You are here

Najbolje iz Pansporta - Syntrax, Whey Shake™

Kada smo ispunili dva osnovna preduslova napretka u cilju povećanja mišićne mase, tj. redukcije masnih naslaga – dobro formulisan plan treninga i kvalitetna ishrana, sledeći korak na putu napretka je suplementacija. Jedna od prioritetnih stavki naše suplementacije su i proteinski suplementi. Proteini surutke su najzastupljeniji u pogledu kvaliteta i efikasnosti suplementacije.

Prisetimo se ukratko prednosti proteina surutke – visoka biološka vrednost koja garantuje maksimalnu iskoristljivost od strane naših tkiva i organa, idealan profil esencijanih amino kiselina, bogatstvo amino kiselina razgranatog lanca (BCAA), značajan sadržaj glutamina, prisustvo „imuno-aktivnih“ proteinskih frakcija, što sve garantuje maksimalan učinak kada je u pitanju oporavak od napornih treninga, povećanje čiste mišićne mase, dobar imunitet…očuvanje i unapređenje zdravlja.

Pre dalje priče pomenimo čuveno nadmetanje između koncentrata (WPC), izolata i hidrolizata proteina surutke. Da , razlike u udelu proteina, sadržaju laktoze i masti, kao i brzini apsorpcije, svakako da postoje, ali smatra se da je WPC, kao najmanje obrađen oblik whey proteina najbogatiji bioaktivnim elementima koji bi daljim procesom obrade i fragmentisanjem proteina izgubili na aktivnosti. Ako ste početnik u teretani, rekreativac, niste na restriktivnim dijetama, ne brojite svaki gram unetih ugljenih hidrata, nemate problema sa intolerancijom na laktozu, kvalitetan WPC je sve ono što vam treba. Ali nisu svi WPC isti…

Mnogo je proizvođača suplemenata na tržištu, mnogo marketinga, tako da su kupci često dovedeni u dilemu, šta je najbolji izbor?

Pred nama je Syntrax®linija proizvoda kompanije Si03, Inc, koja postoji od 2003. godine i jedna je od vodećih severnoameričkih kompanija u oblasti sportske suplementacije. U ponudi Pansporta, za naše kupce uvek ono najbolje – kvalitetan i ukusan whey protein koncentrat (WPC) koji je pri tom 100% instantizovan - Syntrax - Whey Shake™.

Po čemu se ovaj WPC razlikuje od ostalih?

Ono što je na etiketi, to je i u pakovanju bez bilo kakvih „fillera“ – dodatka amino kiselina – glicina i taurina; maltodekstrina. Syntrax - Whey Shake™ nema dodatog želatina i hidrolizovanog kolagena kojima se pored dodatih „fillera“ zapravo povećava proteinski sadržaj na račun glavnog sastojka. Dakle, Syntrax - Whey Shake™ je 100% whey protein koncentrat, bez bilo kakvih dodataka i proteinskih surogata.

Spcifičan proces obrade – hladna filtracija, omogućava da proteinske frakcije surutke ne gube svoju osnovnu 3-D strukturu( nema denaturacije), tako da nema gubitka njihove biološke aktivnosti, kao i „imuno-aktivnih svojstava“ ,bez posledične pojave mogućih alergo-reakcija. Syntrax - Whey Shake™ sadrži Promina™ whey protein koncentrat proizveden bez denaturacije (hladna ultrafiltracija) uz zadržavanje maksimalne biološke aktivnosti proteina surutke koji karakteriše i maksimalna rastvorljivost, kao i odličan ukus uz dodatak peptida glutamina.

A ukus?

Većina kupaca želi da njihov protein pored svih hvalospeva o kvalitetu sirovina ima i dobar ukus. Da, sve ono što očekujete od proteinskog suplementa Syntrax - Whey Shake™ ispunjava, pa i bogat, kremast ukus čokolade, jagode ili vanile, uz koji se ponovo osećate kao dete, bezbrižno i srećno.

Bilo sa vodom ili sa mlekom, Syntrax - Whey Shake™ ima odličan ukus i rastvorljivost. Ali ne zaboravimo da će dodatak mleka, „usporiti apsorpciju“, a i obogatiti naš proteinski šejk kalorijama, tj. mlečnim proteinima, ugljenim hidratima, mastima (u zavisnosti od % mlečne masti).

Koliko često treba konzumirati Whey Shake™?

U 240 ml vode ili mleka razmutiti 1 mericu proizvoda (32 g). Doza se prema potrebama može prepoloviti (120 ml vode ili mleka sa 1/2 dozirne merice proizvoda). Najbolje vreme za konzumaciju je ujutro, odmah po ustajanju, posle treninga ili dr. fizičke aktivnosti ili pre spavanja (idealno sa mlekom).

23 grama proteina po dozi, odlična rastvorljivost, vrhuski kvalitet obrade proteina surutke po GMP standardima, neodoljiv ukus, čine Syntrax - Whey Shake™ idealnim za sve one koji paze na zdravlje, fitnes entuzijaste, profesionalne sportiste, rekonvalscente , starije osobe ili sve one koji žele da povećaju unos kvalitetnih proteina.

Uz dodatak jezgrastih plodova (zdrave masti) i/ili ovesnih pahuljica (složeni hidrati) / ella sira može poslužiti i kao zamena obroka.

Syntrax - Whey Shake™, bez dileme, najbolji izbor!

 

Korišteni izvori za izradu teksta: https://www.si03.com/whey-shake.php

 

Galerija: 
Slaviša Stojić
Lekar - savetnik za ishranu