You are here

Odgovori na pitanja o sagorevačima masti

 

 

Kako deluju sagorevači masti?

Sagorevači masti ili na engleskom fat burner-i su prirodni preparati namenjeni kao podrška   
Vašem telu da efikasnije troši mast kao izvor energije, da ubrzaju metabolizam, da podstaknu termogenezu i sagorevanje masnog tkiva, da Vam daju više volje i energije za trening, da smanje apetit, da podstaknu telo na povećanu prirodnu produkciju hormona koji su posebno odgovorni za količinu masnog tkiva i brzinu metabolizma,  da smanje nivo lošeg holesterola u krvi, da izbace višak vode iz organizma, da održe konstantim nivo šećera u krvi, i još mnogo toga... naravno nisu svi sagorevači isti i ne deluju na sve funkcije odjednom i iz tog razloga nije svaki sagorevač pogodan za svaku osobu. Za to je potrebno  uzeti u obzir pol, godine života, nivo utreniranosti, zdravstveno stanje i eventualne zdravstvene smetnje.

Da li moram da pazim na ishranu i da treniram dok koristim sagorevače?
Apsolutno. Ishrana i fizička aktivnost su osnova svakog programa za mršavljenje, odnosno redukciju telesnih masti i bez njih je realno teško očekivati ozbiljne rezultate. Sagorevači masti nisu prečica za mršavljenje, nego dodatak koji će Vam pomoći da iz Vaše dijete i treninga izvučete maksimum rezulata!

grasa_2Za koliko vremena mogu da očekujem rezultate?
Nažalost preciznog odgovora na ovo pitanje nema, iz razloga što smo svi individualni, najpre genetski, metabolizam je različit kod ljudi, drugo najviše utiče to kako se hranite i kakav trening, odnosno aktivnosti u toku dana imate. Možemo Vam pomoći u okviru našeg foruma za savete u vezi pravilne ishrane i vrste treninga, kao i za odabir sagorevača. Mi ne možemo da Vam garantujemo da ćete izgubiti tačnu cifru kilograma za određeni vremenski period ali možemo da Vam garantujemo da ukoliko budete sledili stručne savete našeg tima među kojima su nutricionista, fitnes i bodibilding takmičari i drugi sportisti – doći do rezultata što smo već uveliko potvrdili na velikom broju ljudi koji su ostvarili svoj cilj koristeći se upravo savetima našeg stručnog tima.

Da li su sagorevači prirodni i da li mogu oštetiti zdravlje?
Svi preparati iz naše ponude su testirani na institutu VMA i poseduju sertifikate da su zdravstveno ispravni i ne mogu da ostvare negativan uticaj na Vaše zdravlje ukoliko se pridržavate preporučenih doza koje su navedene na pakovanju i ukoliko nemate određenih zdravstvenih problema  ili konzumitate neke druge lekove - u tom slučaju bi bilo dobro da se posavetujete sa svojim lekarom. Mi smo za Vas, konsultovali i lekara za praktične savete.

grasa_1Šta savetuje lekar kada je u pitanju uzimanje sagorevača?
- Tokom upotrebe sagorevača smanjite ili u poptunosti izbegavajte konzumiranje kafe, kola pića i crnog čaja
- Ako imate upalu želudačne sluznice (gastritis) ne uzimajte kapsule sagorevača na prazan stomak ili ih popijte sa šoljom jogurta
- Tokom uzimanja sagorevača povećajte unos tečnosti (vode) tokom dana na 3-4 litre
- Ne uzimajte kapsule sagorevača posle 19h, a ako imate nesanicu uzimajte ih što ranije
- Ako imate povišen krvni pritisak, problema sa štitnom žlezdom ili srcem obavezno konsultujte lično lekara pre upotrebe sagorevača
- Ako tokom uzimanja sagorevača osetite lupanje srca, glavobolju, vrtoglavicu, drhtanje, bol u stomaku prestanite sa uzimanjem suplementa i obratite se lekaru.

grasa_3Sa kojim suplementima mogu da kombinujem sagorevače?
Predlažemo da u svoju suplementaciju ubacite čist protein iz surutke sa minimum ugljenih hidrata, kao što je npr. Dymatize Iso100, Dymatize Elite Whey, Scitec 100% whey, kako biste telu omogućili bolji oporavak i sprečili mišićnu razgradnju, a njima ujedno možete i da zamenite obrok. .Toplo preporučujemo ekstra dodatak aminokiselina BCAA i glutamina koje imaju visoko antikataboličko dejstvo, tj. sprečavaju razgradnju mišića i utiču na brži oporavak i regeneraciju. Često je pitanje da li kreatin može da se kombinuje sa sagorevačima masti, predlažemo Vam kreatin koji slabije povlači vodu, kao što je nova formula EFX Kre alkalyn. Takođe savetujemo dodavanje zdravih masti, kao što je Omega 3 riblje ulje. Preporučuje se i kompleks vitamina i minerala kao podrška imuno sistemu i redukcionoj dijeti.

Monika_profile_pic_copy