You are here

Glutamin

Glutamin je uslovno esencijalna aminokiselina koja se prirodno nalazi u hrani bogatoj proteinima, kao što je riba, crveno meso, pasulj, mlečni proizvodi. Veoma je važna za pravilno funkcionisanje organizma - za rad mozga, imunološkog sistema i organa.
Naše telo može proizvesti samo određenu količinu glutamina koja je neophodna, međutim potrebe za glutaminom se povećavaju kada je telo pod stresom - a naporan trening je takođe vid stresa za organizam. Iz tog razloga telo će smanjivati količinu mišićnog tkiva kako bi došlo do glutamina i smanjilo potrebu za njim, tj. doći će do pojave katabolizma - tj. razgradnje mišića.
Upravo iz tog razloga je glutamin važan kao dodatak ishrani za sportiste, čiji trening može da iscrpi telo, a samim tim i telesne rezerve aminokiselina.
Glutamin je jedna od najbitnijih aminokiselina kad je u pitanju skraćivanje perioda oporavka, tj. brži oporavak. Glutamin ima i anaboličke funkcije u organizmu - pomaže sintezu proteina unutar mišićnih ćelija, pored toga učestvuje u detoksifikaciji amonijaka, funkcioniše i kao izvor azota pa time i pomaže ćelijsku hidrataciju, stimuliše proizvodnju hormona rasta, održava nivo kiselosti, ojačava imuni sistem, bitna je sirovina za proizvodnju energije i povećava proizvodnju glikogena u jetri. Iskustva sportista koji koriste glutamin je da se efekti osete vrlo brzo, fizički se bolje osećaju, manje su umorni i imaju više snage, spremniji su za naredni trening, a i upale mišića su smanjene.

GlutaLean

100% čist glutamin koji igra važnu ulogu u oporavku nakon napornih treninga

Glutamine Micronized

Mikronizovan, čist glutamin za brži oporavak, sprečavanje razgradnje mišića i podstiče bržu mišićnu izgradnju  

L-Glutamine Powder

Najvažnija aminokiselina značajna za brži oporavak, štiti mišiće od katabolizma.

Glutamine

Ubrzava oporavak nakon intenzivnih treninga

Performance Glutamine

Doprinosi očuvanju mišićne mase, ubrzava oporavak, pozitivno deluje na imunitet  

Glutamine

Najvažnija aminokiselina, značajan je za brži oporavak i regeneraciju organizma

Power Glutamine

Power Glutamin je mikronizovan L-glutamin uz koji će oporavak posle treninga biti znatno olakšan, a mišićna masa čistija

Glutamine

Dodatak ishrani sa čistim L-glutaminom u prahu. Doprinosi očuvanju mišićne mase  

Glutamine Fuel

4.5 grama čistog L-glutamina po porciji za brži oporavak mišića posle napornih treninga.

Stranice