You are here

B-complex + Vitamin C & E

Proizdođač: 
Šifra:
377
Ukratko:
anti-stres formula jedinstvena mešavina vitamina podrška imunom sistemu   Vitamini su organska jedinjenja, neophodna za zdravlje, normalan rast i reproduk...Saznaj više
2.090,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

B-complex + Vitamin C & E

 • anti-stres formula

 • jedinstvena mešavina vitamina

 • podrška imunom sistemu

 

Vitamini su organska jedinjenja, neophodna za zdravlje, normalan rast i reprodukciju. Ljudsko telo ih ili sintetiše u veoma maloj količini, ili ne može da ih stvori uopšte. Stoga se moraju unositi putem hrane.

 

Vitamini B kompleksa i vitamin C su vitamini rastvorljivi u vodi koji se lako apsorbuju, dok vitamin E spada u grupu vitamina koja je rastvorljiva u mastima i u organizmu može da se zadrži danima. C i E vitamini su antioksidanti i oni neutrališu slobodne radikale i imaju ogroman značaj za zdravlje i imunitet.

 

Amix™ B-Complex sadrži jedinstvenu mešavinu vitamina B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12, vitamina C i vitamina E:

 • Vitamin B1 daje telu potrebnu energiju, a povoljno deluje na nerve i koncentraciju.

 • Vitamin B2 je neophodan za rast organizma i fizičku snagu.

 • Vitamin B3 utiče na psihičko zdravlje, detoksikuje organizam od raznih štetnih hemikalija. Takođe, pomaže radu digestivnog trakta, zdravlju kože, nervnih ćelija, krvnih sudova.

 • Vitamin B5 smanjuje umor i povećava idržljivost; smanjuje nivo lošeg holesterola, a mnogi stručnjaci slažu se sa činjencom da vitamin B5 može pomoći u odbrani od simptoma stresa.

 • Vitamin B6 je neophodan za pravilno formiranje i regulaciju mišićne mase jer podstiče razmenu proteina i aminokiselina, a utiče i na pravilan rad nervnog sistema.

 • Vitamin B9 (folna kiselina) obavlja veoma važne zadatke za pravilno funkcionisanje ljudskog organizma, učestvuje u metaboličkim procesima pretvaranja masti, proteina i ugljenih hidrata u energiju. Takođe, nezamenljiv je činilac pri nastanku genetskog materijala čoveka, nukleninskih kiselina - DNK i RNK. Pomaže telu da izgradi nove ćelije.

 • Vitamin B12 je posebno važan za zdravlje nervnih ćelija i za stvaranje DNK i RNK, genetskog materijala organizma. Vitamin B12 i folna kiselina su neophodni za stvaranje crvenih krvnih zrnaca, što utiče na snabdevanje organizma kiseonikom. Takođe, ova dva B vitamina utiču na imunu funkciju i na raspoloženje.

 • Vitamin C je jak antioksidans i odličan sastojak za jačanje imuniteta, sprečavanje prehlade i gripa, kao i detoksikaciju organizma, a pomaže organizmu pri apsorpciji gvožđa iz namirnica. Održava kožu, kosti, zube, ublažava bolove...

 • Vitamin E kao antioksidans, utiče na slobodne radikale, a održava i vitalnost kože jer povoljno utiče na ćelije i krvne sudove.

 

Sadržaj akt. komp.

U 1 kaps.

*%NRV

Vitamin C

300 mg

375,0

Vitamin E

25 mg

208,0

Vitamin B5

20 mg

333,4

Vitamin B3

15 mg

93,7

Vitamin B1

10 mg

909,0

Vitamin B2

10 mg

714,0

Vitamin B6

10 mg

714,0

Folna kiselina

400 mcg

200,0

Biotin

50 mcg

100,0

Vitamin B12

5 mcg

200,0

Cink

7,5 mg

75,0

*NRV – nutritivna referentna vrednost

Sastojci: L-askorbinska kiselina, želatin, titan-dioksid (boja), tartrazin (boja), DL-alfa-tokoferil acetat, kalcijum-D-pantotenat, nikotinamid, tiamin-hidrohlorid, riboflavin, cink-oksid, magnezijum-stearat i silicijum-dioksid (sredstva protiv zgrudvavanja), piridoksin-hidrohlorid, folna kiselina, D-biotin, cijanokobalamin.

 

Način upotrebe: Odrasli jednu kapsulu dnevno, uz obrok i dovoljno tečnosti.

 

Upozorenje: Ne preporučuje se osobama osetljivim na bilo koji od sastojaka preparata, osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama.

 

Napomene: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara/farmaceuta. Čuvati van domašaja dece.

 

Alergen info: može sadržati tragove mleka, jaja, soje, ljuskara, glutena, orašastih plodova ili kikirikija.

 

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage, na temperaturi do 25°C.

 

Poreklo: Češka

Uvoznik: Fitco d.o.o. Novi Sad

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške

Slični proizvodiomogućio Pansport Forum