sprečavanje katabolizma (razgradnje mišića) i ubrzanje oporavka. BCAA i glutamin su odličan duo koji možete dodati Vašem proteinskom šejku i pružićete Vašem telu sjajan dotok važnih amino kiselina koje će u jako kratkom roku stići baš tamo gde treba - do Vaših mišića!

 

Imate još pitanja?

Ukoliko imate bilo koje pitanje iz oblasti ishrane, treninga ili suplementacije, posetite Pansport forum (www.pansport.rs/forum). Forum je naš mali sportski kutak gde možete u veoma kratkom roku dobiti savet naših stručnjaka iz oblasti treninga, nutricionizma, medicine i dr. Ukoliko želite samo da podelite neki od Vaših utisaka vezano za proizvode iz Pansport asortimana - takođe ste dobrodošli!

Hranite se pravilno, trenirajte jako i redovno, koristite adekvatnu suplementaciju i napredujte brzo!

 

Monika_profile_pic_copy