You are here

Sagorevači masti

 

Kako deluju sagorevači masti?
Sagorevači masti ili na engleskom fat burner-i su prirodni preparati namenjeni kao podrška   
Vašem telu da efikasnije troši mast kao izvor energije, da ubrzaju metabolizam, da podstaknu termogenezu i sagorevanje masnog tkiva, da Vam daju više volje i energije za trening, da smanje apetit, da podstaknu telo na povećanu prirodnu produkciju hormona koji su posebno odgovorni za količinu masnog tkiva i brzinu metabolizma,  da smanje nivo lošeg holesterola u krvi, da izbace višak vode iz organizma, da održe konstantim nivo šećera u krvi, i još mnogo toga... naravno nisu svi sagorevači isti i ne deluju na sve funkcije odjednom i iz tog razloga nije svaki sagorevač pogodan za svaku osobu. Za to je potrebno  uzeti u obzir pol, godine života, nivo utreniranosti, zdravstveno stanje i eventualne zdravstvene smetnje.
 

 

Da li moram da pazim na ishranu i da treniram dok koristim sagorevače?
Apsolutno. Ishrana i fizička aktivnost su osnova svakog programa za mršavljenje, odnosno redukciju telesnih masti i bez njih je realno teško očekivati ozbiljne rezultate. Sagorevači masti nisu prečica za mršavljenje, nego dodatak koji će Vam pomoći da iz Vaše dijete i treninga izvučete maksimum rezulata! U okviru naše firme postoje i termini savetovanja, ujedno i na forumu (pogledajte stranu 11 i 12), gde možete dobiti sve potrebne informacije i u vezi ishrane i treninga.

Za koliko vremena mogu da očekujem rezultate?
Nažalost preciznog odgovora na ovo pitanje nema, iz razloga što smo svi individualni, najpre genetski, metabolizam je različit kod ljudi, drugo najviše utiče to kako se hranite i kakav trening, odnosno aktivnosti u toku dana imate. Možemo Vam pomoći u okviru našeg foruma za savete u vezi pravilne ishrane i vrste treninga, kao i za odabir sagorevača. Mi ne možemo da Vam garantujemo da ćete izgubiti tačnu cifru kilograma za određeni vremenski period ali možemo da Vam garantujemo da ukoliko budete sledili stručne savete našeg tima među kojima su nutricionista, fitnes i bodibilding takmičari i drugi sportisti – doći do rezultata što smo već uveliko potvrdili na velikom broju ljudi koji su ostvarili svoj cilj koristeći se upravo savetima našeg stručnog tima.

Da li su sagorevači prirodni i da li mogu oštetiti zdravlje?
Svi preparati iz naše ponude su testirani na institutu VMA i poseduju sertifikate da su zdravstveno ispravni i ne mogu da ostvare negativan uticaj na Vaše zdravlje ukoliko se pridržavate preporučenih doza koje su navedene na pakovanju i ukoliko nemate određenih zdravstvenih problema  ili konzumitate neke druge lekove - u tom slučaju bi bilo dobro da se posavetujete sa svojim lekarom. Mi smo za Vas, konsultovali i lekara za praktične savete.

Šta savetuje lekar kada je u pitanju uzimanje sagorevača?
Tokom upotrebe sagorevača smanjite ili u poptunosti izbegavajte konzumiranje kafe, kola pića i crnog čaja
Ako imate upalu želudačne sluznice (gastritis) ne uzimajte kapsule sagorevača na prazan stomak ili ih popijte sa šoljom jogurta
Tokom uzimanja sagorevača povećajte unos tečnosti (vode) tokom dana na 3-4 litre
Ne uzimajte kapsule sagorevača posle 19h, a ako imate nesanicu uzimajte ih što ranije
Ako imate povišen krvni pritisak, problema sa štitnom žlezdom ili srcem obavezno konsultujte lično lekara pre upotrebe sagorevača
Ako tokom uzimanja sagorevača osetite lupanje srca, glavobolju, vrtoglavicu, drhtanje, bol u stomaku prestanite sa uzimanjem suplementa i obratite se lekaru.

Sa kojim suplementima mogu da kombinujem sagorevače?
Predlažemo da u svoju suplementaciju ubacite čist protein iz surutke sa minimum ugljenih hidrata, kao što je npr. Dymatize Iso100, Natures Best Zero Carb Isopure, Dymatize Elite Whey, Twinlab 100% Whey protein fuel, kako biste telu omogućili bolji oporavak i sprečili mišićnu razgradnju, a njima ujedno možete i da zamenite obrok. Za više detalja pročitajte tekst o značaju unosa proteina u dijetalnoj ishrani na stranama 2 i 3. Predlažemo i tečne aminokiseline, kao npr u tečnoj formi Dymatize Super amino sa 0 ugljenih hidrata, Twinlab amino fuel ili aminokiseline u formi tableta, ili kao napredniju varijantu Scivation Xtend (strana...) ili Controlled Labs Purple Wraath. Toplo preporučujemo ekstra dodatak aminokiselina BCAA i glutamina koje imaju visoko antikataboličko dejstvo, tj. Sprečavaju razgradnju mišića i utiču na brži oporavak i regeneraciju. Često je pitanje da li kreatin može da se kombinuje sa sagorevačima masti, predlažemo Vam kreatin koji slabije povlači vodu, kao što je kreatin etil estar opisan na strani 4 ili nova formula EFX Kre alkalyn. Takođe savetujemo dodavanje zdravih masti, kao što je Omega 3 riblje i laneno ulje. Preporučuje se i kompleks vitamina i minerala kao podrška imuno sistemu i redukcionoj dijeti.

