You are here

Zoltan Kozma u srpskim medijima

image

 

Nakon izvanrednih rezultata koje je ostvario na 3. Armwrestling turniru koji je održan u Đurđevu  krajem januara, Zoltan Kozma dospeo je u žižu medijske pažnje. Na ovom turniru, Kozma je osvojio 2 zlatne medalje, i proglašen za apsolutnog šampiona levom rukom. Dnevni list "Kurir" u izdanju 13.2.2012., o našem stručnom saradniku piše ovako:
Kao svojevremeno Silvester Stalone u filmu „Over the Top“, Novosađanin Zoltan Kozma (34) neustrašivo prilazi svom protivniku gledajući ga pravo u oči, potom ga čvrsto hvata za šake, a samo delić sekunde nakon sudijskog znaka protivnikova ručerda nalazi se prilepljena za površinu stola. Otprilike tako izgleda dvoboj u sportskom obaranju ruke, tzv. arm-restlingu, u kojem, kao po običaju, Zoltan izlazi kao pobednik. Ovaj stasiti Novosađanin je aktuelni šampion države u apsolutnoj kategoriji što se tiče leve ruke, a u takmičenju s desnom uspeo je da se okiti titulom u kategoriji do 110 kilograma.
- Već na prvom takmičenju osvojio sam treće mesto, što smatram izuzetnim uspehom. Kasnije sam počeo ozbiljnije da se spremam, tako da sam prošlu godinu završio kao prvak Srbije - kaže Kozma.
Takmičenje u arm-restlingu odvija se po kategorijama jer, objašnjava Zoltan, teško je nešto uraditi kada ispred sebe imate ljudsku gromadu od 140 kilograma mišića. Ipak, da je i to moguće, pokazuje njegov uspeh - uz pomoć levice uspeo je da savlada prilično krupnijeg izazivača. Da bi se tako nešto postiglo, kaže Zoltan, neophodan je intenzivan trening i ogromno iskustvo.

Oni koji bi priču o Zoltanu više voleli da vide ekranizovanu , to će moći 14.2.2012. na Radio televiziji Vojvodine (RTV) između 15 i 16h. Takođe, i drugi listovi, kao npr. dnevni list "24 sata", zainteresovani su da napišu članke o ovom mladom sportu i, Pansportovom stručnom saradniku, Zoltanu Kozmi, kao izuzetnom predstavniku arwrestlinga.

 

Branka_profile_pic_copy