You are here

Zaštita zglobova

Zaštita zglobova i hrskavice

Naporni, dugotrajni i česti treninzi predstavljaju stres za celo telo, između ostalog i za zglobove koji nam omogućavaju nesmetano kretanje.

Neretko se u sportu događaju razna oštećenja, a i bol je čest pratilac tih promena. Stoga je od izuzetne važnosti zaštita zglobova. Kosti u svakom zglobu su obavijene hrskavicom koja predstavlja klizavi materijal koji omogućava da kosti lako klize jedna po drugoj. Gubljenjem njene elastičnosti može doći do smanjene pokretljivosti, bola, upale.Najčešće se i kao prevencija u zaštiti zglobova i kao terapija koristi glukozamin sulfat (sastojak preparata za zaštitu zglobova), koji doprinosi obnavljanju hrskavice što ujedno omogućava i veću fleksibilnost zgloba.

Šta sadrže proizvodi za zaštitu zglobova?

Saznaj više

Ovo su neki od najčešćih i najvažnijih sastojaka suplemenata za zaštitu zglobova:

  • MSM - metil sulfonil metan - utiče na čvrstoću i stabilnost vezivnog tkiva, a i izvor je sumpora koji je od velike važnosti za kosti.
  • Hondroitin - doprinosi elastičnosti hrskavice, a i sprečava njenu razgradnju tako što blokira određene enzime u telu.Većina proizvoda za zaštitu zglobova - hrskavica, tetiva, ligamenata sadrži navedene sastojke koji su od ključne važnosti.
  • Glukozamin  je jedan od bitnih gradivnih blokova hrskavice i igra važnu ulogu u formiranju površina zglobova, tetiva, ligamenata, sinovijalne tečnosti, kože, kostiju, noktiju, srčananih zalisaka, krvnih sudova, kao i sluzi sekreta iz digestivnog, respiratornog i urinarnog trakta.

Glukozamin

Brojne studije pokazuju da glukozamin (sastojak preparata za zaštitu zglobova) može pomoći da se poveća pokretljivost zglobova i smanje bolovi i upale u istim.Jedan od fizioloških uticaja glukozamina (sastavnog dela preparata za zaštitu zglobova) je da stimuliše proizvodnju glikozaminoglikana (kičmu hrskavice) i promoviše uključivanje sumpora u hrskavicu. Prilikom starenja, dolazi do potrošnje hrskavice i površinskih slojeva zglobova, tako da može doći do oštećenja pa i do gubitaka delova hrskavice.

Rezultat je da hrskavica gubi funkcinalni gel kao i svoju prirodu i sposobnost da deluje kao amortizer tj. absorbuje velike sile koje su na zglobovima.Glukozamin (sastojak preparata za zaštitu zglobova) se brzo i skoro kompletno resorbuje iz gastrointestinalnog trakta posle oralne doze. Deo se brzo ugrađuje u hrskavice u zglobovima posle preoralne primene što svakako znači da kvalitetni preparati za zaštitu zglobova na bazi glukozamina (jednog od sastojaka za zaštitu zglobova) mogu biti od velike pomoći.

Kako se koristi Glukozamin?

Glukozamin je ključni sastojka preparata za zaštitu zglobova u kliničke svrhe. Kao takav pokazao je mnoge beneficije i rezultati su impresivni. Za razliku od drugih terapija koji samo maskiraju bol t.j. smanjuju osetljivost na bol, ali ne čine ništa da reše osnovni problem i uzrok, glukozamin (ključni sastojak preparata za zaštitu zglobova) hrani zglobove i smanjuje dalje oštećenje tkiva i pre svega ima dokazano dobru istoriju korišćenja.

Zbog toga postoje i mnogi preparata za zaštitu zglobova ali treba obratiti pažju na oblik. Najčešći i najbolje absorbujući su glukozamin sulfat i glukozamin HCl (hidrohlorid) – za zaštitu zglobova.. Obično su uz glukozamin u preparatima za zaštitu zglova, za jačanje i povećanje mobilnosti zglobova i hondroitin (najčešće sulfat) i MSM (sastojci preparata za zaštitu zglobova).

Zglobove ne treba zapostavljati

Svaki naš pokret se oslanja na zdrave zglobove. Oni su među najvećim radnim delovima našeg tela i neophodni su za skoro sve što radimo. Za većinu ljudi oni će nastaviti da imaju tu ulogu tokom celog njihovog životnog veka.


Svi zglobovi sadrže hrskavicu, elastičnu jastušićastu supstancu koja se nalazi između zglobova kostiju i omoguća njihovo lako kretanje. Ona štiti kraj svake kosti, i deluje kao jastuk zglobova, i daje im mobilnost. Zglobovi su podmazani mnogim različitiim prirodnim supstancama koje formiraju tanak, klizav sloj hrskavice, tako da jedna kost nema veliko trenje t.j. ne troši se na drugu kost.
Kao i drugi delovi našeg tela zglobovi su napravljeni od hrane koju jedemo.

Nije iznenađujuće, postoje posebne hranljive materije koje su važnije od drugih za zdravlje i funkcionalnost zglobova. Od svih tih hranljivih materija, jedna se izdvaja, a to je upravo glukozamin (važan sastojak za zaštitu zglobova). Njegova glavna uloga u organizmu je zaštita zglobova, da bude kamen temeljac za zdravu hrskavicu u zglobovima, koja je u kasnijoj starosti vrlo često pogođena osteoporozom, bolesti kostiju.

Osteoporoza obično rezultuje kao posledica trenja i habanja zglobova, zbog čega se obično prvo i javlja u zglobovima koji trpe najveće sile poput kolena. Osteoporoza se može javiti i na zglobu na mestu gde je prethondo oštećena hrskavica. Glukozamin (sastojak preparata za zaštitu zglobova) je dugo godina ispitivan, i veliki broj kliničkih ispitivanja je pokazalo snažan i koristan uticaj na ljude koji boluju od osteoporoze. On između ostalog može da pomogne kod obolelih u poboljšanju pokretljivosti i mobilnosti zglobova, smanji otok i bolove.

Mega MSM 800 mg

Mega MSM 800 mg

Olakšava bol Neophodan za stvaranje kolagena Važan je za održavanje zdrave i lepe kože MSM (metil sulfonil metan) je oblik organskog sumpora, jednog od najvažnijih minerala u ljudskom telu, te je prisutan u svim ćelijama. MSM potiče iz okeana, gde mikroskopski plankton izlučuje sumpor koji zajedno sa morskom vodom isparava u atmosferu. Sumpor potom uz pomoć atmosferskih padavina dospeva na kopno gdje se nakuplja u biljkama. Široko je dostupan ishrani, ima ga u svežem voću, povrću, zrnevlju, ribi, mleku, kafi, čokoladi itd. U prerađenim namirnicama ga nema, jer se lako uništava u toku obrade hrane. MSM ima brojne uloge u organizmu. Važan je za održavanje zdrave kože, neophodan je za stvaranje kolagena, jednog od glavnih elemenata hrskavice koja oblaže zglobove. Utiče na ublažavanje bola kod osteoartritisa, reumatidnog artritisa, hroničnih glavobolja i bolova u leđima i to tako što usporava prenos impulsa bola kroz nervna vlakna. Sastojci: metilsulfonilmetan - MSM; kapsula - želatin (goveđi), boje za kapsulu - titan-dioksid, tartrazin*, brilijant plava FCF; sredstvo protiv zgrudvavanja - magnezijum-stearat. * može nepovoljno uticati na aktivnost i pažnju kod dece Sadržaj aktivnog sastojka g/100 g mg/1 kapsula mg/3 kapsule Metilsulfonilmetan - MSM 86,4 800 2400 Način upotrebe: 3 puta dnevno po 1 kapsula, pre jela. Upozorenje: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka. Pre upotrebe se treba posavetovati sa lekarom ili farmaceutom. To je naročito važno za osobe koje koriste antikoagulanse i druge lekove. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti! Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu. Čuvati van domašaja dece. Informacija o alergenima: Proizvodi se u pogonu u kome se prerađuju: mleko, jaja, gluten, soja, kikiriki, jezgrasto voće, celer, riba i školjkaši. Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu. Toplota i sunčeva svetlost mogu oštetiti ambalažu. Uvoznik: Pansport D.O.O., Stevana Peci Popovića 21, Veternik. Tel/Faks: 021/820-555
Chondroitin Glucosamine

