You are here

Ivan Lenđer - Otvoreno prvenstvo Holandije

image

Otvoreno prvenstvno Holandije održano je od 2. do 4. decembra u Eindhovenu (Holandija) u 50-metarskom bazenu. Do Eindhovena putovali smo prilično dugo za jedno takvo putovanje - oko 8h. Krenuli smo oko 6:30h ujutru do aerodroma, a kad smo sleteli, morali smo da sačekamo voz od Amsterdama do Eindhovena, što nam je oduzelo dosta vremana.

Po dolasku smo se smestili u hotel. Hotel je bio zaista odličan, ali je bio problem što je bazen bio na, nekih, pola sata peške. Mislim da je trebao da bude organizvoan prevoz od hotela do bazena, ali, sreća što je vreme bilo ok, tako da nam nije smetala šetnja.

Prvi dan takmičenja započeo sam učešćem u disciplini 100m delfin. Ušao sam u finale kao osmi, sa vremenom 54,3. Popodnevno finale sam plivao za nijansu brže, 54,16 i, plasirao se, takođe, na osmo mesto. Svestan sam da je vreme koje sam ostvario nešto lošije, ali sam mnogo naučio iz ove trke, jer sam probao da plivam na malo drugačiji način, odnosno, promenio sam ritam plivanja, a kao pouku iz ove trke izvukao sam to da prvih 50m moram, definitvno, da krenem brže i da ne smem da taktiziram mnogo.

Lendjer_iz_vodeDrugi dan takmičenja plivao sam 50m delfin i prošao u finale kao peti sa vremenom 24,39. U popodnevnom finalu, takođe sam bio peti, sa vremenom 24,16. Što se ove trke tiče, ne mogu mnogo da kažem, jer je suviše kratka, ali, ako uspem da popravim neke sitnice, kao što su start i ulazak u cilj, mislim da mogu da budem u samom vrhu svetskog plivanja i u ovoj disciplini.

U disciplinama u kojima sam plivao i ja, plivao je moj reprezentativni drug i najbolji srpski lendjer_eidhoven_cavicplivač, Milorad Čavić. Na 100m je bio treći, a na 50m drugi. On je počeo da se odmara ranije, jer je hteo da bude spreman za ovo takmičenje. Zadovoljan je ostvarenim rezultatom, ali je očekivao bolje., dok ja svojim plasmanom nisam zadovoljan, ali trkama jesam. Bitno je napomenuti da sam plivao iz punog treninga i sa mnogo grešaka, a to se sve da ispraviti, pa sam, srazmerno uslovima, zadovoljan i trkama.

lendjer_eidhoven_Camille_LacourtNa takmičenju su učestvovali vrhunski plivači - pored Milorada Čavića, I plivači poput Evgenya Korotishkina, Joria Verlindena... Svakako, pored takvih plivača i plasman koji sam postigao je, u neku ruku, zadovoljavajuć. Interesantna trka bila je na 100m ledjno, gde je Camille Lacourta osvojio zlatnu medalju, otplivavši trku za 53.71. Ovo je bilo prvo takmičenje u velikom bazenu ove godine, i, jedna od, provera za sledeću godinu. Predstoji mi kraća pauza i nastavljam sa treninzima i pripremama za Olimpijadu 2012. godine u Londonu.
I u nastavku priprema (do kraja decembra sigurno) ostajem u Beeogradu.

Do narednog teksta, ili druženja na Pansport forumu, šaljem vam pozdrav.

Lendjer_Ivan_profile_pic

Branka Patić Macan
urednik