You are here

Dobijanje mase uz pomoc gainera

image

Dobijanje telesne mase može za nekoga biti veoma težak i zahtevan proces koji se graniči sa nemogućim. Razlog za tako nešto je pre svega genetska predispozicija koja brani da senapreduje u težini, ili se napreduje veoma sporo. Za takve ljude suočavanje sa tom činjenicom predstavlja očaj. Ali nema razloga da se pada u depresiju, jer (iz ličnog primera) garantujem da je genetika pobediva! To naravno traži čvrstu volju, želju, vreme i mnogo odricanja, ali ako to iskreno želite pobedićete lošu genetiku, sigurno!

Ako ste se prepoznali u prethodnim recenicama, treba da znate da postoje suplementi gejneri (gaineri) namenjeni upravo vama. Ukoliko uklopite gainere i ishranu, koja mora biti veoma kvalitetna, i pravilno raspoređena, uspeh je neizbežan. Da malo razjasnimo razliku između gainera i whey proteina.

ZoltanKozma02

Gaineri se po svom sastavu razlikuju od proteina jer se pretežno baziraju na šećeru i uopšteno velikoj kalorijskoj vrednosti, sve u cilju da dobijete na, toliko željenoj tezini, tj. masi. Oni su prilično kompleksni i u sebi sem toga sadrze: bcaa, taurin, kreatin, glutamin. Ovo su sve supstance koje utiču na vaš brzi napredak. Ali, opet bih skrenuo pažnju, da i pored svoje velike kalorijske vrednosti, i ostalih bitnih sastojaka, gejneri vam sami neće pomoći ako ishrana nije dobra. Oni „rade svoj posao“, ali samo uz jaku ishranu! Jedino tako će doći do napretka.

 

 

Preporučena doza :

mega_gainerNajvažnije je uzimati ih posle treninga sa vodom, i to u sto kraćem vremenskom periodu, jer je tada najpotrebnije kako bi mogućnost razgradnje sveli na minimum. Gaineri su odlična opcija i kao međuobrok, ali tada sa mlekom da bi se hranljive materije sporije otpuštale i hranile vaš mišić duže, odnosno, taman do sledećeg obroka.

Ukoliko vam finansije to dozvoljavaju, dobro bi bilo, da uzmete i ujutru čim ustanete, jer bi tako organizam odmah dobio sve najpotrebnije.

 

 

Kombinovaje gainera:

I pored toga što je uz dobru ishranu gainer dovoljan za, napredak, možete i to ubrzati ako kombinujete i ostale suplemente uz njega. Moja preporuka je sledeca: kreatin monohidrat (time pojačate još dozu koja je već u gejneru), bcaa (jer te amino kiseline nikada ne mogu da škode i uvek su potrebne-što više to bolje), vitamini i minerali, omega 3 masne kiseline.

Uz ove suplemente, pravilnu ishranu, trening i odmor nemoguće je da ne napredujete.

 

KOzma_profile_pic_copy

Branka Patić Macan
urednik