You are here

One-A-Day

Proizdođač: 
Šifra:
910
Ukratko:
Vitamini i minerali su supstance koje su potrebne organizmu za obavljanje osnovnih fizioloških funkcija. Saznaj više
1.560,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
6
Prosek: 6 (2 glasova)

One-A-Day

 

  • dodatak ishrani na bazi vitamina i minerala

  • za jači imuni sistem

  • 100 tableta

     

Vitamini i minerali su supstance koje su potrebne organizmu za obavljanje osnovnih fizioloških funkcija. Svrstavaju se u grupu mikronutrijenata jer su nam neophodni u malim količinama. Pa iako je tako, kod dve milijarde ljudi je utvrđen nedostatak vitamina A, gvožđa, joda i/ili cinka. Zbog toga ne čudi da je suplementacija vitaminima i mineralima na nivou populacije jedna od tri osnovne nutritivne intervencije pored obogaćivanja hrane i promena načina ishrane. U odnosu na obogaćivanje hrane i promene načina ishrane suplementacija se odlikuje brzim delovanjem, dostupnošću, brzim dostizanjem rezultata, relativno niskim cenama...

Dakle, svakodnevno je potrebno uneti određenu količinu nutritijenata (makro-proteini, masti i ugljeni hidrati i mikro-vitamini i minerali) u organizam kako bi normalno funkcionisao. Nažalost, savremeni način života je učinio da ne vodimo dovoljno računa o našoj ishrani - nije tako raznovrsna kako bi trebala da bude. Ako ovome dodamo činjenicu da je hrana koju proizvodimo zbog zagađenosti vode, zemljišta i vazduha znatno siromašnija nutritijentima nego pre nekoliko decenija, lako je pretpostaviti da ih naš organizam ne dobija koliko bi trebao da bi normalno funkcionisao.

Vitamini su esencijalna organska jedinjenja koja naš organizam ne može ili ne može u dovoljnoj količini sintetisati, a imaju brojne uloge u organizmu: deluju kao hormoni, koenzimi, stabilizuju membrane, antioksidansi, učestvuju u rastu, razvoju, reprodukciji...

Minerali čine 4-5% telesne mase, a razlikujemo makrominerale za kojima postoji dnevna potreba veća od 100 mg (magnezijum, natrijum, kalijum, hloridi i sumpor), mikrominerale koji su nam na dnevnom nivou potrebni u količini manjoj od 15 mg (gvožđe, cink, jod, selen, mangan, fluorid, molibden, bakar, hrom, kobalt, bor) i elemente u tragovima dnevno potrebne u količini manjoj od 1 mg.

One a day je kombinacija vitamina i minerala stvorena da zadovolji dnevne potrebe svakog pojedinca. Ne dovodeći sve prednosti raznovrsne ishrane, One a day je svakodnevna podrška u borbi protiv deficita mikronutrijentima koji se ne mogu sintetisati u organizmu ili se sintetišu u nedovoljnim količinama.

 

Sadržaj aktivnnih sastojaka

U 100 g

1/2 tablete

Vitamin C (L-askorbinska kiselina)

7,06 g

60 mg (75% PDU)

Vitamin B3 (nikotinamid)

1,76 g

15 mg (94% PDU)

Vitamin E (DL-alfa-tokoferilacetat)

0.8g α-TE

6,7 mg α-TE

(56 % PDU)

Gvožđe (gvožđe-fumarat)

1 g

8,5 mg (61 % PDU)

Cink (cink-oksid)

0,88 g

7,5 mg (75% PDU)

Pantotenska kiselina(kalcijum-D-pantotenat)

0,59 g

5 mg (83% PDU)

Mangan (mangan-sulfat)

0,23 g

2 mg (100% PDU)

Vitamin B1 (tiamin-mononitrat)

0,18 g

1,5 mg (136% PDU)

Vitamin B2 (riboflavin)

0,18 g

1,5 mg (107% PDU)

Vitamin B6 (piridoksin-hidrohlorid)

0,18 g

1,5 mg (107% PDU)

Vitamin A (retinil-acetat)

97,1 mgRE

825 µgRE(103% PDU)

Folna kiselina (pteroil-monoglutaminska kiselina)

23,53 g

200 µg (100 % PDU)

Jod (kalijum-jodid)

8,82 g

75 µg (50 % PDU)

Biotin (D-biotin)

0,88 g

7,5 µg (15% PDU)

Hrom (hrom-hlorid)

0,88 g

7,5 µg (19% PDU)

Molibden (natrijum-molibdat)

0,88 g

7,5 µg (15% PDU)

Vitamin D (holekalciferol)

0,59 g

5 µg (100% PDU)

Vitamin B12 (cijanokobalamin)

0,53 g

4,5 µg (180% PDU)

PDU=Preporučeni dnevni unos

 

Sastojci: dikalcijum-fosfat; sredstva za povećanje zapremine – mikrokristalna celuloza, magnezijum-oksid, L-askorbinska kiselina, omotač [stabilizator: polivinil alkohol polietilen glikol-graft-kopolimer, polivinil alkohol]; sredstva protiv zgrudvavanja: talk, mono-i di-gliceridi masnih kiselina; gvožđe-fumarat; DL-alfa-tokoferilacetat; sredstva protiv zgrudvavanja – magnezijum stearat, silicijum-dioksid; nikotinamid; cink-oksid; retinil-aceta; mangan-sulfat; kalcijum-D-pantotenat; holekalciferol; tiamin-mononitrat; piridoksin-hidrohlorid; riboflavin; pteroil-monoglutaminska kiselina; kalijum-jodid; hrom-hlorid; natrijum-molibdat; natrijum-selenit; D-biotin; cijanokobalamin.

 

Način upotrebe: 1/2 tablete dnevno uz obrok.

 

Upozorenje: Trudnice i dojilje, kao i osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje ili koriste neke lekove, pre upotrebe preparata treba da se posavetuju sa lekarom ili farmaceutom. Proizvod se ne preporučuje osobama mlađim od 18 godina, ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

 

Napomene: Proizvod nije zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvati van domašaja dece.

 

Alergen info: Proizvedeno u objektu u kome se prerađuju mleko, jaja, gluten, soja, ljuskari, sumpor-dioksid i jezgrasto voće.

 

Način čuvanja: Čuvati na temperaturi od 5°-25°C u dobro zatvorenoj boci, na suvom i tamnom mestu.

 

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o. Futog

 

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške