You are here

Vitamin B12

Proizdođač: 
Šifra:
1861
Ukratko:
Dodatak ishrani sa vitaminom B12 koji doprinosi funkciji imunološkog i nervnog sistema sistema, normalnoj psihološkoj funkciji, stvaranju crvenih krvnih zrnaca, smanjenju umora i iscrpljenosti... Saznaj više
1.590,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Vitamin B12

Vitamin B12 je hidrosolubilan vitamin delotvoran u vrlo malim, mikrogramskim dozama. To je crveno kristalno jedinjenje koje sadrži fosfor i kobalt. Nalazi se isključivo u hrani životinjskog porekla (džigerica, bubrezi, meso, mleko, jaja, sirevi, riba, školjke), ali se u velikoj meri uništava prilikom pripremanja hrane. Učestvuje u metabolizmu masti i ugljenih hidrata i u sintezi proteina.

 

Vitamin B12 stimuliše regeneraciju jetre, ima ulogu u prevenciji steriliteta, a sa C vitaminom ima antioksidantnu funkciju. Sastavni je deo terapije kod mnogih psihijatrijskih oboljenja. Apsorpciju vitamina B12 pomaže kalcijum, vitamini B kompleksa i vitamini A, C, E, a smanjuju duvan, kafa, alkohol, laksativi i problemi u funkcionisanju tiroidne žlezde.

 

Simptomi nedostatka vitamina B12 ponekad se mogu uočiti tek nakon pet godina od njegovog nestanka iz telesnih rezervi. To mogu biti: sekundarna pojava masne degeneracije srca, bubrega i jetre, slabljenje imuniteta i anemija. Nedostatak ovoga vitamina je vrlo čest kod isključivih vegetarijanaca, jer su mu prirodni izvori džigerica, meso, jaja, mleko, kao i kod ljudi posle pedesete godine života. Vitamin B12 je sastavni deo terapije neplodnosti oba pola, a kod muškaraca usled nedostatka ovog vitamina može doći do poremećaja u produkciji semena i sperme, čak i do nedostatka spermatozoida. Odojčad dojena majčinim mlekom dobijaju dovoljne količine vitamina B12, ali deci koja se hrane veštačkim mlekom često je potreban dodatak ovog vitamina, naravno uz konsultaciju sa pedijatrom.

 

Najvažnije uloge vitamina B12 u organizmu:

- pomaže očuvanje funkcija nervnog sistema (poboljšava koncentraciju, pamćenje i ravnotežu)

- sprečava anemije time što stvara i regeneriše crvena krvna zrnca

- učestvuje u detoksikacionim procesima u jetri, ali i njenoj regeneraciji

- pomaže normalan rast, razvoj i apetit kod dece

- važan je za energetski metabolizam organizma

- ublažava premenstrualne i menstrualne tegobe

 

Namena: dodatak ishrani sa vitaminom B12 koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema i normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca.

 

Doziranje i način upotrebe: odrasli 1/4 tablete dnevno.

 

Nutritivna deklaracija

Veličina doze: 1/4 tablete. Broj doza po pakovanju: 200

Aktivni sastojak

1/4 tablete (%NRV*)

1 tableta(%NRV*)

Vitamin B12

100 µg (4000%)

400 µg (16000%)

*NRV – nutritivna referentna vrednost.

 

Sastojci: sredstvo za povećanje zapremine (mikrokristalna celuloza), skrob, sredstva protiv zgrudvavanja (magnezijumove soli masnih kiselina, silicijum dioksid), metilkobalamin.

 

Alergeni: Može da sadrži tragove MLEKA (uključujuci LAKTOZU), SOJU, KIKIRIKI (i drugo JEZGRASTO VOĆE), seme SUSAMA, OVAS, JAJA, LJUSKARE, RIBU.

 

Upozorenje: preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Proizvod nije namenjen osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda, deci, trudnicama, doiljama.

 

Napomena: dodaci ishrani ne predstavljaju zamenu za raznovrsnu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

 

Način čuvanja: čuvati dobro zatvoreno, na suvom mestu, na sobnoj temperaturi, zaštićeno od vlage i direktne sunčeve svetlosti. Držati van domašaja dece.

 

Zemlja porekla: EU

Uvoznik i distibuter: Lama d.o.o. Beograd

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške