You are here

Sagorevači u susret letu

 

Dolazak toplijih dana svakome mami osmeh na lice, ali taj osmeh ipak neće biti dugotrajan ako tokom hladnijih zimskih dana niste vodili računa o svojoj ishrani i preterivali sa kalorijama. Kada, ipak, uzmemo u obzir da su u periodima iza nas bili Nova godina, Božić, raznorazne slave itd. realno je da kažemo sledeće: Ok, malo smo grešili, ali sada je dosta. I zaista jeste, ovo je idealan period da se malo počne sa pojačanim pripremama kako bi se za leto postigla lepa forma kojom ćete biti zadovoljni i neće vas biti sramota da na plaži skinete majicu, već naprotiv, ima da to uradite sa velikim ponosom.

Opet to traži dosta odricanja i truda, ali, zapamtite, svaki trud se debelo nagrađuje... Kada se sredi ishrana, što je najvažnije, onda slede sagorevači. Odmah, na početku, bih napomenuo da oni nikako nisu dovoljni, već samo pomažu da uz dobru dijetu i odličan trening proces skidanja masti ubrzate.
 

Šta treba prvo uraditi prilikom odabira sagorevača?
Pogledati njegov sastav - čega i koliko ima... Većina sagorevača se bazira na prilično velikim dozama guarane i kofeina. Upravo zbog toga, oni deluju kao jak stimulans da budete fokusirani na trening i tokom dijeta, kao i da vam daju malo snage i volje do kraja. Ali budite obazrivi sa dozama, jer višak može da napravi dosta problema, kao što su lupanje srca, nesanica, nervoza, glavobolje, nesvestice,  itd.

Preporuka:Preporučio bih jedan sagorevač, a u pitanju je Dymatize DYMA BURN extreme.
Uz korigovanu ishranu i dobar trening daće  i više nego dobre rezultate. Proizvođač, za početak,  preporučuje pola doze, tj. po jednu tabletu. Ja sam uzimao po jednu tabletu pre treninga na 30-1h, ali sam osetio da „me topi“ i posle 2-3h... Posle prve nedelje se preporučuje dve tablete, što je i kompletna doza.
U Dyma Burn-u ima 910mg ekstrakta Guarane i 330mg kofeina. Meni je ovaj sagorevač dao veliki stimulans za vežbanje, upravo zbog ova dva gore navedena sastojka. S obzirom da mi je prvi trening rano ujutru, pa taman me razbudi. Ako moram da ga poredim sa ostalim preparatima koji su iz ove klase, smestio bih ga pri samom vrhu kao jedan od vodećih. Ko ga nije probao trebalo bi, jer, stvarno daje rezultate, ako sve gore navedno uskladite. Napomenuo bih još da veoma dobro utiče na sprečavanje osećaja gladi, pa, ko ima problema i sa tim, evo dobrog rešenja.
Međutim, skrenuo bih pažnju da on nikako ne bi trebao početnicima biti prvi sagorevač, jer je jak, a ima i mnogo drugih koji će isto dati rezultate, a nisu toliko jaki što se tiče kofeina. Tu bih izdvojio Fat burners, Unidyne... Krenite od slabijih prvo, biće vremena i za one jače kada za to dođe vreme.

KOzma_profile_pic_copy