You are here

Vaša "dobitna kombinacija" za mršavljenje

image

 

Tema koja postaje veoma aktuelna već početkom godine je svakako – mršavljenje. Ukoliko ste doveli ishranu u red, počeli da trenirate, možda ste već i razmišljali o suplementima? Nije lako odabrati pravi proizvod i još teže, kombinaciju proizvoda koja bi Vam pomogla u ostvarenju Vašeg cilja, a da pri tom bude u skladu sa Vašim vežbačkim stažom i naravno, budžetom.

Zbog toga, za Vas smo napravili nekoliko gotovih kombinacija proizvoda. Naravno, ovo je samo okvirno, nemojte se ustručavati da nam postavite Vaša dalja pitanja! Za precizno određivanje suplementacije potrebno je malo više znati o osobi – način treninga, koji sport je u pitanju, navike u ishrani, zdravstveno stanje i dr.

kombkomb_10

NE ZABORAVITE! Na našem forumu, www.pansport.rs/forum kao i na našoj zvaničnoj Facebook fan stranici u svakom trenutku možete dobiti brze i stručne odgovore našeg Pansport tima.

 

 

komb_4Štedljiva kombinacija

Kome je namenjena ova kombinacija?

Ova kombinacija je za početnike i rekreativce koji su u situaciji da priušte sebi samo osnovnu suplementaciju, a u dilemi su koji proizvod je na "listi prioriteta", kao i za one koji tek kreću sa programom mršavljenja i prvi put koriste suplementaciju.

komb_8Predlog suplemenata: Protein, sagorevači masti, vitamini i minerali

Protein je izuzetno važan suplement koji smo sa razlogom stavili na prvo mesto. Pomoćiće Vam da se bolje oporavite, da lakše unesete potrebnu dnevnu količinu proteina bez suvišnih masti i ugljenih hidrata.

Ukoliko želite da uštedite, veća pakovanja (2,27kg ili 4,5 kg) su povoljnija, a manja pakovanja su u proseku oko 900g (30-ak porcija).

Predlog za protein: Dymatize Elite whey, Scitec 100% whey, Scitec 100% whey professional

Sagorevači masti će Vam pomoći da ubrzate metabolizam, sagorite više kalorija iz masti, odradite bolji trening, neki od njih sadrže i sastojke koji mogu da smanje apetit. U programu dijete, veoma dobrodošli, pogotovo kad su nivoi ugljenih hidrata niski, tj. kad Vam opadne nivo energije za trening.

Predlog za sagorevače: Biootech L carnitine chrome, Scitec Carni FX, Universal Super Cuts

Vitamini i minerali: Snažno zdravlje je na prvom mestu, stoga je važno ojačati imunitet i obezbediti organizmu sve neophodne vitamine i minerale, naročito u periodu dijete kad je ishrana nešto slabija. (iako bi trebalo da unosite dosta važnih vitamina, minerala kroz povrće)

Predlog za vitaminsko mineralni kompleks: Universal Daily formula, Scitec Daily Vita-min

komb_9"Štedljiva" preporučena upotreba: 1 doza proteina sa vodom neposredno nakon treninga za bolji oporavak, 1 tableta vitaminsko-mineralnog kompleksa ujutru sa doručkom ili posle treninga, 1 doza sagorevača pola sata pre treninga

Šta dobijam?

Bolji oporavak nakon treninga, zaštita od katabolizma (razgradnje mišića) neposredno nakon treninga, bolji trening i veće iskorišćenje masti na treningu uz pomoć sagorevača

 

 

 

komb_4Optimalna kombinacija

Predlog suplemenata: Protein, sagorevači masti, bcaa, glutamin, vitamini i minerali, omega-3 masne kiseline

 

komb_3Protein je esencijalan za očuvanje i izgradnju mišića, kao i bolji oporavak. Kao što je već rečeno, lakše ćete uneti potrebnu dnevnu količinu proteina bez suvišnih ugljenih hidrata i masti.

Optimalno je bar 2 puta dnevno piti protein, stoga Vam predlažemo srednja pakovanja proteina:

Dymatize Elite whey, Scitec 100% whey protein, Scitec 100% whey professional

Sagorevači masti će Vam pomoći da ubrzate metabolizam, sagorite više kalorija iz masti, odradite bolji trening, neki od njih sadrže i sastojke koji mogu da smanje apetit. U programu dijete, veoma dobrodošli, pogotovo kad su nivoi ugljenih hidrata niski, tj. kad Vam opadne nivo energije za trening.

Predlog za sagorevače:  Universal Super Cuts, Dymatize dyma burn

BCAA aminokiseline su od velike važnosti za oporavak, sprečavanje razgradnje mišića, potpomažu prirodno lučenje hormona rasta i veoma su dobrodošle u periodu dijete i intenzivnog treninga kako ne bi došlo do razgranje mišića.

Predlog: SNI Bcaa, Dymatize Bcaa

Glutamin je takođe jako važan za oporavak nakon teškog treninga, sprečavanje upala mišića, ukoliko ga nema dovoljno telo ga crpi iz mišića i dolazi do katabolizma. Bitan i za jačanje imuniteta!

Predlog: Scitec L glutamine, Dymatize glutamine, SNI glutamine

Vitamini i minerali – ne dozvolite da Vašem telu manjka vitamina i minerala koji su Vam naročito potrebno ukoliko naporno trenirate i pri tom ste na striktnom režimu ishrane.

Predlog: Scitec Daily vita-min, Natrol Take One, Dymatize Super multi

Omega 3 masne kiseline – su važan faktor u očuvanju zdravlja, normalnog metabolizma i balansa masnoća u krvi.

Predlog. Natrol omega 3 riblje ulje

Preporučena upotreba:

1 doza proteina ujutru odmah po ustajanju i 1 doza posle treninga. 5-10 g glutamina + 5-10g Bcaa neposredno pre i neposredno posle treninga (može zajedno sa proteinom i vodom). 1 tableta vitaminsko mineralnog kompleksa na dan + 1-2g omega 3 ribljeg ulja. 1 doza sagorevača ujutru pre doručka i 1 doza pre treninga (zavisi od konkretnog proizvoda).

komb_6Šta dobijam?

Maksimalni oporavak uz važne aminokiseline, maksimalna zaštita mišića od razgradnje, bolji i izdržljiviji trening, brži metabolizam, ojačani imunitet

Kome je namenjena ova kombinacija?

Za rekreativce koji su već neko vreme u treningu i vode računa o ishrani, optimalna kombinacija suplemenata koja će pospešiti proces mršavljenja.

 

 

 

komb_4"Full" kombinacija

Predlog suplemenata: Protein sa 0 ugljenih hidrata, kompleksni sagorevači masti, bcaa, glutamin, tečne aminokiseline, vitamini i minerali, omega -3 riblje ulje i druge zdrave masnoće, kreatin Kre- alkalyn, zamene za obrok i proteinski napici i čokoladice

 

komb_5Protein – najbolji protein koji možemo da Vam ponudimo, a da sadrži 0g ugljenih hidrata, masti i laktoze je Dymatize Iso 100. Hidrolizovani izolat proteina surutke koji maksimalno brzo dospeva do Vaših mišića!

Predlog: Dymatize Iso 100

Kompleksni sagorevači masti – Sagorevači masti koji objedinjuju više kompleksa u sebi i koji će znatno pospešiti Vaše performanse na treningu.

Predlog: Universal Animal Cut, Dymatize Dyma burn

Bcaa – ove "zlatne" aminokiseline sačuvaće Vaše mišiće

Predlog: SNI Bcaa, Dymatize Bcaa

Glutamin – brži oporavak, zaštita mišića, imunitet

Predlog: Scitec L glutamine, Dymatize glutamine, SNI glutamine

Tečne aminokiseline – forma aminokiselina koja se najbrže apsorbuje. Možete ih konzumirati čak i u toku treninga ukoliko je trening dužeg trajanja.

Predlog: Dymatize Liquid amino

Vitamini i minerali – najkompleksniji proizvod za sportiste sa izbalansiranim sastavom aminokiselina i jake doze vitamina i minerala – animal pak.

Predlog: Universal Animal Pak

Zdrave masnoće - važan faktor u očuvanju zdravlja, normalnog metabolizma i balansa masnoća u krvi.

Predlog. Natrol omega 3 riblje ulje

Kreatin kre-alkalyn – povećanje snage i izdržljivosti, bez zadržavanja potkožne vode

Predlog: EFX Kre-alkalyn

Zamene za obrok, proteinski napici i čokoladice – odlična pomoć kada ne stignete da jedete nešto kvalitetno, obrok bogat proteinima uvek pri ruci!

Predlog: Labrada Carb watchers, Dymatize Elite liquid protein, Supreme protein bar

Preporučena upotreba: 1 doza proteina ujutru i posle treninga, 5-15g bcaa+glutamin neposredno pre i posle treninga (može zajedno sa proteinskim šejkom i vodom), kašika-dve tečnih aminokiselina u toku treninga, 1 kapsula kre alkalyn-a neposredno pre i posle treninga i ujutru u danima bez treninga, 1 pakovanje Animal Pak-a na dan sa obrokom, 2g omega 3 masnih kiselina, 1-2 zamene za obrok u toku dana umesto obroka.

komb_7Šta dobijam?

Maksimalno očuvanje mišićne mase, maksimalni podsticaj za sagorevanje masti i ubrzanje metabolizma, povećanje snage i izdržljivosti, unos visoke količine proteina sa minimum loših kalorija

Kome je namenjena ova kombinacija?

Naprednijim vežbačima – sportistima i rekreativcima koji streme ka ozbiljnim rezultatima po pitanju mišićne definicije.

 

 

 

Monika_profile_pic_copy