Chondroitin Glucosamine

poboljšava fleksibilnost zglobova i ligamenata ubrazava cirkulaciju krvi u zglobovima ubrzava proces oporavka posle povreda sadrži hondroitin i glukozamin Hondrotin je suplement koji poboljšava fleksibilnost tetiva i ligamenata i za čak 20 % povećava količinu tečnosti hrskavice. Takođe, ubrzava cirkulaciju krvi u zglobovima pospešujući proces oporavka. Potpomaže pri lečenju povređene površine hrskavice. Sadrži prirodni hondroitin, kolagen kompleks u kombinaciji sa glukozaminom i ostale amino kiseline i elemente u tragovima neophodne za razvoj zdravih kostiju i strukturu zglobova. Koristite Hondroitin + Glukozamin da biste održali sportske performanse i sprečili trošenje vezivnog tkiva, koje amortizuje kosti i troši se starenjem. Način primene: uzimati jednu dozu (4 kapsule) dnevno.Konzumirati uz adekvatan unos tečnosti.   Sastav: Aktivni sastojak U 100 g proizvoda U dnevnoj dozi(4 kapsule) %PDU* Glukozamin sulfat 23,52 g 605 mg ** Hondroitin sulfat 15,56 g 400 mg ** Kalcijum 16,6 g 428 mg 53,5% Magnezijum 3,27 g 84 mg 22,4% Mangan 68,43 mg 1,76mg 88% Sastojci: glukozamin-sulfat (iz školjki), hondroitin-sulfat, dikalcijum-fosfat, kalcijum-karbonat, magnezijum-oksid, mangan-sulfat, kapsula (želatin, prečišćena voda boje: titanijum-dioksid, brilijant plava FCF, tartrazin*), sredstva protiv zgrudvavanja:magnezijum stearat, silicijumun dioksid. Informacije o alergenima: Sadrži glukozamin-sulfat poreklom iz školjki. Proizvod nije pogodan za osobe alergične ili osetljive na školjke, dagnje i ostale mekušce. Upozorenje: Ne preporučuje se osobama preosetljivim na bilo koji od sastojaka preparata,osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara/ farmaceuta. Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mestu daleko od direktnih uticaja toplote, vlage i sunčevih zraka, na temperaturi od 5 do 25ºC. Čuvati van domašaja dece.
Joint X

Joint X

  Čak 4 sastojka koji zajedno doprinose poboljšanju funkcije zglobova Izgradnja hrskavice i održavanje njene elastičnosti Uklanjanje bola u zglobovima Pogodno za sportiste, profesionalce i rekreativce, kao i za osobe starijeg životnog doba   Oni koji se bave sportom, pa makar i rekreativno, pre će postati svesni važnosti zglobova, njihove pokretljivosti i eventualne boli, ali svi bi i te kako trebali biti svesni velikog značaja dobrog funkcionisanja zglobova. Koštano-mišićni ili lokomotorni sistem ljudskog organizma vrlo je složen. Sastoji se od velikog broja kostiju, ligamenata, hrskavica, tetiva i mišića čije međusobno delovanje osigurava telu sposobnost pokreta.  Pokreti našeg tela odvijaju se na spojnim mestima vezivnog tkiva između kostiju, a to su zglobovi. U telu ih ima čak 230. Joint-X je kompleksna formula od čak 4 sastojka, namijenjenih za održavanje dobre funkcije zglobova. Sadrži dobro poznati i popularni glukozamin, zatim hondroitin, metilsulfonilmetan, takođe poznat kao MSM i želatin. Glukozamin je najpoznatiji sastojak suplemenata za zaštitu zglobova. Jedan je od najbitnijih gradivnih blokova hrskavice, osigurava joj elastičnost i sposobnost ublažavanja udaraca te je čuva od oštećenja. Glukozamin sulfat se prirodno sintetiše u organizmu, međutim u uslovima ekstremnih opterećenja zglobova, na prumer prilikom napornih treninga organizmu je potrebna pomoć u vidu suplementacije. Takođe s godinama se smanjuje sposobnost organizma da stvara glukozamin i opet je preporuka korišćenje suplemenata sa glukozaminom. Hondroitin, još jedan dobro poznat sastojak proizvoda za zaštitu zglobova, poboljšava i održava strukturu i funkciju zglobova, sprečava razgradnju hrskavice, smanjuje bol i deluje antiupalno. MSM, organsko sumporno jedinjenje sa širokim spektrom delovanja, a najznačajniji je u sposobnosti obnavljanja vezivnog tkiva i mogućnosti uklanjanja bolova prouzrokovanih upalom. Želatin je derivat kolagena, glavnog proteina vezivnog tkiva. U sastavu želatina u velikoj meri su zastupljene aminokiseline glicin i prolin koje veoma važne za stabilnost i regeneraciju hrskavice.   Izuzetno je važno brinuti se o dobrom stanju zglobova jer nam oni omogućavaju pokret, bilo da je to trka na 100 metara ili lagana šetnja parkom.   Sastav: Sadržaj aktivnih sastojaka g/100 g mg/ 1 kapsula mg/4 kapsule Glukozamin-sulfat 27,9 256 1024 Želatin 13,6 125 500 Hondroitin-sulfat 8,8 81 324 Metilsulfonilmetan – MSM 5,4 50 200   Sastojci: glukozamin-sulfat x 2KCl (iz ljuskara i školjkaša); dekstroza; želatin; kapsula - želatin (goveđi), boje - titan-dioksid, bakarni kompleks hlorofilina; hondroitin-sulfat; metilsulfonilmetan – MSM; sredstva protiv zgrudvavanja – magnezijum-stearat, trikalcijum-fosfat.   Način upotrebe: 4 puta dnevno po 1 kapsula, uz obrok.   Upozorenje: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka. Pre upotrebe se treba posavetovati sa lekarom ili farmaceutom. To je naročito važno za dijabetičare i osobe koje koriste hipoglikemike, antikoagulanse i druge lekove. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti!   Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu. Čuvati van domašaja dece.   Informacija o alergenima: sadrži školjkaše i ljuskare. Proizvodi se u pogonu u kome se prerađuju: mleko, jaja, gluten, soja, kikiriki, jezgrasto voće, riba i školjkaši.   Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu. Toplota i sunčeva svetlost mogu oštetiti ambalažu.  
Mega Glucosamine 1000 mg

