Vi ste ovdje

Koliko je važan doručak?

Nedostatak vremena najčešći je izgovor za preskakanje najvažnijeg obroka dana. Bilo da ste ranoranilac ili noćna ptica koja zacvrkuće tek oko 11, o gorivu kojim ćemo se opskrbiti nakon buđenja zavisi nastavak dana: hoćete li ga provesti puni energije i entuzijazma za sve što se oko vas zbiva, ili ćete već za dva-tri sata "pasti u komu" i pojesti sve što vam se nađe ispod ruke.

 

 

Možda spadate u grupu koja pristaje na varijante poludoručka: kafa, keks, čaj. I to je nešto, ali je i takav brzinski doručak u hodu moguće pojačati i "ozdraviti". Dovoljno vam je deset minuta više. Pitate se, odakle vam tih deset minuta?! Možda ćete morati žrtvovati mrvicu dragocenog sna, ili full make-up zameniti "prirodnim lookom" (to je ionako u modi!), ali šta je to prema super efektu koji će vam popraviti ceo dan!
 

 

Uglavnom, pravilo je da pojedete neku sitnicu čak i ako niste gladni: bar jabuku, bananu, grejpfrut, komad tropskog voća, fini mirisni tost ili žitarice s nekim od mlečnih izbora. Dajte sebi oduška mozda sa suvim voćem. Kombinacija voća i žitarica (pšeničnih, ječmenih, zobenih) još će više doprinijeti zdravom početku dana. Ne možete li bez pizze, čak i ujutro, pripremite "testo" od palente i napunite ga je povrćem, mozzarellom i pecurkama.
Ideje su bezbrojne a samo dobra volja vas deli od dobrog pocetka uspesnog dana.