You are here

L-Arginine

Proizdođač: 
Šifra:
461
Ukratko:
 Dejstva L-arginina na organizam: prekursor je za sintezu azotoksida (NO) stimuliše oslobađanje hormona rasta povećava broj i pokretljivost spermatozoida kod mu...Saznaj više
1.440,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

L-Arginine

 Dejstva L-arginina na organizam:

 • prekursor je za sintezu azotoksida (NO)
 • stimuliše oslobađanje hormona rasta
 • povećava broj i pokretljivost spermatozoida kod muškaraca
 • snižava holesterol i redukuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja
 • potpomaže imunološke reakcije
 • potpomaže stvaranje kolagena 
 • ubrzava oporavak i zaceljivanje rana
 • pomaže metabolizam masti 
 • poboljšava ćelijski odgovor na dejstvo insulina
 • čuva ćelije i usporava proces starenja
 • snižava krvni pritisak

 

L-arginin je uslovno esencijalna (esencijalna za decu i sportiste) amino kiselina neophodna za normalno funkcionisanje endokrine žlezde hipofize. Zajedno sa ornitinom, fenilalaninom i ostalim neurotransmiterima, arginin učestvuje u stvaranju i izlučivanju hormona rasta (GH) iz hipofize, koji omogućava očuvanje ćelija i usporava proces starenja. Prirodni izvori arginina su jezgrasti plodovi, mrki pirinač, suvo grožđe, čokolada, susam i namirnice bogate proteinima.

Potreba za argininom naročito je velika kod muškaraca, pošto se 80% semene tečnosti sastoji od arginina, a njegov nedostatak može da dovede do neplodnosti. Posle tridesete godine života dolazi do skoro potpunog prestanka lučenja arginina iz hipofize, zato ga je potrebno nadoknađivati putem dodataka ishrani.

Takođe, Arginin pomaže sagorevanje masti tako što učestvuje u njihovoj transformaciji u energiju, čime se postiže mišićna masa bez masnih naslaga. Pojačava otpornost organizma na bolesti - jača imunološki sistem. Učestvujući u obnavljanju tkiva, arginin jača vezivna tkiva, čime doprinosi i zdravlju tetiva i ligamenata. Rast mišića pospešuje tako što pojačava sintezu proteina.

Za oslobađanje hormona rasta tokom noći značajni su sledeći dodaci ishrani: amino kiselina ornitin, arginin, triptofan, glicin i tirozin, koji deluju sinergijski (delotvorniji su zajedno nego pojedinačno) sa vitaminom B-6, niacinom, cinkom, kalcijumom, magnezijumom, kalijumom i vitaminom C. Vrhunac lučenja GH dostiže se oko devedeset minuta pošto se zaspi. Nivo prirodnog hormona rasta smanjuje se sa starenjem organizma. Negde oko pedesete godine sinteza GH potpuno prestaje. Ali dodavanjem ishrani preparata koji sadrže amino kiseline i vitamine koji podstiču oslobađanje hormona rasta, proizvodnja prirodnog hormona rasta može se vratiti do nivoa mlađe odrasle osobe.

Preporučena doza: 1 kapsula dnevno.

Sastav po dozi (1 kapsula)

 

L-arginin (hidrohlorid)

500 mg

Ostali sastojci:želatin, celuloza, prečišćena voda, trigliceridi srednjeg lanca, magnezijum stearat.

 

 

Upozorenje: Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

 

Napomena: preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

 

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške

Slični proizvodiomogućio Pansport Forum