You are here

VitarGo - ekstra brza obnova glikogena

image

 

Značaj ugljenih hidrata prilikom sportskih aktivnosti

Ugljeni hidrati su glavni izvor energije i “gorivo” za naše svakodnevne aktivnosti. Za vreme procesa digestije ugljeni hidrati se pretvaraju u glukozu (krvni šećer) koja cirkuliše u krvi i služi kao glavni izvor energije koju koriste, između ostalog, i mišići. Kada glukoza nije odmah iskorišćena, deponuje se u jetri i mišićima u obliku glikogena.

Studije su pokazale da je preko potrebno skladištenje, tj. nadoknada izgubljenog glikogena u krvi, neposredno nakon završenog treninga. Osim toga, upravo to je vreme kada se drastično povećava i ubrzava proces proteinske sinteze ili proces obnove i izgradnje novih mišićnih vlakana.

Sportske studije su takođe pokazale da unošenje ugljenih hidrata neposredno nakon treninga

povećava nivo hormona insulina, koji predstavlja jednog od glavnih hormona zaduženih za rast mišićne mase uz hormon rasta i testosteron.

Pored toga, uzimanjem ugljenih hidrata nakon treninga sprečavate katabolizam, tj. razgradnju mišića, dovodeći ih u stanje pozitivnog balansa nitrogena. Takođe, ovo vreme je najidealnije za apsorpciju kreatina i aminokiselina jer je iskoristljivost tada daleko veća.

Još jedna bitna činjenica je da kada padnu glikogenske rezerve u mišićima sportisti gube motivisanost i samopouzdanje.

 

VitarGO – saznajte u čemu je toliko poseban!

VitarGO, revolucionarni preparat stiže iz firme Scitec Nutrition.

VitarGO je patentirani preparat posebno formulisan za sportiste i sve one koji žele da poboljšaju performanse.

VitarGO je energetski napitak, sačinjen od najboljih ugljenih hidrata, a služi za odezbeđivanje energije i bržu dopunu depoa glikogena. Ovaj preparat je načinjen od 100% čistog vitarga, za kojeg su kliničke studije pokazale da za 80% brže prolazi kroz želudac i da 70% brže obnavlja glikogen od bilo kog drugog ugljenog hidrata.

 

vitargo_1

 

Svojstva, koja poseduje, a koja ga čine boljim od drugih su:

»» Kratko vreme zadržavanja u želucu, čime se izbegava nepotrebno opterećenje ovog organa

»» Njegov prolaz kroz želudac je za 80% brži u odnosu na njemu slične proizvode zbog niske

osmolarnosti i velike molekulske veličine

»» Nema zadržavanja vode i efekta „naduvavanja“

»» Ulazi u krvotok duplo brže zbog toga što je digestija znatno brža

»» Korišćenjem Vitarga ne preti opasnost od pojave dehidratacije

»» Obezbeđuje energiju na najbrži mogući način

»» Pruža najkompletniju i najbržu dopunu glikogena u mišićima i jetri, čak 1.7 puta brže u odnosu na maltodekstrin i dekstrozu

»» Značajno je bolji od dekstroze , maltodekstrina i saharoze i dokazano prolazi 2 puta brže kroz digestivni sistem

»» Povećava insulinske nivoe 1.8 puta više i brže u odnosu na maltodekstrin i dekstrozu, što pomaže u obnovi glikogena i aktivaciji anaboličkih procesa nakon treninga

»» VitarGO može biti sintetisan iz kukuruznog, ječmenog skroba ili krompira. Ključ je da se postigne specifična molekulska masa ugljenih hidrata. Bitno je napomenuti da ovo nije klasičan ugljeni hidrat iz kukuruznog skroba koji je sporoapsorbujući.

 

vitargo_2Poređenja radi, u nastavku je tabela molekulskih masa ugljenih hidrata koje označavaju brzinu prolaska ugljenih hidrata kroz digestivni sistem.

 

Skrob > 1,000.000

Vitargo® 500,000-700,000

Maltodekstrin 1,000-10,000

Dekstroza 180

 

 

Preporučena upotreba: Rastvoriti jednu porciju (30g) u 400ml vode. Koristiti pre, tokom i posle treninga za poboljšanje performansi i brži oporavak.

 

 

Monika_profile_pic_copy