You are here

Konzul Power Team - 2016.godina

Konzul Power Team raste konstantno i uzdiže se nad ostalima svojim rezultatima, svojom sveobuhvatnošću i svojom nezadrživom voljom za napretkom. Ovo nije samo powerlifting tim, mada je to njegova okosnica, ovo je skup svih sportista i ljudi koji se svojim umećem uzdižu nad ostalima. Mada nije moguće da pomenem sve koji su zaslužni da se ime ovog tima čuje svuda, pomenuću one najznačajnije.

Slobodan Dejanović, ove godine je u Nišu pobedio na svim Pansport Izazovima, i bio drugi u finalu sa 350 skokova na kutiju! Međutim, ovo je bio samo put koji je morao preći jer mu je bio potreban novac za kartu do Francuske. Konstantne pripreme koje je radio sa mnom, podigli su njegov nivo fizičke spremnosti na jako visok nivo, a on je, zahvaljujući tome, sredinom ove godine postao pripadnik Legije Stranaca...

Mladen Đorđević, čovek koji je sa mnom krenuo preko online treninga (jer je u tom trenutku bio u Americi), a zatim ličnim treninzima, konstantno dovodeći svoju formu na viši nivo, ove godine se između ostalih vrhova, popeo i na Mont Blanc, a u narednim mesecima planira uspon na Kilimandžaro. Krajnji cilj u nekom daljem periodu i na sam Mont Everest!

Saradnja sa kik boks klubovima u Nišu, dovela je one najbolje takmičare u moj tim kako bi se njihova forma dodatno popravila i kako bi bili spremni za još veće uspehe: Mitar Dugalić (juniorski šampion sveta u kik boksu), Mladen Jovanović (MMA i kik boks takmičar), Uroš Živković (pobedio nokautom na upravo završenom turniru profi mečeva u Nišu)...

Saradnja sa klubom za dizanje tegova “Niš” i trenerom Čarlijem, povezala je naše klubove i naše takmičare, pa je nekoliko takmičara iz powerliftinga nastupilo i u olimpijskim dizanjima i to veoma uspešno, a KDT “Niš” je zahvaljujući tome, osvojio ekipno 3.mesto u Ligi Srbije za devojke.

Powerlifting tim je ove godine nastupio na 9 nacionalnih i međunarodnih takmičenja i osvojio ukupno 61 zlatnu, 6 srebrnih i 2 bronzane medalje. Pri tome, pet puta smo bili proglašeni za najbolji tim na takmičenju, što u muškoj, što u ženskoj konkurenciji. Više puta su naši takmičari bili proglašavani za relativno i apsolutno najjače na takmičenju, a pored toga oborili smo više državnih, balkanskih, evopskih i svetskih rekorda.

Pored svih trenerskih uspeha, ovo je i moja najuspešnija sezona, velikim delom zahvaljujući i Pansportu koji je bio sve vreme uz mene i moj tim. Ove godine sam postao državni, balkanski, i svetski prvak u mrtvom dizanju i sa i bez opreme, u powerliftingu balkanski prvak bez opreme. Najvažnija disciplina na koju sam bio skoncentrisan, bila je mrtvo dizanje sa opremom, gde sam oborio svetski rekord u GPC federaciji 261kg/-75kg. Ova disciplina će mi biti primarna i za narednu godinu i nastavljam da se spremim ka rezultatu od 300kg u kategoriji do 75kg.

Osim direktnih uspeha, Ljiljana Živić i ja smo proglašeni za najbolje sportiste opštine Niška Banja.

Naš tim je u konstantnom porastu i što se tiče uspeha i što se tiče članova. Od 11 takmičara koliko smo imali registrovanih prošle godine, sada je taj broj 28, a u narednoj godini tek očekujem da će biti pravih i ozbiljnih uspeha i rezultata. Pravilan rad, konstatno sticanje novih znanja, učešće na seminarima, saradnja sa drugim trenerima je jedini put do uspeha u sportu, a naš tim je to i dokazao. Očekujte još bolje rezultate naših članova u narednoj godini...

 

Galerija: