You are here

Vitamin B-12

Proizdođač: 
Šifra:
1059
Ukratko:
pomaže očuvanje funkcija nervnog sistema (poboljšava koncentraciju, pamćenje i ravnotežu) sprečava anemiju time što stvara i regeneriše crvena krvna zrnca učest...Saznaj više
1.280,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Vitamin B-12

  • pomaže očuvanje funkcija nervnog sistema (poboljšava koncentraciju, pamćenje i ravnotežu)
  • sprečava anemiju time što stvara i regeneriše crvena krvna zrnca
  • učestvuje u detoksikacionim procesima u jetri, ali i njenoj regeneraciji
  • pomaže normalan rast, razvoj i apetit kod dece
  • važan je za energetski metabolizam organizma
  • ublažava predmenstrualne i menstrualne tegobe.

Vitamin B-12 (naziva se još i kobalamin) rastvorljiv je u vodi. B-12 je vitamin koji ima ključnu ulogu u normalnom funkcionisanju mozga i nervnog sistema, a takođe stimuliše regeneraciju jetre, ima ulogu u prevenciji steriliteta, a sa C vitaminom ima antikancerogenu funkciju. Sastavni je deo terapije kod mnogih psihijatrijskih oboljenja, ali i kod naglašne anemije, jer podstiče stvaranje eritrocita. B-12 se loše apsorbuje kroz želudac, a vezuje se za proteine pljuvačke i želudačnog soka - zato ovaj vitamin treba uzimati u obliku pastila ili sublingvalnih tableta (onih koje se stavljaju se pod jezik). Apsorpciju vitamina B-12 pomaže kalcijum, vitamini B kompleksa i vitamini A, C, E, a smanjuju duvan, kafa, alkohol, laksativi i problemi u funkcionisanju tiroidne žlezde.

B- 12 je jedan od osam vitamina B kompleksa. Obično je uključen u metabolizam svake ćelije ljudskog tela, posebno utiču na sintezu DNK, ali i sintezu masnih kiselina, kao i proizvodnju energije.

Simptomi nedostatka vitamina B-12 ponekad se mogu uočiti tek nakon pet godina od njegovog nestanka iz telesnih rezervi. To mogu biti: sekundarna pojava masne degeneracije srca, bubrega i jetre, slabljenje imuniteta i anemija. Nedostatak ovoga vitamina je vrlo čest kod isključivih vegetarijanaca - jer su mu prirodni izvori džigerica, meso, jaja, mleko - i kod ljudi posle pedesete godine života. Vitamin B-12 je sastavni deo terapije neplodnosti oba pola, a kod muškaraca usled nedostatka ovog vitamina može doći do poremećaja u produkciji semena i sperme, čak i do nedostatka spermatozoida. Odojčad dojena majčinim mlekom dobijaju dovoljne količine vitamina B-12, ali deci koja se hrane veštačkim mlekom potreban je dodatak ovog vitamina.Vitamin B12 je pogodan kao terapija protiv anemije.

Preporučena upotreba: 1 lozengu rastvoriti u ustima

Preporuka za kombinaciju sa drugim suplementima: Za jačanje imuniteta kombinovati sa Natrol Energyzer. Za bolju funkciju i detoksikaciju jetre kombinovati sa Twinlab Sylimarinom. Za mentalni sklop i memoriju kombinovati sa Natrol Ginko Bilobom. U borbi protiv steriliteta kombinovati sa Natrol Zincom, Scitec Selenom i Scitec Carni FX-om; Protiv anemija kombinovati NF Iron (uz konsultaciju lekara i na osnovu rezultata)

Sastav po 1 pastili:

 

Folna kiselina

100mcg

Vitamin B-12 (cijankobalamin)

1000mcg

Ostali sastoji: Celuloza, sorbitol, manitol, kroskarmeloza natrijum, magnezijum stearat, prirodni ukus višnje

 

Upozorenje: Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu . Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.
Napomena: preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih  institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške

Slični proizvodiomogućio Pansport Forum