Mega Glucosamine 1000 mg

Pozitivno dejstvo na zglobove Zaštita hrskavice Glukozamin je amino monosaharid, tacnije amino derivat D-glukoze (2-amino-dezoksiglukoza). Aminošećeri su veoma rasprostranjeni u prirodi, a glukozamin se najčešće nalazi u okviru složenih polisaharida (hitin, fungin, mukopolisaharidi vezivnog i nervnog tkiva). Komercijalni glukozamin se nalazi na tržištu u obliku hidrohlorida, sulfata i N-acetil-glukozamina. U proizvodu Mega Glucosamine 1000mg glukozamin se nalazi u vidu glukozamin sulfata hidro hlorida, dobijenog iz ljuskara i školjkaša. Glukozamin ulazi u sastav većine tkiva, ali je najznačajniji po tome što predstavlja komponentu vezivnog tkiva. Veći broj studija ukazuje na to da glukozamin (u količini od 1500 mg dnevno) deluje osteoprotektivno, jer ima povoljne efekte na stvaranje i očuvanje zglobne hrskavice. Pored ovoga glukozamin deluje i protivupalno. Sportistima se naročito preporučuje konzumiranje glukozamina jer vežbanje može prouzrokovati trošenje hrskavice.  Dnevna suplementacija glukozamina može pomoći da se vaši zglobovi opuste i podmažu. Sastojci: glukozamin-sulfat x 2KCl (iz ljuskara i školjkaša); kapsula - želatin (goveđi), boje za kapsulu - titan-dioksid, bakarni kompleks hlorofilina; sredstvo protiv zgrudvavanja - magnezijum-stearat. Sadržaj aktivnog sastojka g/100 g mg/1 kapsula mg/2 kapsule Glukozamin-sulfat x 2KCl od toga glukozamina 88,7 50,9 1000 574 2000 1148 Način upotrebe: 1 kapsula 2 puta dnevno, pre jela. Upozorenje: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka. Primena kod dijabetičara je rizična zbog delovanja na toleranciju na glukozu, te se može koristiti samo uz redovan lekarski nadzor i titraciju doze hipoglikemika. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti! Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu. Čuvati van domašaja dece. Informacija o alergenima: sadrži školjkaše i ljuskare. Proizvodi se u pogonu u kome se prerađuju: mleko, jaja, gluten, soja, kikiriki, jezgrasto voće, celer, riba i školjkaši. Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu. Toplota i sunčeva svetlost mogu oštetiti ambalažu. Uvoznik: Pansport D.O.O., Stevana Peci Popovića 21, Veternik. Tel/Faks: 021/820-555
Jointment Sport

