You are here

E-200

Proizdođač: 
Šifra:
333
Ukratko:
Moćna antioksidativna zaštita, vitamin E uz dodatak mešavine tokoferola Saznaj više
1.960,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

E-200

 

  • Antioksidantna zaštita

  • 100% prirodni mix tokoferola

  • Podstiče proizvodnju antitela

Vitamin E ili tokoferol je liposolubilan vitamin (rastvorljiv u mastima) i jedan od najvažnijih antioksidanata. Organizam nije u stanju da ga sintetiše, pa je neophodno unositi ga hranom i dodacima ishrani. Nalazi se u pšeničnim klicama, soji, biljnim uljima, semenu suncokreta, margarinu, lisnatom povrću, jajima, ribi, piletini itd.

Najpoznatije dejstvo vitamina E je prevencija i podrška tretmanu steriliteta kod oba pola, pa je stoga i dobio naziv tokoferol (grč.tokos - deca, potomci, porod; phero - rađam, nosim). Vitamin E može da ublaži i neutrališe dejstvo slobodnih radikala i time uspori proces starenja. Koristi se protiv štetnog dejstva oksidacije, stresa, ozona, zračenja, žive, azot-dioksida i pušenja. Još neka dejstva vitamina E su: sa koenzimom Q10 štiti srčani mišić, sa vitaminom C služi za prevenciju i podršku terapiji tromboze i ateroskleroze, ubrzava zarastanje rana, opekotina i sprečava stvaranje ožiljaka, podstiče stvaranje antitela i time pojačava imunitet, ublažava grčeve u nogama i u crevima, štiti jetru i pluća, pospešuje fizičku izdržljivost organizma i stvaranje mišićne mase, sastavni je deo terapije steriliteta oba pola.

 

Preporučena doza: 1 kapsula dnevno posle jela.

 

Podaci o nutritivnoj vrednosti

1 gelkapsula sadrži

Vitamin E (neesterifikovani d-alpha tokoferol plus mešavina tokoferola: d-beta, d-delta and d-gama tokoferol)

200 IU

 

Ostali sastojci: kapsula (želatin, glicerin, voda), organsko devičansko maslinovo ulje.

Informacija o alergenima: Sadrži soju.Proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju mleko, pšenica, gluten, soja, jaja, riba, ljuskari i jezgrasto voće.

Napomene: Ne preporučuje osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, osobama osetljivim na bilo koji od sastojaka proizvoda. Osobe sa povišenim krvnim pritiskom, reumatskim oboljenjem srca, hipertireozom, dijabetičari i osobe koje koriste antikoagulante, obavezno treba da konsultuju lekara pre upotrebe. Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu i zdrav i izbalansiran način života. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Pre upotrebe proizvoda konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

 

Način čuvanja: Proizvod čuvati na suvom i hladnom mestu, van domašaja dece.

 

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške