You are here

Jointment Sport

Proizdođač: 
Šifra:
708
Ukratko:
Bogat i raznovrsni sadržaj za zdravlje zglobova i kostiju Saznaj više
2.690,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Jointment Sport

  • važni sastojci za zdravlje zglobova

  • kompleksna formula sa glukozaminom, MSM-om, hondroitinom i dr.

  • izuzetno važan kod sportista čiji intenzivni treninzi predstavljaju opterećenje za zglobove i ligamente

Pri intenzivnim treninzima zglobovi i ligamenti trpe ekstremna naprezanja bez obzira da li je u pitanju trčanje, skakanje ili podizanje velikih težina. Ovo je razlog što u njima dolazi do ubrzanog trošenja gradivnih materija i povećanog rizika od povreda. Da bi zglobovi održali svoju funkciju bez oštećenja i bola neophodno je obezbediti unos ključnih materija u procesima regulacije rada i regeneracije pri oporavku. Upravo to je bila ideja vodilja tima stručnjaka koji su razvili grupu suplemenata kojoj pripada i Jointment Sport. Zbog svog bogatog i raznovrsnog sadržaja sadejstvujućih elemenata, on predstavlja optimalnu podršku vašem skeletu, posebno u toku priprema ili takmičenja.

Glukozamin sulfat i Hondroitin sulfat pomažu da se održi stabilnost zglobova, ligamenata i krvnih sudova. Najpotrebniji je unos glukozamina pri intenzivnijim treninzima, pripremama za takmičenje, kao i u toku samog takmičenja. Tada su zglobovi izloženi najvećem naprezanju tj. najviše se troše i dodatno unošenje glukozamin-a predstavlja preventivu od povreda. Ali značajan je i ako do povreda dođe jer tada otklanja bolove i ukočenost i povećava pokretljivost. Glukozamin se brzo resorbuje da bi regenerisao hrskavicu, ojačao kosti, ligamente, tetive i čauru zgloba.

Metil-sulfonil-metan (MSM) ima važni ulogu u sintezi proteina vezivnog tkiva – kolagena i povećava ugradnju glukozamina i hondroitina koji u sinergiji „igraju“ protiv povreda lokomotornog sistema čoveka i ka zalečenju ranijih trauma.

 

Namena proizvoda: Dodatak ishrani koji sadrži kombinacije minerala sa dodatkom vitamina E, hondroitina, glukozamina, biljnih sastojaka i enzima. Mangan doprinosi normalnom stvaranju vezivnog tkiva i održavanju normalnih kostiju.

 

Aktivni sastojci

U 1 kapsuli

U dnevnoj dozi

(2 kapsule)

%PDU*

Glukozamin

250 mg

500 mg

**

Hondroitin-sulfat

33,3 mg

66,6 mg

**

Prah korena kurkume

25 mg

50 mg

**

Metilsulfonilmetan (MSM)

25 mg

50 mg

**

Kvercetin

16,7 mg

33,3 mg

**

Prah semena lana

16,7 mg

33,3 mg

**

Bromelain

8,3 mg

16,6 mg

**

Metionin

8,3 mg

16,6 mg

**

Mangan

0,165 mg

0,33 mg

17%

*PDU = preporučeni dnevni unos ** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

 

Sastojci: glukozamin-hidrohlorid; hondroitin-sulfat; metil-sulfonilmetan; dikalcijum-fosfat; magnezijum-oksid; prah korena kurkume (Curcuma longa, L.); prah semena lana (Linum usitatissimum); stabilizator: magnezijum-stearat; maltodekstrin; želatin (kapsula); Vitamin E (D-alfa-tokoferol sukcinat); mangan-sulfat; kvercetin; bromelain; DL-metionin.

 

Način upotrebe: Uzimati 2 kapsule preparata dnevno uz obrok.

 

Upozorenje: Ne preporučuje se osobama preosetljivim na bilo koji sastojak proizvoda, trudnicama, dojiljama i osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

 

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

 

Informacije o alergenima: Sadrži školjke (krabe, dagnje) i soju. Proizvedeno u postrojenju koje prerađuje i mleko, jaja, kikiriki, jezgrasto voće, ribu, ljuskare i pšenicu.

 

Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu, van domašaja dece.

 

Zemlja porekla: SAD

Uvoznik: Pansport d.o.o. Veternik

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške