You are here

Tim Milana Grozdanovića – Konzula najuspešniji na 2. otvorenom prvenstvu Balkana u bench pressu

Da su najbolji uvek uz najbolje, govori i to da su kao najbolja muska i ženska ekipa na 2. otvorenom prvenstvu Balkana u Bench pressu, održanom u Bačkom Petrovcu 27.8.2016., proglašeni Legionari iz Niške Banje, kojima je trener (i najbolji takmičar u kategoriji -75kg) Milan Grozdanović - Konzul, član Pansport tima. Kao relativno najjača takmičarka proglašena je Emilija Jovanović, a relativno najjači takmičar Vladimir Bulatović. Zlatom se u svojoj kategoriji okitio i Dusan Miletić, član Pansport tima.

Pravdu je, uz ostale sudije, delio Miki Mihajlović, višestruki svetski šampion u ovoj disciplini, koji je već čitavu deceniju član Pansport tima. Milan Grozdanović - Konzul, član Pansport  tima, na takmičenje je poveo 8 takmičara, i to, 5 u ženskoj i 3 u muškoj konkurenciji. Svi takmičari ovog kluba su nastupili u kategoriji RAW.

Zlatne medalje u ženskoj konkurenciji su osvojile:

Aleksandra Dinić u kategoriji tinejdžera do 48kg;

Zorana Dinić u kategoriji tinejdžera do 52kg;

Emilija Jovanović, u kategoriji seniora do 56kg;

Ljiljana Živić u kategoriji seniora do 60kg i

Vesna Maksić u kategoriji juniora do 60kg.

Emilija Jovanović je bila i relativno najjača takmičarka od svih, sa podignutih 52,5kg na bench pressu, dok je na merenju imala 54kg.

U muškoj konkurenciji Tim Milana Grozdanovića – člana Pansport tima, imali su 3 predstavnika:

U kategoriji seniora do 75kg, trener kluba i takmičar, Milan Konzul podigao je 142,5kg i osvojio zlatnu medalju. Đorđe Nikolić je takođe osvojio zlato u kategoriji seniora do 82,5kg, sa podignutih 160kg. Aleksandar Milenković je u kategoriji juniora do 100kg, osvojio srebrnu medalju podigavši 150kg.

“Ovo je jedno od najuspešnijih takmičenja našeg tima do sada. Izuzetno sam zadovoljan nastupom svojih takmičara i prikazanom tehnikom, pre svega, a zatim i snagom. Svako je oborio svoj lični rekord što je najbitnije. Što se mog rezultata tiče, sva tri uspešna pokušaja 135-140-142,5kg, najbolji rezultat do sada, tako da sam i kao takmičar vrlo zadovoljan. Inače ovo je za neke od nas bila poslednja provera pred svetsko prvenstvo koje će u septembru biti održano u Knjaževcu.” - rekao je Milan Konzul za Pansport sajt.

 

Tehnički organizator takmičenja u Bačkom Petrovcu je KSS Stena i Jan Pauliny, a generalni sponzor takmičenja bio je Pansport.