Da bismo Vaše iskustvo korišćenja sajta učinili boljim, koristimo kolačiće. Daljim pregledima web stranice pansport.eu, dajete svoj pristanak za korišćenje kolačića. Saznajte više ovde.
» PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA
021/820-555 | 062/111-0-999
na telefon smo dostupni:
(pon-pet 8-16h, sub 8-14h, ned. ne radimo)
Ništa nije ukusnije leti kao sočna, osvežavajuća kriška lubenice. Lubenica pripada familiji bundeva (Cucurbitaceae). Uzgaja se kao povrće, i uglavnom se ubraja u povrće.
Lubenica ima malo kalorija i šećera. To je jedna od najniže kaloričnih poslastica. Sa samo 46 kalorija i manje od 10 grama šećera po šoljici, to je san za sladokusce.
Dukan dijeta je dobila naziv po lekaru i nutricionisti Pjeru Dukanu koji je osmislio ovu dijetu.
Ono što je značajno kod ove dijete, tačnije načina ishrane, jeste to što nakon gubitka viška kilograma dolazi do stabilizacije telesne mase i ako osoba nastavi da se pridržava ovog režima ishrane, izgubljeni kilogrami se neće vratiti.
Verujem da se mnogima desilo da se nakon jela loše osećaju, a da nisu svesni šta je uzrok tome. Hrana utiče na naše raspoloženje, bilo da ga popravlja ili ne. Zato moramo da povedemo računa o tome koje namirnice konzumiramo.
Rezultati istraživanja su pokazali koja je hrana ključna za dobro raspoloženje, kao i šta je sve dodatno potrebno da bi nam se popravilo raspoloženje.
Jedan od najboljih načina za smanjenje upale jeste promena načina ishrane. Praćenjem antiinflamatornog načina ishrane možete se boriti protiv upale.
Aronija se smatra najzdravijim voćem na svetu. Potiče iz Severne Amerike. Domoroci su koristili delove biljke (koru, listove i bobice) za pripremu čajeva u lečenju prehlada. Smatra se da se u 19. veku pojavljuje u Rusiji, i da odatle kreće širenje na druge zemlje Evrope, pre svega Severne i Istočne Evrope.
Muzika je postala deo života, i ima moć da utiče na određene aspekte i iskustva sa kojima se susrećemo tokom svakodnevnih životnih aktivnosti.
Uglavnom ne obraćamo pažnju na to kako muzika može da utiče na izbor hrane. Ne razmišljajući o tome, nismo ni svesni da postoje značajni uticaji koji su i naučno dokazani.
Malapsorpcija podrazumeva poremećaj koji utiče na sposobnost apsorpcije hranljivih materija iz hrane. Može dovesti do smetnji u varenju, pa čak i neuhranjenosti, ne zbog nedostatka unosa hranljivih materija, već zbog nemogućnosti da se one apsorbuju.
Krompir je česta namirnica u našoj ishrani. Vrlo ukusan i veoma zdrav, krompir spremamo na različite načine. U današnjem tekstu pozabavićemo se pečenim krompirom iz rerne. Neoljušten krompir stavimo u rernu i pečemo ga oko 60 minuta. To je jednostavna procedura koju poznaje većina ljudi, ali hajde da vidimo koje su to zdravstvene koristi od ovako spremljenog krompira.
U današnje vreme postoje brojne preporuke u vezi sa zdravom ishranom. Mnogo puta je nejasno koliko namirnica biljnog porekla treba uneti u organizam, koliko su važne namirnice životinjskog porekla, kao i da li možemo da zadovoljimo dnevni unos nutrijenata, ukoliko eliminišemo namirnice životinjskog porekla.
Ono što je važno znati je da nijedna dijeta nije zdrava ili nezdrava sama po sebi, bez obzira da li ste vegan, vegetarijanac ili unosite hranu životinjskog porekla.
Dijeta je konačno je gotova. Izgubili ste 10, 15, 20 kilograma, i došli u životnu formu: za fotografisanje, takmičenje, ili leto. A sad, kad je s mukama svršeno, možete da se vratite kolačima, sladoledu, čokoladi. Zaslužili ste – zar upravo niste „razbili“ i ostvarili cilj? A onda, budite se nedelju kasnije – i već ste vratili najveći deo izgubljene težine! Depresivni ste, uznemireni, ne znate šta se desilo. Pazili ste na ishranu tokom 12, 16, 20 nedelja, a za samo nedelju ili dve povratili veliki deo toga. Koji đavo se dogodio?