Jointment Sport

važni sastojci za zdravlje zglobova kompleksna formula sa glukozaminom, MSM-om, hondroitinom i dr. izuzetno važan kod sportista čiji intenzivni treninzi predstavljaju opterećenje za zglobove i ligamente Pri intenzivnim treninzima zglobovi i ligamenti trpe ekstremna naprezanja bez obzira da li je u pitanju trčanje, skakanje ili podizanje velikih težina. Ovo je razlog što u njima dolazi do ubrzanog trošenja gradivnih materija i povećanog rizika od povreda. Da bi zglobovi održali svoju funkciju bez oštećenja i bola neophodno je obezbediti unos ključnih materija u procesima regulacije rada i regeneracije pri oporavku. Upravo to je bila ideja vodilja tima stručnjaka koji su razvili grupu suplemenata kojoj pripada i Jointment Sport. Zbog svog bogatog i raznovrsnog sadržaja sadejstvujućih elemenata, on predstavlja optimalnu podršku vašem skeletu, posebno u toku priprema ili takmičenja. Glukozamin sulfat i Hondroitin sulfat pomažu da se održi stabilnost zglobova, ligamenata i krvnih sudova. Najpotrebniji je unos glukozamina pri intenzivnijim treninzima, pripremama za takmičenje, kao i u toku samog takmičenja. Tada su zglobovi izloženi najvećem naprezanju tj. najviše se troše i dodatno unošenje glukozamin-a predstavlja preventivu od povreda. Ali značajan je i ako do povreda dođe jer tada otklanja bolove i ukočenost i povećava pokretljivost. Glukozamin se brzo resorbuje da bi regenerisao hrskavicu, ojačao kosti, ligamente, tetive i čauru zgloba. Metil-sulfonil-metan (MSM) ima važni ulogu u sintezi proteina vezivnog tkiva – kolagena i povećava ugradnju glukozamina i hondroitina koji u sinergiji „igraju“ protiv povreda lokomotornog sistema čoveka i ka zalečenju ranijih trauma. Aktivni sastojci U 1 kapsuli U dnevnoj dozi (2 kapsule) %PDU* Glukozamin 250 mg 500 mg ** Hondroitin-sulfat 33,3 mg 66,6 mg ** Prah korena kurkume 25 mg 50 mg ** Metilsulfonilmetan (MSM) 25 mg 50 mg ** Kvercetin 16,7 mg 33,3 mg ** Prah semena lana 16,7 mg 33,3 mg ** Bromelain 8,3 mg 16,6 mg ** Metionin 8,3 mg 16,6 mg ** Mangan 0,165 mg 0,33 mg 17% *PDU = preporučeni dnevni unos ** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen   Sastojci: glukozamin-hidrohlorid; hondroitin-sulfat; metil-sulfonilmetan; kalcijum-sulfat; magnezijum-oksid; prah korena kurkume (Curcuma longa, L.); prah semena lana (Linum usitatissimum); stabilizator: magnezijum-stearat; punilac: laktoza (iz mleka); želatin (kapsula); D-alfa-tokoferol sukcinat; mangan-sulfat; kvercetin; bromelain; DL-metionin.   Način upotrebe: Uzimati 2 kapsule preparata dnevno uz obrok.   Upozorenje: Ne preporučuje se osobama preosetljivim na bilo koji sastojak proizvoda, trudnicama, dojiljama i osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.   Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.   Informacije o alergenima: Sadrži školjke (krabe, dagnje), soju i mleko. Proizvedeno u postrojenju koje prerađuje i jaja, kikiriki, jezgrasto voće, ribu, ljuskare i pšenicu.   Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu, van domašaja dece.  
Arthro Guard Liquid

Arthro Guard Liquid

  1000 mg MSM, 5000 g kolagena, 400 mg hondroitina, 800 mg glukozamina i 140 mg hijaluronske kiseline Arthro Guard sa svojih 18 aktivnih sastojaka već dugi niz godina je jedan od najpopularnijih suplemenata u svojoj kategoriji. Arthro Guard Liquid je proizvod koji čini posebno odabrana mešavina različitih sastojaka koje zajednički pružaju kompletnu zaštitu vezivnom tkivu. Ova odlična formula sadrži: 1000 mg MSM, 5000 g kolagena, 400 mg hondroitina, 800 mg glukozamina i 140 mg hijaluronske kiseline. Pored toga, dodatno je obogaćen vitaminom E koji štiti ćelije od negativnih efekata oksidacije. Tečna forma ga čini jedinstvenim proizvodom jer kao takav garantuje najbolju solubilnost i apsorpciju. Prijatan ukus pomorandže u sirupastoj konzistenciji olakšava način pripreme i konzumiranja. Poput svih BioTechUsa proizvoda i Arthro Guard Liquid sastoji se od pažljivo biranih i proverenih sastojaka. Nutritivna vrednost proizvoda: Nutritivna vrednost Po porciji (25 ml) Na 100 ml prozvoda Energija 224,1 kJ/52,5 kcal 896,67 kJ/210 kcal Proteini 5,17 g 20,7 g Ugljeni hidrati 7,00 g 28 g Masti 0,38g 1,53 g Sastav proizvoda: Sastojak Količina po porciji (25 ml) PDU/25 ml Količina na 100 ml proizvoda Hidrolizovani kolagen 4166 mg * 16,67 g MSM (metilsulfonilmetan) 833 mg * 3,33 g Hondroitin-sulfat 333 mg * 1,33 g Glukozamin-sulfat 666 mg * 2,67 g Vitamin E (DL-alfa-tokoferilacetat) 100 mg alfa-TE 833,00% 400 mg alfa-TE Hijaluronska kiselina (natrijum-hijaluronat) 117 mg * 466,67 mg   Ostali sastojci: voda, invertni šećerni sirup, hidrolizovani kolagen, MSM (metilsulfonilmetan), Glukozamin-sulfat (iz ljuskara), hondroitin-sulfat, emulgator: polisorbat 80, Vitamin E (DL-alfa-tokoferilacetat), Hijaluronska kiselina (natrijum-hijaluronat), kiselina (limunska kiselina), aroma, konzervans (sorbinska kiselina), boje (beta karoten, beta-apo-8'-karotenal).   Način upotrebe: preporučuje se upotreba jedne doze – 25 ml dnevno, uz dosta tečnosti.   Upozorenje: Nije namenjeno osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Pre upotrebe se posavetovati sa lekarom ili farmaceutom. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti; Napomene: Proizvod nije zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvati van domašaja dece. Informacije o alergenima: Proizvedeno u fabrici koja prerađuje mleko, jaja, gluten, soju, ljuskare, sumpor-dioksid i jezgrasto voće. Način čuvanja: Nakon otvaranja, čuvati proizvod dobro zatvoren, na temperaturi 5 – 25°C, zaštićen od vlage, direktnog delovanja toplote ili sunčevog zračenja.  

Glucosamine Chondroitin with MSM

dodatak ishrani na bazi glukozamina i hondroitina doprinosi poboljšanju funkcije zglobova za veću fleksibilnost i mobilnost pogodan za preventivno korišćenje kao i za oporavak od povreda izuzetno važan kod osoba koje naporno treniraju kao i kod starijih osoba Glukozamin hondroitin sa MSM doprinosi ne samo mobilnosti, već i očuvanju zdravih zglobova. Glukozamin i hondroitin deluju sinergijski smanjujući ukočenost zglobova i povećavajući snagu i oporavak ligamenata i tetiva. MSM (metilsulfonilmetan) proširuje dejstvo ovog proizvoda utičući na razvoj i čineći podršku vezivnom tkivu. Koristeći ovaj proizvod, ukočenost zglobova vas neće sprečiti da radite više i jače, a njihov oporavak znači više snage na duge staze. Glukozamin hondroitin sa MSM je podrška za izgradnju čvrste osnove bez obzira na sport kojim se bavite. Sastojci: Sadržaj aktivnih sastojaka 100 g 1 tableta 3 tablete Glukozamin-hidrohlorid 30,67 g 500 mg 1500 mg Hondroitin-sulfat 90% 24,54 g 400 mg 1200 mg MSM-metilsulfonilmetan 24,54 g 400 mg 1200 mg   Sastojci: Glukozamin-hidrohlorid; Hondroitin-sulfat 90%; MSM-metilsulfonilmetan; sredstvo za povećanje zapremine – hidroksipropilceluloza; stabilizatori – mikrokristalna celuloza, hidroksipropilmetilceluloza, kalcijum-karbonat, unakrsno vezana natrijum-karboksimetilceluloza; sredstva protiv zgrudvavanja-stearinska kiselina, magnezijum-stearat. Način upotrebe: Uzeti 3 x 1 tabletu dnevno, uz obrok Upozorenja: Ne preporučuje se deci, trudnicama i dojiljamakao ni kod osoba preosetljivih na neki od sastojaka preparata. Pre primene preparata, proverite sa lekarom da li bolujete od neke od sledećih bolesti: visok krvni pritisak, ateroskleroza sa okluzijom arterija, kamen u bubregu, oboljenje bubrega, sarkoidoza, dijabetes, visok sadržaj oksalne kiseline u urinu, anemija zbog deficita piruvat kinaze i G6PD, visok nivo lipida u krvi, poremećaj metabolizma gvožđa koji izaziva njegovo povećano deponovanje, visok nivo fosfata ili kalcijuma u krvi, previsoke doze vitamina D u organizmu, anemija srpastih ćelija. U tom slučaju se treba posavetovati sa lekarom o eventualnoj primeni preparata. Osobe koje koriste lekove, pre upotrebe treba da se posavetuju sa farmaceutom. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu, zdrav i izbalansiran način života. Čuvati van domašaja dece! Informacija o alergenima: proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju jaja, školjkaši, riba, soja, kikiriki, jezgrasto voće i mleko. Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu, zaštićeno od Sunca i vlage.  
Elasti Joint

Elasti Joint

  Za zaštitu zglobova, hrskavica i ligamenata od povreda Sadrži MSM (metilsulfonilmetan), glukozamin sulfat, hondroitin sulfat, kolagen Sa dodatnim vitaminom C Elasti Joint je namenjen aktivnim sportistima, čiji se zglobovi troše prilikom vežbanja, za sprečavanje ukočenosti tokom procesa starenja i svima onima koji žele da očuvaju i postignu maksimalnu fleksibilnost zglobova. Elasti Joint je zaštićena mešavina kvalitetnih sastojaka koji deluju sinergijski i pružaju snažnu podršku vašim zglobovima. Elasti Joint sadrži hidrolizovani želatin, glukozamin sulfat, hondroitin sulfat u kombinaciji sa ostalim sastojcima kao što su MSM (metilsulfonilmetan) i vitamin C. Sastojci ovog preparata pomažu održanje zdravlja, elastičnosti i fleksibilnosti vaših zglobova, hrskavice i ligamenata. Aktivni sastojci ovog proizvoda su gradivni elementi u očuvanju zdravlja zglobova kao što su amino kiseline gradivni blokovi proteina. Želatin je komponenta kolagena, koji je osnova vezivnog tkiva kože, ligamenata, hrskavice, zidova kapilara, kostiju i zuba. Glukozamin sulfat je glavni sastojak hrskavice, koji pomaže organizmu u proizvodnji tečnosti za podmazivanje zglobova i proteoglikana. Hondroitin sulfat je derivat glukozamina koji održava fleksibilnost vezivnog tkiva u organizmu. MSM (metilsulfonilmetan) je prirodni izvor biološki aktivnog sumpora, koji obezbeđuje organizam osnovnim materijama za zdravlje vezivnog tkiva. Vitamin C (askorbinska kiselina) je esencijalan za sintezu kolagena i rekonstrukciju vezivnog tkiva. Nutritivna vrednost: Tablica hranljive vrednosti: 1 doza (12,8 g) 100 g Energetska vrednost 25 kcal/105 kJ 195,3 kcal/820,3 kJ Masti od čega zasićenih masnih kiselina 0,0 g 0,0 g 0,0 g 0,0 g Ugljeni hidrati od čega šećera 2,0 g 1,6 g 15,6 g 12,5 g Proteini 4,5 g 35,2 g So (natrijum) 105,0 mg 820,3 mg   Sastav: Aktivna komponenta: 1 doza (12,8 g) 100 g NRV* Vitamin C (L-askorbinska kiselina) 990,0 mg 7,7 g 1237,5% Hidrolizovan želatin (kolagen) 5,0 g 39,1 g * MSM (metilsulfonilmetan) 2,0 g 15,6 g * Glukozamin-sulfat 1,5 g 11,7 g * Hondroitin-sulfat 1,2 g 9,4 g * * Sastav i nutritivna vrednost u tabeli prikazani za ukus grožđe Ostali sastojci (ukus grožđe): želatin, metilsulfonilmetan, glukozamin-sulfat, hondroitin-sulfat, L-askorbinska kiselina, prirodne i veštačke arome, limunska kiselina, zaslađivači (sukraloza, acesulfam K), opna zrna grožđa u prahu. Ostali sastojci (ukus punč): želatin, metilsulfonilmetan, glukozamin-sulfat, hondroitin-sulfat, L-askorbinska kiselina, prirodne i veštačke arome, limunska kiselina, zaslađivači (sukraloza, acesulfam K), crvena cvekla u prahu. Doziranje i način upotrebe: odrasli: razmutiti jednu mericu praška u čaši vode ili neke druge tečnosti i tako pripremljen napitak popiti jednom dnevno. Upozorenje: proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda! U slučaju neželjenih reakcija, odmah prekinuti upotrebu proizvoda i konsultovati lekara. Proizvod nije namenjen trudnicama, dojiljama i osobama mlađim od 18 godina. Osobe sa dijabetesom i osobe na medikamentoznoj terapiji, pre primene ovog proizvoda treba da se konsultuju sa svojim lekarom ili farmaceutom. Napomena: ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvati van domašaja male dece. Alergen info: proizvod može sadržati tragove JAJA, RIBE, LJUSKARA, JEZGRASTOG VOĆA, KIKIRIKIJA, PŠENICE, SUSAMA. Način čuvanja: čuvati u originalnom pakovanju, na suvom mestu zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25°C.  
Animal Flex

Animal Flex

Svaki paketić Animal Flexa sadrži nekoliko ključnih zaštitnih kompleksa koji će pomoći zglobovima: Moćan kompleks za zglobove (Joint Connstruction Complex) koji pomaže obnovi vezivnog tkiva Zatim kompleks za podrsku (Joint Support Complex) koji pruža doprinos pri saniranju i redukciji bola Kompleks za podmazivanje (Joint Lubrication Complex) koji pomaže zglobovima prilikom njihovog pomeranja. Napornijim treninzima, većim težinama, brojnim serijama Vaše zglobove, tetive, ligamente i vezivna tkiva izlažete većem stresu. Animal Flex je koncipiran tako da pomaže jačanju Vašeg telesnog skeleta, kao i da pomogne u zaštiti vaših zglobova, tetiva i ligamenata, koji su izloženi velikim opterećenjima tokom treninga. Animal Flex je namenjen sportistima koji se bave bodibildingom i powerliftingom kao i ljudima koju su pretrpeli povredu koštano-vezivnog sistema ili imaju problema sa istim. Animal Flex je formula za osobe kojima zbog povrede ili radi prevencije povrede zglobova, treba dodatna podrška za obnovu hrskavice i povećanje pokretljivosti zglobova. Supstance koje su odgovorne za stanje i aktivnost zglobova i tetiva, kao i zaštitu i obnovu zglobnog tkiva su MSM (metil-sulfonil-metan) i Glukozamin sulfat. Ove supstance su sastavni deo proizvoda Animal Flex, ali tu su i ostali elementi neophodni za dobro zdravlje i pravilno funkcionisanje opterećenih zglobova. Glukozamin i Hondroitin pomažu da se održi stabilnost zglobova, ligamenata i krvnih sudova. Najpotrebniji je unos glukozamina pri intenzivnijim treninzima, pripremama za takmičenje, kao i u toku samog takmičenja. Tada su zglobovi izloženi najvećem naprezanju tj. najviše se troše i dodatno unošenje glukozamin-a predstavlja preventivu od povreda. Ali značajan je i ako do povreda dođe jer tada otklanja bolove i ukočenost i povećava pokretljivost. Glukozamin se brzo resorbuje da bi regenerisao hrskavicu, ojačao kosti, ligamente, tetive i čauru zgloba. Animal Flex sadrži i mešavinu ključnih vitamina i minerala (vitamin C, vitamin E, Selen, Mangan) koji doprinose optimalnom zdravlju zglobova i vezivnog sistema. Animal Flex je kompletan, sveobuhvatan i efikasan suplement, čijom upotrebom ćete zaštititi pre svega zglobove, ligamente, hrskavice, tetive i sva vezivna tkiva, a ukoliko ste bili povređeni ubrzaće Vaš oporavak. Sadržaj aktivnih sastojaka 100g 1 kesica (3 kaps.+5 tabl.) %NRV (1 kesica) Metilsulfonilmetan (MSM) 16.67 mg 1.4 g * Ulje semena lana (Linum usitatissimum) (min.50% alfa-linolne kiseline) 11.90 g 1 g * Glukozamin hidrohlorid 8.97 gg 753.62 mg * Glukozamin-sulfat 2 KCl 8.97 gg 753.62 mg * Prah rizoma đumbira (Zingiber officinalis) 5.65 g 475 mg * Prah rizoma kurkume (Curcuma longa) 3.27 g 275 mg   Hondroitin-sulfat 1.25 g 104.66 mg * Vitamin C 1,19 g 100 mg 125 Suvi ekstrakt smole bosvelije(Boswellia serrata)(4:1) 1,19 g 100 mg * Kvercetin (suvi ekstrakt pupoljaka Sophore japonica)(15:1 1,19 g 100 mg * Vitamin E (sadrži soju) 0.82 g 69.14 mg α-TE 576.2 Bromelain 0.59 g 50 mg * Hidrolizovani kolagen (sadrži sulfite) 0.23 g 19 mg * Cink 0.18 g 15 mg 150 Mangan 11.9 mg 1 mg 50 Hijaluronska kiselina 11.9 mg 1 mg * Selen 833.33 μg 70 μg 127.3 NRV=Nutritivna referentna vrednost *=Nutritivna referentna vrednost nije ustanovljena   Sastojci: antioksidant: dikalcijumfosfat; metilsulfonilmetan; maltodekstrin, ulje semena lana (Linum usitatissimum) standradizovano na min.50% alfa-linolenske kiseline; glukozamin hidrohlorid (iz školjkaša/ljuskara); glukozamin-sulfat 2KCl (iz školjkaša/ljuskara); prah rizoma đumbira (Zingiber officinalis); želatin; prah rizoma kurkume (Curcuma longa); stabilizator: stearinska kiselina; hondroitin-sulfat; L-askorbinska kiselina; suvi ekstrakt smole bosvelije(Boswellia serrata)(4:1); kvercetin (suvi ekstrakt pupoljaka Sophore japonica)(15:1); stabilizator: magnezijum stearat; D-alfa-tokoferol sukcinat (soja); humektant: glicerin; natrijum-selenit 0,1%; stabilizator: mikrokristalna celuloza; farmaceutska glazura [rastvarač: denaturisani etanol; sredstvo za glaziranje: šelak; emulgator: destilovani diacetilovani monogliceridi]; bromelain (iz ananasa) 600 GDU; boja za kapsulu: ekstrakt rogača (Ceratonia siliqua); sredstvo protiv zgrudvavanja: silicijum dioksid; hidrolizovani kolagen (sulfiti); cink-oksid; prečišćena voda; mangan-sulfat; hijaluronska kiselina.   Preporučena upotreba: jednom dnevno uzeti jednu 1 kesicu (3 kaps.+5 tabl.) uz bilo koji obrok.   Upozorenje: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta, naročito osobe koje boluju od nekog dijagnostifikovanog oboljenja ili koriste redovnu terapiju. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.   Napomena: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati van domašaja dece, Usled kontakta tableta i kapsula, dolazi do promene boje tableta. Ova pojava ni na koji način ne utiče na kvalitet i bezbednost proizvoda.   Informacije o alergenima: Sadrži LJUSKARE, SOJU i SULFITE. Može da sadrži tragove MLEKA, JAJA, KIKIRIKIJA, JEZGRASTOG VOĆA, RIBA I PŠENICE.   Način čuvanja: Proizvod čuvati dobro zatvoren, na suvom i hladnom mestu, daleko od direktnog uticaja svetlosti, vlage i toplote.omogućio Pansport Forum