You are here

Pojačajte svoju suplementaciju No reaktorom!

S obzirom na pristup treningu koji primenjujem i ranija iskustva sa No reaktorima već dugo vremena uopšte nisu bili na mom spisku za poručivanje suplemenata. Moja suplementacija se uglavnom svodila, a i dalje sa jednim delom svodi na kombinaciju proteina, kreatina i kofeina. Iako nisam bio neki ljubitelj No reatora poslednje iskustvo sa jednim suplementom iz ove grupe promenilo je moje mišljenje.

Kako sam u poslednjih par meseci svoj trening podigao na jedan viši nivo sa ciljem da oborim lične, a nadam se na nekon narednom takmičenju i državne rekorde zajedno sa treningom pojačao sam i kombinaciju suplemenata. Bazična suplementacija koja se sastojala od proteina, kreatina i kofeina prvo je bila pojačana taurinom, a zatim i No reaktorom. Naravno, korišćenjem No reaktora izbacio sam stadardni kofein jer se on u velikim dozama nalazi u No reaktoru. Od široke ponude ovih proizvoda odlučio sam se za Hot Blood čiji je proizvođač Scitec Nutrition.

Za ovaj proizvod sam se odlučio zbog relativno povoljne cene, pakovanje je veliko i sadrži 820g koje je dovoljno za 41 doziranje. S obzirom da se No reaktori koriste samo u danima kada trenirate, u zavsnosti od broja treninga može vam trajati i do 3 meseca. Kod mene to nije slučaj jer sam navikao na veće doze kofeina i ja koristim po 2 merice ovog suplementa. To naravno nije preporuka za vas jer 2 merice ovog suplementa sadrže pilično veliku dozu kofeina koja većini rekreativaca neće odgovarati. Predoziranje kofeinom može biti veoma neprijatno što uključuje ubrzani rad srca, vrtoglavicu i mučninu. Moja preporuka bi bila da počnete sa jednom mericom ili možda čak sa pola merice, a kasnije ako osetite kako vas manje „radi“ možete postepeno povećati na jednu ili 1,5 dozu. Budite racionalni i pametni sa doziranjem, pronađite meru koja vama odgovara i bez preterivanja. Kao što sam pomenuo ovo je veliko pakovanje i sa pametnim doziranjem može vam trajati veoma dugo. Iako sam se ja raspisao o kofeinu to nije jedini i najbitniji sastojak Hoot Blood-a jer je to kompleksan suplement koji pored ostalog sadrži i kreatin, beta alanin, l-arginin, taurin... Samim tim od ovog suplementa možete očekivati bolju mišićnu pumpu kao i povećanje snage, energije i fokusa na treningu. Pored Hot Blood-a mogu pohvaliti i SAN Launch 4350 koji takođe predstavlja jedan od boljih pred-trenažnih suplemenata. Pored „moćne“ formule mogu vam reći da me je iznenadio i veoma laganim i prijatnim ukusom što uglavnom nije slučaj sa No reaktorima. Neki od vas će reći kako ukus i nije toliko važan ali ako pored odličnog kvaliteta i dejstva nekog suplementa on ima i prijatan ukus to je dodatna prednost, ipak ga trebate konzumirati par meseci.

Ako se pitate kako ja trenutno koristim gore pomenutu kombinaciju suplemenata odgovor je sledeći :

U danima treninga:

U danima pauze:

    • 3 kapsule taurina, 10g kreatina i protein po potrebi u zavisnosti od ishrane.

Taurin ne koristim kao zaseban suplement u danima treninga jer se on već nalazi u No reaktoru. Što se proteina tiče njega doziram i koristim u zavisnoti od ishrane, tako da korišćenje proteina nije po nekom ustaljenom rasporedu osim merice nakon treninga koja je obavezna. Pored gore nabrojanih suplemenata vama preporučujem da koristite i vitaminsko-mineralni kompleks i omega 3 masne kiseline. Ovi suplementi neće imati direktan uticaj na napredak u teretani ali su itekako važni za očuvanje zdravlja i pravilno funkcionisanje organizma. U ovom delu godine kada su česte virusne infekcije vitaminsko-mineralni kompleks bi trebao biti na prvom mestu kako bi ojačali imuni sistem i zaštitili svoje zdravlje.

Galerija: 
Dušan Miletić
Powerlifting i benchpress takmičar