Napomena:
U ponudi Pansport-a nalaze se sagorevači renomiranih svetskih proizvođača, kao što su Dymatize, Muscletech, Twinlab, BSN, Nutrex, Universal, Scitec, Labrada i mnogi drugi... firme koje garantuju kvalitet i efikasnost svojih proizvoda i o kojima možete više pročitati na našem sajtu www.pansport.eu , a poznata imena proizvođača i njihovim proizvoda ćete sigurno sresti i na najprestižnijim stranim internet stranicama iz oblasti fitnessa i bodibildinga.

NAJČEŠĆI SASTOJCI

1.L karnitin – utiče na metabolizam povećavajući razgradnju masnih kiselina, takođe poboljšava metabolizam aminokiselina i piruvata te ubrzava oporavak mišića i smanjuje njihovu upalu
2.Acetil L karnitin – ovaj oblik dovodi većeg oslobađanja neurotranmitera acetilholina te ima blagi stimulatorni efekat. Ima i antikatabolički efekat smanjujući pad testosterona nakon iscrpnog vežbanja.
3.Kofein – najbolje proučeni i najzastupljeniji sagorevač masti. ubrzava termogenezu, povećava izdržljivost, poboljšava mentalne sposobnosti; guarana je najmoćniji oblik kofeina.
4.Tirozin AK, u organizmu prekursor tiroidnih hormona i neurotransmitera adrenalina, noradrenalina i dopamina te dovodi do poznatih efekata ovih supstanci.
5.Taurin prirodno se nalazi u organizmu, rastvara lipide, sa cofeinom povećava efekat, štiti jetru
6.tiramin iz tirozina, puno ga ima u čokoladi, ribi, alkoholu, siru, soji, mesu. Podstiče lučenje adrenalina te dovodi po povećanja krvnog pritiska. Iz ekstrakta gorke narandže.
7.oktopamin asagorevač najnovije generacije. iz ekstrakta gorke narandže. Selektivni beta 3 agonista, što znači da stimuliše masno tkivo i dovodi do sagorevanja masti (slično sinefrinu)
8.fenilalanin – esencijalna aminokislina, prekursor tirozina...(vidi tirozin)
9.HCA – hidrohlorna kiselina- smanjuje osećaj gladi, blokira pretvaranje ugljenih hidrata u masti
10.hitosan – smanjuje absorpciju masti efikasnije od biljnih preparata, smanjuje ukupni holesterol, povećava HDL holesterol, smanjuje krvni pritisak, odobren kao lek za mršavljenje
11.Sinefrin – ekstrakt gorke narandže, podstiče termogenezu i oksidaciju masti, povećava bazalni metabolizam; efekat slian efedrinu ali bez lošeg uticaja na srce i krvni pritisak.
12.maslačak, medveđe grožđe – diuretici (pojačano izbacivanje vode)
13.guggulsteron – stimuliše aktivaciju tiroidnog hormona (aktivatori metabolizma), smanjuje LDL holesterol i trigliceride, povećava HDL holesterol   
14.hrom pikolinat – reguliše metabolizam povećavajući aktivnost i iskoristljivost inslunina – smanjuje masno tkivo a povećava mišićnu masu
15.bela vrba – sadrži salicin koji ima termogeni efekat sličan sinefrinu i kofeinu. Samnjuje upalu mišića i ubrzava oporavak
16.đumbir – smanjuje kiselnu u želucu (npr. izazvanu uzimanjem prepaata sa HCA)
17.kantarion – blagotvorno dejstvo, smiruje sve vrste upala
18.zeleni čaj – povećava termogenezu i time ubrzava bazalni metabolizam za 10%, usporava oslobađanje ugljenih hidrata te smanjuje njihov glikemijski indeks.
19.cayanne ekstrakt – stimuliše lučenje adrenalina, povećava bazalni metabolizam, smanjuje osećaj gladi.
20.forskolin – povećava nivo AMP, povećava termogenezu, stimuliše štitastu žlezdu, pojača aktivnost insulina, povećava iskorištavanje masti a smanjuje njihovo deponovanje.
21.Ekstrakt zrna belog pasulja – smanjuje nivo šećera u krvi, diuretik.

 
Pogledajte sve sagorevače masti iz naše ponude:

http://www.pansport.rs/shop.html?page=shop.browse&category_id=23

Saznajte više i pitajte na našem forumu:

http://forum.pansport.rs/index.php?topic=80825.0