You are here

Micellar Casein

Proizdođač: 
Šifra:
1402
Ukratko:
Kazein, noćni, sporo-apsorbujući protein iz mleka uz dodatak glutamina. Saznaj više
3.190,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Micellar Casein

 

  • Izvor kazeina, najboljeg postepeno apsorbujućeg proteina

  • Pravi anti-katabolički protein

  • Postepeni dotok aminokiselina

  • Najbolja apsorpcija

  • Visok nivo glutamina

  • Odličan za upotrebu pred spavanje

 

Obezbedite vašem telu konstantan dotok amino kiselina u krvotok, u trajanju čak i do 7-8 sati od konzumiranja. Ovo je pogotovo poželjno pre odlaska na spavanje gde vaši mišići ostaju bez hrane puno sati, kao i između obroka kada iz nekog razloga postoji veliki razmak između dva obroka. Postepena apsorpcija kazeina čini ovaj protein vrlo efikasnim u sprečavanju katabolizma, odnosno razgradnje mišića.

 

Kazein je osnovni gradivni protein mleka koji čini 80% svih njegovih proteina, i proteina mlečnog seruma (surutke) koji čine 20%. Mleko sadrži oko 3-3,5% (30-35 g/l) proteina što čini oko 28% suve materije. Ovo ukazuje da je mleko namirnica bogata proteinima, međutim konzumiranje mleka znači ujedno i unos laktoze i mlečnih masti koje spadaju u kategoriju loših, zasićenih masti a to je ono što želimo da izbegnemo. Naziv kazein potiče od latinske reči „caseus“ što znači sir, jer se zgrušavanjem kazeina omogućava proizvodnja sira i predstavlja osnovni protein u njemu. Kazein je najvažniji protein mleka ne samo zato što je u najvećem procentu zastupljen već i zbog njegovih tehnoloških osobina (proizvodnja sira, mlečno – kiselih proizvoda).

 

Kazein se smatra kompletnim proteinom jer sadrži sve aminokiseline koje inače ulaze u sastav proteina. Sastav amino kiselina koje se nalaze u kazeinu je veoma sličan sastavu amino kiselina iz surutke ali nije potpuno identičan. Kazein sadrži relativno velike količine glutaminske kiseline i prolina, pored toga sadrži i znatne količine leucina, lizina, valina i asparaginske kiseline.

 

Kao i svi proizvodi BioTechUsa i Micellar Casein se sastoji od bezbednih i pažljivo biranih sastojaka.

 

 

Deklarisani naziv proizvoda: MICELARNI KAZEIN, sa šećerom i zaslađivačem, ukus vanila, dodatak ishrani

Namena proizvoda: Dodatak ishrani u prahu namenjen za izradu napitka na bazi kazeina uz dodatak glutamina.

 

Nutritivna vrednost proizvoda:

Nutritivne informacije

U 100 g proizvoda

U jednoj dozi (30 g)

Energetska vrednost

1483 kJ/350 kcal

445 kJ/105 kcal

Masti

-od čega zasićene masti

3 g

1,6 g

0,9 g

0,5 g

Ugljeni hidrati

-od čega šećeri

6,8 g

4,8 g

2 g

1,5 g

Proteini

73 g

22 g

So

1,1 g

0,32 g

 

Sastojci (ukus čokolade): Koncentrat micelarnog kazeina (iz MLEKA); kakao prah smanjenog sadržaja masnoće; L-glutamin; krem masa [delimično hidrogenizovana kokosova mast, obrano MLEKO u prahu, emulgatori (E471, E472a), glukozni sirup, saharoza, protein MLEKA, stabilizator (kalijum-fosfat), sredstvo protiv zgrudvavanja (kalcijum-fosfat)]; aroma čokolade; zgušnjivač (natrijum-karboksimetilceluloza); so; sredstvo protiv zgrudvavanja (silicijum-dioksid); zaslađivač (sukraloza).

 

Aktivni sastojci (za ukus čokolade)

U 100 g proizvoda

U jednoj porciji

(30 g)

%PDU*

Koncentrat MICELARNOG KAZEINA

85 g

25,5 g

**

L-glutamin

5 g

1,5 g

**

*PDU = preporučeni dnevni unos; ** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

 

Sastojci (ukus vanile): Koncentrat micelarnog kazeina (iz MLEKA); L-glutamin; aroma vanile; krem masa [delimično hidrogenizovana kokosova mast, obrano MLEKO u prahu, emulgatori (E471, E472a), glukozni sirup, saharoza, protein MLEKA, stabilizator (kalijum-fosfat), sredstvo protiv zgrudvavanja (kalcijum-fosfat)]; zgušnjivač (natrijum-karboksimetilceluloza); so; sredstvo protiv zgrudvavanja (silicijum-dioksid); zaslađivač (sukraloza); boja (tartrarzin***) ***Upotrebljena boja tartrazin može imati nepovoljan uticaj na aktivnost i pažnju kod dece.

 

Aktivni sastojci (za ukus vanile)

U 100 g proizvoda

U jednoj porciji (30 g)

%PDU*

Koncentrat MICELARNOG KAZEINA

90 g

27 g

**

L-glutamin

5 g

1,5 g

**

 

Način primene: Pomešati jednu porciju (30 g = 1 ravno napunjena merica ili 2 u vrh pune supene kašike) sa 300 ml vode u šejkeru. Popiti pre odlaska na spavanje.

 

Informacije o alergenima: Proizvod sadrži MLEKO. Proizvod je proizveden u pogonu gde se prerađuju i JAJA, GLUTEN, SOJA, LJUSKARI, SUMPOR-DIOKSID I JEZGRASTO VOĆE.

 

Upozorenja: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. U slučaju preosetljivosti na bilo koji od sastojaka proizvoda prekinuti upotrebu i konsultovati se sa lekarom. Ne preporučuje se deci, trudnicama i dojiljama. Osobe sa bubrežnom ili hepatičnom insuficijencijom bi trbelao da budu obazrive pri upotrebi preparata. Eventualni neželjeni efekti mogu da se ispolje u obliku gastrointestinalnih tegoba.

 

Napomene: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

 

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mestu, u dobro zatvorenoj ambalaži. Čuvati van domašaja dece.

 

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o. Futog

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške