You are here

Pismo Pansport Deda Mrazu

image

Dragi Pansport Deda Mraze, 

obećavam Ti da ću i u 2015-oj redovno trenirati i voditi računa o ishrani. Tvoji suplementi su mi mnogo pomogli i zato ću i ove godine da ti kažem sve što bih volela da mi doneseš:

 

Prvo, neki dobar protein iz surutke. Taj protein mi pomaže da se bolje oporavim nakon svakog jakog treninga, a i pravim vrlo ukusne obroke sa njim - proteinske palačinke, proteinske šejkove, proteinske kolačiće. Često ga koristim ujutru nakon ustajanja zajedno sa ovsenim pahuljicama. I da znaš, moj omiljeni je Scitec 100% whey protein professional - očaravajući ukus čoko-lešnik ili jagoda-bela čokolada, svidela mi se i kombinacija čoko-kokos, a i veliki sam ljubitelj kafe tako da bi i protein sa ukusom kapućina bio pravi pogodak!

Znaš, često sam u žurbi i ne stignem uvek da jedem. Onda, često pojedem bilo šta šta mi je pri ruci. Zbog toga, dobro bi mi došla i neka zamena za obrok. Šteta, od onih sam koji se lako ugoje, tako da moram da pazim na ugljene hidrate. Zbog toga molim te stavi u paket moju omiljenu proteinsku smešu Biotech Nitro Gold pro - taj protein sadrži proteine surutke, jaja i mleka i duže se vari i zbog toga sam sita i po nekoliko sati, a ima jako malo ugljenih hidrata. Jagoda-banana ili čokolada-karamela, ne mogu da se odlučim, tako da možeš bilo koji!

Moji treninzu su često vrlo dugi i isrcpni. Žao mi je da mišićnu masu koju teškom mukom gradim - tako lako izgubim. Zbog toga, molim te dodaj i BCAA i glutamin. Oni će mi pomoći da moj oporavak nakon treninga bude brži i bolji, imaću manje upale, a oni će i zaštititi moje mišiće od razgradnje. Glutamin mi pomaže da održim i jak imunitet!

Iako mnoge devojke zaziru od treninga snage, moram da ti kažem da je to najbolji trening za oblikovanje mišića! Dosta sam napredovala u težinama i cilj mi je da još radim na snazi. Sigurno znaš da je najbolji suplement za povećanje snage kreatin. Ipak, ja ne volim da se "naduvam" od vode, što može da se desi kod klasičnog kreatin monohidrata i zato bih volela Kre-alkalyn. Ovaj kreatin ne zadržava vodu, ne stvara nadutost, mnogo bolje se asporbuje i iskorišćava u organizmu. Već sam ga pila i bila sam jako zadovoljna, tako da molim te računaj i jednu kutiju Kre-alkalyna!

Hej, pre treninga sam nekad malo umorna i pospana, ali ne želim da preskočim trening! Ubaci mi i kofein, ili još bolje guaranu koja postepeno deluje, da imam više snage i motivacije na treningu!

santa_2A kada dođe proleće, leto - ne silazim sa bajsa! Ima li šta lepše od toga?! Ipak, tada se mnogo znojim... i voda nije dovoljna. Potrebno mi je nešto za brzu rehidrataciju i nešto što bi mi brzo vratilo energiju. Ubaci mi po koji Isostar napitak, kao i gelove koji momentalno vraćaju u život! Uz njih ću moći da vozim satima....

Kako bih i ove godine ostala zdrava i održala jak imunitet, pošalji mi vitamine i minerale. Najviše mi prija Natrol Energizer, kompleks vitamina i minerala sa dodatkom biljnih ekstrakata za svaki dan, volim ga jer mogu da ga uzimam svakodnevno zbog svog blagog sastava. Već imam naviku da svaki dan uz doručak popijem jednu tabletu ovog multivitamina. I ne zaboravi C vitamin sa postepenom apsorpcijom poput odličnog Natrol-ovog Easy C vitamina.

Pošalji mi i puuuuuno omega-3 masnih kiselina.... znaš, ove esencijalne masne kiseline imaju toliko pozitivnih efekata! Prvo, dobre su za srce, krvne sudove, balans holesterola u organizmu, za mentalne funkcije, a moja koža, kosa i nokti su jaki i zdravi zahvaljujući jednim delom i unosu ovih masti. Takođe su dobre za zglobove! Pijem ih dosta, bar 2-3 kapsule dnevno!

I da ne zaboravim, jako je važno da i moji zglobovi budu zdravi. Treninzi koje radim su stres ne samo za moje mišiće već i za moje zglobove, koji se vremenom "troše" i važno je da ih zaštitim na vreme. Zbog toga, pošalji mi i kutiju Natrol-ovog MSM glukozamina koji će pomoći mojim zglobovima da ostanu zdravi.

Da ne pomisliš kako mislim samo na sebe, ubaci i koenzim Q10 za moje roditelje. Oni kažu da ne mogu bez njega. Q10 im pomaže za očuvanje zdravlja srca i daje energiju, utiče na smanjenje hroničnog umora, a njegove efekte najbolje osete oni koji ga imaju u deficitu u organizmu.

I za kraj, zasladi paket po kojom proteinskom čokoladicom, koje su jednako dobre i ukusne kao i obične čokoladice, ali sadrže više proteina i manje šećera!

santa

 

Puno ti hvala i srećna nova 2015 !!!


Monika_profile_pic_copy