You are here

Hyaluronic Acid

Proizdođač: 
Šifra:
1357
Ukratko:
Suplement za zdravu funkciju zglobova i kože. Pospešuje podmazivanje zglobova i regeneraciju hrskavice, ublažava bolove u zglobovima i pomaže pri očuvanju elastičnosti, vlažnosti i čvrstine kože...   Saznaj više
1.890,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Hyaluronic Acid

 

 

  • 40 mg hijaluronske kiseline u kapsuli

  • regeneracija hrskavice

  • podmazivanje i zdrava funkcija zglobova

  • ublažavanje bolova kod osteoartritisa

  • hidratacija kože

 

 

Hijaluronska kiselina je po svojoj hemijskoj strukturi mukopolisaharid, polisaharid koji ima sposobnost vezivanja vode i kao takav sprečava isušivanje ćelija i tkiva. Pripada porodici glukozaminoglikana (veoma slična glukozaminu i hondroitinu), koji su sastavni deo kolagena svih tkiva u organizmu - hrskavice, koštanog i mišićnog tkiva, tetiva, ligamenata i kože.

 

U organizmu se konstantno vrši sinteza hijaluronske kiseline, kako bi se popunile rezerve. Ona ima veliki značaj za očuvanje elastičnosti, hidratacije i čvrstine kože. U kostima i hrskavicama koje čine zglob, hijaluronska kiselina vrši raspodelu i amortizuje mehanički pritisak na koštanu strukturu koji nastaje pokretanjem zgloba, povećava otpornost na habanje i "podmazuje" zglob povećavajući viskoznost zglobne tečnosti i čineći hrskavicu između kostiju elastičnijom. Zbog svojstva da zadržava više vode od bilo kojeg drugog molekula u organizmu, neophodna je za integritet i hidrataciju kolagena, ali i ostalih tkiva koja se na taj način regenerišu.

 

Hijaluronska kiselina se nalazi u oku, koži, kosi, ligamentima, tetivama i drugim tkivima, gde zajedno sa kolagenom i elastinom formira tzv. ekstracelularni matriks koji obezbeđuje elastičnost tkiva, sprečava dehidrataciju, omogućava transport hranljivih materija i otpadnih produkata metabolizma, itd. Sa starenjem dolazi do smanjenja količine hijaluronske kiseline u organizmu. Skoro 50% celokupne količine hijaluronske kiseline koja se nalazi u organizmu, nalazi se u koži. Zato je ona neophodna za regeneraciju i obnavljanje kože na dnevnom nivou, jer koža je i najviše izložena riziku od oštećenja zbog solarne radijacije, vrućine, hladnoće i manjih trauma, rana i povreda.

 

Hijaluronska kiselina se koristi u mnogim oblastima medicine - oftalmologiji, reumatologiji, stomatologiji i dr, a posebno je zastupljena u estetskoj medicini i kozmetologiji. Koristi se i u dodacima ishrani, uglavnom u preparatima za očuvanje funkcije zglobova i kvaliteta kože.

 

Smatra se bezbednom supstancom i za sada nisu poznati neželjeni efekti ili interakcije sa lekovima, suplementima ili hranom. Zbog nedovoljno informacija, ne preporučuje se primena u periodu trudnoće ili dojenja. Hijaluronska kiselina u dijeteskim suplementima se dobija iz natrijum-hijaluronata. Hijaluronska kiselina se koristi i kao podrška terapijama osteoartritisa kolena, u obliku injekcija i u obliku suplemenata.

 

Aktivna komponenta:

1 kaps.

%PDU*

Hijaluronska kiselina

(AM = 1.300.000 ~ 1.800.000 Da)

40 mg

**

*PDU – preporučeni dnevni unos. ** PDU - preporučeni dnevni unos nije ustanovljen.

 

Sastojci: pirinčano brašno, kapsula (želatin), hijaluronska kiselina, sredstva protiv zgrudvavanja (magnezijum-stearat, silicijum-dioksid).

 

Broj doza po pakovanju: 30

Veličina doze: 1 kapsula

 

Upozorenje: proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod nije namenjen mlađima od 18 godina, trudnicama, dojiljama. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.

 

Napomene: preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Ne koristiti ako je originalno pakovanje oštećeno.

 

Alergeni: proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

 

Način čuvanja: čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25ºC. Držati van domašaja dece!

 

Zemlja porekla: Bugarska

Uvoznik: Lama d.o.o. Beograd

 

 

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške