You are here

Vitamin E

Proizdođač: 
Šifra:
1364
Ukratko:
Proizvod sa čak 200 mg vitamina E u gel kapsuli, jednog od najvažnijeg antioksidansa i "borca" protiv slobodnih radikala i oksidativnog stresa u ćeliji... Saznaj više
1.860,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Vitamin E

 

  • 200 mg vitamina E u kapsuli

  • Snažan antioksidans koji neutrališe slobodne radikale

  • Zaštita ćelija od oksidativnog stresa

 

Vitamin E je naziv za grupu liposolubilnih organskih jedinjenja koja imaju snažno antioksidativno dejstvo u našem organizmu.

Najbogatiji prirodni izvor Vitamina E su nerafinisana biljna ulja, kao što je ulje pšeničnih klica, uljane repice, semena pamuka, šafranovo, suncokretovo i maslinovo ulje. Pored toga nalazi se još i u cerealijama, voću, orašastim plodovima, povrću a u namirnicama životinjskog porekla u masnim delovima mesa.

Najvažnija uloga Vitamina E u organizmu je "borba" protiv slobodnih radikala čime štiti ćelije od oksidativnog stresa. Pored toga smatra se da ima i stabilišuće dejstvo na ćelijsku membranu. Smanjujući potencijal slobodnih radikala za oksidativna oštećenja ćelija i tkiva u organizmu, Vitamin E usporava procese starenja i smanjuje rizike za brojna akutna i hronična stanja i bolesti.

Neophodan je i za reproduktivno zdravlje, stimuliše imuni sistem, kao i rad mišića i njihov rast, te oporavak nakon fizičke aktivnosti.

 

 

Namena: dijetetski proizvod, hrana za posebne medicinske namene, koji predstavlja izvor vitamina E, za potrebe ishrane osoba u slučaju nedostatka vitamina E u organizmu.

 

Važna obaveštenja: mora se koristiti pod medicinskim nadzorom. Proizvod predstavlja nutritivno nepotpunu namirnicu i nije pogodan za upotrebu kao jedini izvor hrane. Proizvod nije namenjen za parenteralnu upotrebu.

 

Nutritivne informacije:

Nutritivne vrednosti

100 g

1 gel kapsula

Energetska vrednost

3777,8 kJ/888,9 kcal

17 kJ/4 kcal

Masti

- od toga zasićene masne kiseline

54,94 g

< 0,10 g

0,24 g

< 0,01 g

Ugljeni hidrati

- od toga šećeri

< 0,10 g

< 0,10 g

< 0,01 g

< 0,01 g

Proteini

21,13 g

0,09 g

So

< 0,10 g

< 0,01 g

 

Sadržaj aktivnog sastojaka

100 g

1 gel kapsula

%NRV

Vitamin E (ɑ-TE)

44 444,4 mg

200 mg

1667

NRV – nutritivna referentna vrednost; ɑ-TE – alfa-tokoferol ekvivalent

 

Sastojci: DL-alfa-tokoferilacetat, kapsula: želatin, humektant: glicerol, prečišćena voda.

 

Način upotrebe: popiti 1 kapsulu dnevno uz veliku čašu vode.

 

Upozorenja: potrebno je pridržavati se uputstva i ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Ne preporučuje se deci, kao ni osobama preosetljivim na bilo koji od sastojaka proizvoda. Trudnice i dojilje se o upotrebi preparata prvo moraju posavetovati sa svojim lekarom. Osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje i/ili koriste lekove, suplemente, neke biljne preparate i određene namirnice (npr. zamene za masti), moraju se pre primene preparata posavetovati sa lekarom ili farmaceutom. Vitamin E treba koristiti sa maksimalnim oprezom kod osoba koje imaju poremećaje sa sklonošću ka krvarenju (npr. čir na želucu), istoriju hemoragijskog moždanog udara i nasledne poremećaje koagulacije krvi (hemofilija). Upotrebu velikih doza vitamina E treba prekinuti mesec dana pre hirurške intervencije, nakon oporavka se primena može nastaviti.

 

Način čuvanja: Čuvati u dobro zatvorenoj ambalaži, na hladnom i suvom mestu. Nakon otvaranja ne uklanjati kesicu adsorbera vlage.

 

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o. Futog

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške