You are here

Vitamin C 1000mg

Proizdođač: 
Šifra:
0301
Ukratko:
Dodatni izvor vitamina C koji doprinosi zdravlju imunološkog sistema. Saznaj više
2.260,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Vitamin C 1000mg

 

  • Antioksidans

  • Vitaminski dodatak ishrani

  • Podržava zdravu imunološku funkciju

  • Služi za detoksikaciju organizma

  • Pomaže u neutralisanju štetnih slobodnih radikala

 

Vitamin C je najčešće korišćen vitaminski dodatak ishrani. To je hidrosolubilan vitamin što znači da se lako rastvara u vodi. U prirodi ga najviše ima u zelenom lišću i šipku, pa tek onda u agrumima i ostalom voću i povrću i čovek ga unosi u organizam putem ishrane ili u vidu dodatka ishrani.

Najpoznatije dejstvo C vitamina je učešće u stvaranju kolagena, važnog proteina koji učestvuje u građi kože; i neophodnog za razvoj i obnavljanje tkiva, tetiva, ligamenata, desni, zuba, hraskavice, kostiju i krvnih sudova. Vitamin C spada u antioksidanse, pa tako služi za detoksikaciju organizma i neutralisanje štetnih slobodnih radikala. Vitamin C, E, beta-karoteni, bioflavonoidi i drugi antioksidansi sprečavaju oštećenja ćelija koja nastaju pod dejstvom slobodnih radikala i sprečavaju razvoj bolesti i proces starenja.

Uzimanje C vitamina ne treba prekinuti odjednom, već se doze postepeno smanjuju da bi se izbegao tzv. rebound efekat - smanjenje imuniteta usled naglog prekidanja uzimanja vitamina C. Najbolje je uzimati C vitamin sa bioflavonoidima: hesperidinom i rutinom, sa kojima čini C kompleks.

 

Vitamin C kao dodatak ishrani treba primenjivati kod:

- oslabljenog imuniteta, prehlada, gripa i respiratornih infekcija
- razlaganja kostiju (osteoporoza) i reumatoidnog artritisa

- upale i krvarenja desni
- alergijskih reakcija, astme i raznih upala
- bolesti srca i povišenog nivoa holesterola i triglicerida u krvi
- slabljenja mišića, upala i bolova u mišićima nakon treninga
- terapije dijabetesa i katarakte
- stresa

 

Nedovoljno unošenje vitamina C izaziva skorbut, pojavu modrica, promene na mišićima. U slučaju opekotina, sporog zarastanja rana i preloma, povećan unos vitamina C takođe može biti koristan. Zbog svojih antioksidativnih osobina vitamin C se koristi za povećanje otpornosti na infekcije.

Vitamin C pospešuje apsorpciju gvožđa, kalcijuma, vitamina A, D, B kompleksa, nezasićenih masnih kiselina, regeneriše vitamin E. Njegovu apsorpciju pomažu bioflavonoidi i svi ostali vitamini i minerali, a odmažu stres, visoka temperatura, duvan, alkohol i antibiotici. Pored ovoga, vitamin C je deo mnogih terapija i kura mršavljenja, terapija anemije, odvikavanja od droga, alkohola (sa B kompleksom) i pušenja.

 

Namena: Proizvod predstavlja dodatni izvor vitamina C u ishrani. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema za vreme i nakon intenzivne fizičke aktivnosti, normalnom energetskom metabolizmu, smanjenju zamora i iscrpljenosti, doprinosi normalnom formiranju kolagena potrebnog za normalnu funkciju krvnih sudova, kostiju, hrskavice, desni, kože i zuba. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji nervnog sistema, normalnoj psihološkoj funkciji, normalnoj funkciji imunog sistema, zaštiti ćelija od oksdativnog stresa, povećanju apsorpcije gvožđa.

 

Doziranje i upotreba: popiti 1 dnevno po 1 kapsulu.

 

Aktivna komponenta:

1 kapsula

%NRV*

Vitamin C (L-askorbinska kiselina)

1000 mg

1250%

*NRV - nutritivna referentna vrednost

 

Sastojci: L-askorbinka kiselina; želatin, prečišćena voda, sredstvo protiv zgrudvavanja (stearinska kiselina biljnog porekla).

 

Alergeni: proizvod može da sadrži tragove MLEKA, JAJA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

 

Upozorenje: Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod nije namenjen osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti upotrebu proizvoda i konsultovati lekara.

 

Napomene: Preporučene dnevne doze ne smeju se prekoračiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu. Čuvati van domašaja dece.

 

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi 15-25°C.

 

Zemlja porekla: SAD

Uvoznik: Lama d.o.o. Beograd

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške