You are here

Joint X

Proizdođač: 
Šifra:
40
Ukratko:
Kompleksna formula koja čuva i poboljšava funkciju zglobova, omogućava veću fleksibilnost i doprinosi smanjenju bola u zglobovima. Saznaj više
1.190,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
5.52
Prosek: 5.5 (2 glasova)

Joint X

 

  • Čak 4 sastojka koji zajedno doprinose poboljšanju funkcije zglobova

  • Izgradnja hrskavice i održavanje njene elastičnosti

  • Uklanjanje bola u zglobovima

  • Pogodno za sportiste, profesionalce i rekreativce, kao i za osobe starijeg životnog doba

 

Oni koji se bave sportom, pa makar i rekreativno, pre će postati svesni važnosti zglobova, njihove pokretljivosti i eventualne boli, ali svi bi i te kako trebali biti svesni velikog značaja dobrog funkcionisanja zglobova.

Koštano-mišićni ili lokomotorni sistem ljudskog organizma vrlo je složen. Sastoji se od velikog broja kostiju, ligamenata, hrskavica, tetiva i mišića čije međusobno delovanje osigurava telu sposobnost pokreta.  Pokreti našeg tela odvijaju se na spojnim mestima vezivnog tkiva između kostiju, a to su zglobovi. U telu ih ima čak 230.

Joint-X je kompleksna formula od čak 4 sastojka, namenjenih za održavanje dobre funkcije zglobova. Sadrži dobro poznati i popularni glukozamin, zatim hondroitin, metilsulfonilmetan, takođe poznat kao MSM i želatin.

Glukozamin je najpoznatiji sastojak suplemenata za zaštitu zglobova. Jedan je od najbitnijih gradivnih blokova hrskavice, osigurava joj elastičnost i sposobnost ublažavanja udaraca te je čuva od oštećenja. Glukozamin sulfat se prirodno sintetiše u organizmu, međutim u uslovima ekstremnih opterećenja zglobova, na primer prilikom napornih treninga organizmu je potrebna pomoć u vidu suplementacije. Takođe s godinama se smanjuje sposobnost organizma da stvara glukozamin i opet je preporuka korišćenje suplemenata sa glukozaminom. Hondroitin, još jedan dobro poznat sastojak proizvoda za zaštitu zglobova, poboljšava i održava strukturu i funkciju zglobova, sprečava razgradnju hrskavice, smanjuje bol i deluje antiupalno. MSM, organsko sumporno jedinjenje sa širokim spektrom delovanja, a najznačajniji je u sposobnosti obnavljanja vezivnog tkiva i mogućnosti uklanjanja bolova prouzrokovanih upalom. Želatin je derivat kolagena, glavnog proteina vezivnog tkiva. U sastavu želatina u velikoj meri su zastupljene aminokiseline glicin i prolin koje veoma važne za stabilnost i regeneraciju hrskavice.

 

Izuzetno je važno brinuti se o dobrom stanju zglobova jer nam oni omogućavaju pokret, bilo da je to trka na 100 metara ili lagana šetnja parkom.

 

Namena: dodatak ishrani na bazi glukozamin-sulfata, želatina, hondroitin-sulfata, i metilsulfonilmetana (MSM).

 

Sastav:

Sadržaj aktivnih sastojaka

g/100 g

mg/ 1 kapsula

mg/4 kapsule

Glukozamin-sulfat

27,9

256

1024

Želatin

13,6

125

500

Hondroitin-sulfat

8,8

81

324

Metilsulfonilmetan – MSM

5,4

50

200

 

Sastojci: glukozamin-sulfat x 2KCl (iz ljuskara i školjkaša); želatin; kapsula - želatin (goveđi), hondroitin-sulfat; metilsulfonilmetan – MSM; sredstva protiv zgrudvavanja – magnezijumove soli masnih kiselina, trikalcijum-fosfat, silicijum-dioksid; boje - titan-dioksid, bakarni kompleks hlorofilina.

 

Način upotrebe: 4 puta dnevno po 1 kapsula, uz obrok.

 

Upozorenje: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka. Pre upotrebe se treba posavetovati sa lekarom ili farmaceutom. To je naročito važno za dijabetičare i osobe koje koriste hipoglikemike, antikoagulanse i druge lekove. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti!

 

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu. Čuvati van domašaja dece.

 

Informacija o alergenima: sadrži školjkaše i ljuskare. Proizvodi se u pogonu u kome se prerađuju: mleko, jaja, gluten, soja, kikiriki, jezgrasto voće, riba i školjkaši.

 

Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu. Toplota i sunčeva svetlost mogu oštetiti ambalažu.

 

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Pansport d.o.o. Veternik

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške