You are here

Euro Vita - Mins

Proizdođač: 
Šifra:
1006
Ukratko:
Kompleks najvažnijih vitamina i minerala kao podrška pravilnom funkcionisanju organizma. Formula koja jača imunitet i poboljšava opšte zdravlje. Saznaj više
1.370,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Euro Vita - Mins

 

  • Vitaminsko-mineralni kompleks

  • Obogaćen koenzimom Q10

  • Jača imunitet

 

 

Scitec EURO VITA-MINS formula sadrži 23 najvažnija vitamina i minerala. Među njima svaki pojedinačno ima veoma važnu ulogu u vitalnim procesima organizma.

Pomenimo neke od njih:

Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunog i nervnog sistema kao i smanjenju umora i iscrpljenosti. Vitamini B grupe (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B12 i folna kiselina) doprinose normalnoj psihološkoj funkciji i normalnom funkcionisanju nervnog sistema, smanjenju umora i iscrpljenosti, pozitivno deluju na imunitet, na kvalitet kože i sluzokože, stanje crvenih krvnih zrnaca itd.

Vitamin A pored uloge u funkcionisanju imunog sistema ima i pozitivan uticaj na održavanje dobrog vida, metabolizam gvožđa kao i na zdravlje kože i sluzokože. Vitamin D takođe ima veliki uticaj na imunitet, doprinosi dobroj apsorpciji i iskorišćenju kalcijuma i fosfora, podržava dobro zdravlje kože, kostiju i zuba kao i dobru funkciju mišića.

Od važnih minerala, cink doprinosi normalnoj plodnosti, reprodukciji i održavanju normalnog nivoa testosterona, a takođe i normalnom metabolizmu makronutrijenata. Selen doprinosi održavanju normalne kose i noktiju, zajedno sa zaštitom ćelija od oksidativnog stresa. Kalcijum doprinosi normalnoj funkciji kostiju, zuba, mišića, važan je za prenos nervnih impulisa i zgrušavanje krvi kao i za funkcionisanje enzima za varenje. Bakar potpomaže funkcionisanje imunog sistema, normalnu pigmentaciju kose i kože, ima pozitivan efekat na stanje vezivnog tkiva kao i na transport gvožđa u organizmu. Gvožđe je važno za stvaranje crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina a samim tim i za transport kiseonika u telu, doprinosi dobrom imunitetu, dobroj kognitivnoj funkciji i smanjenju umora i iscrpljenosti. Magnezijum je važan za dobro funkcionisanje imunog i nervnog sistema, mišića, kostiju i zuba, doprinosi ravnoteži elektrolita u organizmu kao i sintezi proteina. Mangan štiti ćelije od oksidativnog stresa a važan je i za stvaranje vezivnog tkiva. Fosfor doprinosi dobroj funkciji ćelijskih membrana i održavanju dobrih kostiju i zuba. Hrom doprinosi održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi.

Koenzim Q10 je supstanca slična vitaminu koja ima antioksidativno dejstvo a učestvuje i u stvaranju ćelijske energije.

 

Namena proizvoda: Dodatak ishrani u tabletama sa vitaminima, mineralima i koenzimom Q10.

 

Sadržaj aktivnih sastojaka

U dnevnoj dozi

(1 tableta)

%PDU*

Fosfor

187 mg

26%

Kalcijum

153 mg

19%

Magnezijum

75 mg

20%

Vitamin C

62,5 mg

78%

Niacin (vitamin B3)

9 mg

56%

Vitamin E

3,75 mg TE***

31%

Gvožđe

3,5 mg

25%

Koenzim Q10

2,5 mg

**

Pantotenska kiselina (vitamin B5)

2,3 mg

38%

Cink

1,87 mg

18%

Vitamin B6

1,35 mg

96%

Riboflavin (vitamin B2)

1,2 mg

85%

Tiamin (vitamin B1)

0,825 mg

75%

Bakar

0,45 mg

45%

Mangan

0,375 mg

18%

Vitamin A

200 μg RE****

25%

Biotin (vitamin B7)

112,5 μg

225%

Folna kiselina

50 μg

25%

Selen

20,75 μg

37%

Hrom

6 μg

15%

Vitamin D

2,5 μg

50%

Vitamin B12

0,75 μg

30%

*PDU = preporučeni dnevni unos; ** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

***TE = α-tokoferol ekvivalent; ****RE = all trans retinol ekvivalent

 

Sastojci: sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza; dikalcijum-fosfat; kalijum-dihidrogenfosfat; magnezijum-oksid; L-askorbinska kiselina; sredstvo protiv zgrudvavanja: talk; D-biotin; DL-α-tokoferilacetat; gvožđe(II)-fumarat; nikotinamid; sredstvo protiv zgrudvavanja: silicijum-dioksid, magnezijum-stearat; natrijum-selenit; cink-sulfat monohidrat; kalcijum-D-pantotenat; koenzim Q10; retinil-acetat; bakar(II)-sulfat pentahidrat; piridoksin-hidrohlorid; riboflavin; mangan-sulfat monohidrat; tiamin-mononitrat; holekalciferol; pteroilmonoglutaminska kiselina; kalijum-jodid; cijanokobalamin; hrom(III)-pikolinat.

 

Način upotrebe: Uzimati 1 tabletu dnevno, uz obrok.

 

Informacije o alergenima: Proizvedeno u objektu u kome se obrađuju i mleko, soja, jaja, gluten, kikiriki, jezgrasto voće, celer, riba, ljuskari i ostali mekušci.

 

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, osobama osetljivim na neki od sastojaka, trudnicama i dojiljama. Ukoliko koristite neke od lekova ili dodataka ishrani obavezno se konsultujte sa lekarom pre upotrebe proizvoda. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

 

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

 

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mestu. Toplota i direktna sunčeva svetlost mogu oštetiti ambalažu. Čuvati van domašaja dece.

 

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Pansport d.o.o. Veternik

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške